Cununat cu puterea mereu. Preşedintele UDMR Carei schimbă macazul

• publicat la: 3 ianuarie 2017
Cununat cu puterea mereu. Preşedintele UDMR Carei schimbă macazul

In data de 21 decembrie 2016 a fost semnat la Palatul Parlamentului  un protocol de colaborare  intre PSD, ALDE și UDMR  conform căruia  UDMR va sprijini propunerile legislative ale Guvernului, iar proiectele de legi ale PSD-ALDE, respectiv ale UDMR vor fi susținute în comun dacă se consultă și cad de acord.

UDMR este formatiunea care cere mereu funcţii si drepturi pentru  membrii săi  în localităţile unde sunt la putere alte partide dar uită să aplice aceleaşi cerinţe  în  localităţile unde se află la conducere. Cazul municipiului multietnic  Carei este relevant în acest sens.

Cu doar 2 consilieri în cadrul Consiliului Local Timişoara,  UDMR obţine funcţia de viceprimar deşi numărul etnicilor maghiari nu atinge procentul de 5%. La fel şi în cazul municipiului Cluj Napoca unde UDMR are viceprimar  deşi nu sunt decât  16% etnici maghiari.

Liderii UDMR sunt mereu vocali când vine vorba de  dorinţele lor dar refuză românilor orice drept în localităţile unde deţin controlul. Astfel, în oraşul multietnic Carei , UDMR refuză de 8 ani de zile un viceprimar  român la fel cum refuză şi alocarea de fonduri din bugetul local pentru reabilitare de busturi şi monumente simbol româneşti.  Dată fiind această stare de fapt , şocheză aprecierile  primarului  care este şi preşedinte al UDMR Carei,  împărtăşite finului său,   privind  împărţirea funcţiilor la nivel de judeţ după câştigarea alegerilor din 11 decembrie de către PSD.

Sub poleiala părerilor  puse pe tapet de  finul său  se ascunde de fapt  gudureala pe lângă câştigător. Şi nu a trecut nici jumătate de an de la protocolul semnat în tot judeţul cu PNL  pentru împărţirea funcţiilor  cheie din administraţie.

,,La un moment dat, conducerea UDMR Satu Mare ar fi fost dispusă să acorde social-democraţilor un post de vicepreşedinte la Consiliul Judeţean, iar celălalt liberalilor….,,  scria în 18 iunie 2016 finul primarului Kovacs . Pentru eşuarea colaborării   vina a fost aruncată în articolul de la acea dată în cârca  deputatului  Octavian Petric  ca să justifice  protocolul cu PNL care scotea total din cărţi PSD Satu Mare.  Şi Dorel Coica a fost acuzat că ar fi dus o campanie naţionalistă motiv pentru care au fost preferaţi  noii lideri de la liberali.

,,Probabil că la respingerea PSD a contribuit din plin şi campania urâtă, cu tentă naţionalistă, dusă de fostul primar Dorel Coica împotriva actualului primar al municipiului Satu Mare, deputatul Kereskenyi Gabor. În concluzie, posibilul joc dublu al deputatului Petric şi campania murdară a fostului primar Coica au provocat ruperea relaţiilor dintre PSD şi UDMR.,,

Cât pe-aici să îl  credem pe liderul  UDMR  Carei dacă nu am citi că acum schimbă macazul şi  peţeşte  din nou social-democraţii.

 

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu