Diversiune hilară. O Primărie caută un arhitect cu vechime pentru Serviciul tehnic, achiziţii publice – investiţii

• publicat la: 22 ianuarie 2017
Diversiune hilară. O Primărie caută un arhitect cu vechime pentru Serviciul tehnic, achiziţii publice – investiţii

Începutul de an pentru UAT Municipiul Carei nu este sub cele mai bune auspicii. După ce am avut parte de o primă şedinţă de consiliu local  unde mapele de lucru ale consilierilor au fost incomplete , administraţia careiană scoate la concurs posturi de consilieri la care cerinţele studiilor de specialitate nu concordă cu cele ale  serviciilor pentru care vor candida. Poate că după minivacanţa  ce se termină pe 25 ianuarie lucrurile să revină la normal.

În Organigrama UAT  Municipiul Carei, aprobată în cadrul unei şedinţe a CL din decembrie 2016, există o serie de Direcţii de specialitate  care coordonează servicii  în funcţie de specializări. Astfel, avem Direcţia Economică, Direcţia publică de Asistenţă socială, Direcţia Tehnică, Direcţia de învăţământ sau  Arhitect şef.

Servicul tehnic, achiziţii publice – investiţii este subordonat Direcţiei Tehnice în timp ce Serviciul de Urbanism  şi Biroul patrimoniu, administrare domeniu public, privat şi agricol  sunt subordonate  direcţiei Arhitect  Şef.  La UAT Municipiul Carei postul de Arhitect şef  a rămas vacant de la plecarea de acum 10 ani a arhitectei Kertesz.

Date fiind aceste informaţii oficiale, ne întrebăm cum se face că  pentru un post de consilier în grad profesional principal la Serviciul de achiziţii de la Direcţia tehnică se cer studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă, în domeniul de licenţă arhitectură?

La UAT Municipiul Carei nu este  prima situaţie  ciudată legată de cerinţele posturilor scoase la concurs. Tot în această perioadă a fost scos la concurs un post de consilier în cadrul Direcţiei de învăţământ unde se solicită studii de specialitate în domeniul economic. Cine să mai înţeleagă toate aceste jonglerii …sau diversiuni?  Să ne aşteptăm ca  pentru un post de  consilier la compartimentul juridic  să se ceară studii de specialitate de lungă durată în domeniul tehnic?

Iată ce spune comunicatul postat pe www.posturi.gov.ro  –

Unitatea Administrativ-Teritorială Municipiul Carei, Județul Satu-Mare organizează concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a funcției publice de execuție, vacantă, de consilier, clasa I, grad profesional principal din cadrul Serviciului tehnic, achiziţii publice – investiţii.

Candidaţii trebuie să îndeplinească condiţiile generale prevăzute de art. 54 din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici (r2), cu modificările şi completările ulterioare.

Condiţiile specifice necesare în vederea participării la concurs şi a ocupării funcţiei publice sunt:

  • studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă, în domeniul de licenţă arhitectură;
  • vechime în specialitatea studiilor necesară exercitării funcţiei publice minimum 5 ani.

Concursul se va organiza conform calendarului următor:

  • 09 februarie 2017, ora 10:00: proba scrisă;
  • data interviului va fi comunicată ulterior.

Dosarele de înscriere la concurs trebuie să conţină, în mod obligatoriu, documentele prevăzute de art. 49, alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 611/2008 şi se vor depune în termen de 20 zile de la publicarea anunţului.

Detalii privind condiţiile specifice şi bibliografia de concurs sunt disponibile accesând pagina oficială. Relaţii suplimentare se pot obţine la sediul Primăriei Municipiului Carei din str. 1 Decembrie 1918, nr. 40, telefon 0261/861.566.

Buletin de Carei

comentarii

de Marian la 22 ianuarie 2017 - 23:07

Cine a scris acel comunicat?Ce fel de exprimare este folosita,in ce limba?Nu suna nicicum „in domeniul de licenta arhitectura’.

de radioerevanlocal la 25 ianuarie 2017 - 17:58

e adevarat ca cel reusit la concursul pentru politist local e sotul doamnei de la tehnic din primarie?

Lasati un comentariu