Eminescu trăieşte prin noi – Carei, 15 ianuarie 2017

• publicat la: 15 ianuarie 2017
Eminescu trăieşte prin noi – Carei, 15 ianuarie 2017

EMINESCU TRĂIEȘTE PRIN NOI
Recitare publică sincronizată la nivel internațional pentru aniversarea lui Eminescu.

Cei care au dorit să aducă un mic omagiu poetului naţional al României s-au adunat duminică seara în faţa Monumentului Ostaşului Român din Carei  pentru un recital de poezie şi cântec din lirica eminesciană.  Manifestarea a fost iniţiată de către Mihai Tociu de la Asociaţia Oina Bucureşti şi s-a desfăşurat concomitent în 12 locaţii din România. Totul a fost sincron. Filmarea a fost asigurată la Carei de către Adrian Bucureştean.

Au fost reprezentate şcolile gimnaziale nr. 1 şi3  precum şi Colegiul Tehnic Iuliu Maniu şi Liceul Teoretic alături de  membrii ASTRA Carei.  Mihai Eminescu este  emblema națională a poeziei românești  dar și exemplul elocvent al românului patriot absolut.

Elevii din Consiliul elevilor de la CT Iuliu Maniu au venit cu  foi cu versuri , cu imaginea lui Eminescu, postată în faţa ansamblului monumental.    Toţi cei prezenţi au recitat împreună cele mai cunoscute şi îndrăgite creaţii  eminesciene  şi au cântat O rămâi, Pe lângă plopii fără soţ, Mai am un singur dor…, Somnoroase păsărele.

Surpriza a venit din partea profesoarei Carmen Dindelegan care a interpretat  renumita melodie a soţilor  Doina & Ion Aldea Teodorovici, Eminescu să ne judece.

 

Curajoşii recitatori au avut şi spectatori care nu au dorit să apară în imagini.

Mulţumim celor care ne-au sprijinit să-l sărbătorim la Carei pe Mihai Eminescu: Mihai Tociu / Asociaţia Oina, domnului Zsolt de la Direcţia de Cultură Carei pentru sonorizare şi domnului Adrian Bucureştean pentru asigurarea  sincronului şi a filmării.

Daniela Ciută

 

comentarii

de Farcau Mariana la 15 ianuarie 2017 - 21:54

Felicitari celor care s-au implicat si ne-au facut sa ne simtim atat de bine!Am trait un moment deosebit!Multumesc!

Lasati un comentariu