Szasz Lorant ,,asistat,, la Tribunalul Satu Mare de consilierul personal al primarului Kovacs. Primăria Carei oferă spaţiu cald pentru PFA

• publicat la: 20 ianuarie 2017
Szasz Lorant ,,asistat,, la Tribunalul Satu Mare de consilierul personal al primarului Kovacs. Primăria Carei oferă spaţiu cald pentru PFA

Vineri, 20 ianuuarie 2017, la   înfăţişarea de la Tribunalul Satu Mare  din cadrul procesului de calomnie şi denigrare intentat lui Szasz Lorant, acesta a venit însoţit de Megyeri Tamas Robert, consilierul personal al primarului  Kovacs. Acesta a venit  de la ora 10,30 şi stat în sala de la Tribunalul Satu Mare  până la ora 13,20 când s-a terminat  şedinţa.

Este pentru a treia oară din septembrie 2016 încoace când acesta vine la Tribunalul Satu Mare  împreună cu Szasz Lorant, în timpul săptămânii , când se presupune că ar trebui să fie în timpul orelor de program. Sau poate consilierul are delegaţie pentru a-l însoţi pe finul primarului din partea şefului său care este primarul?

Am dat un telefon la UAT Mun.Carei pentru a întreba dacă acest consilier  este în zi liberă sau are învoire şi am aflat că  s-a prezentat  de dimineaţă la primărie şi apoi a plecat fără ca cinva să ştie unde. Potrivit celor afirmate de personalul din Primărie , cei doi consilieri personali ai primarului au statut separat adică ei singuri îşi fac pontajul şi pot veni şi pleca fără să anunţe pe nimeni. Doar primarul Kovacs ştie de soarta lor deşi aceştia sunt plătiţi din bani publici adică din bugetul local. Nici măcar la poartă nu se consemnează intrările şi ieşirile lor la fel ca  la ceilalţi angajaţi.

Tot potrivit personalului din Primăria  Carei, în biroul de lângă sala  mică  de şedinţe ce dă  în biroul primarului, vin ÎN FIECARE DIMINEAŢĂ  la program, cei doi consilieri ai primarului precum şi 2 persoane care au statut de PFA şi contract de prestări servicii cu  UAT Mun.Carei. În fiecare dimineaţă, aceştia se întâlnesc în drumul lor spre  primărie cu persoane care merg şi ele către locul lor de muncă din alte instituţii.

Cei doi consilieri ai primarului au acces la calculatoarele primăriei iar ceilalţi doi colaboratori cu statut de PFA au laptop-urile lor. Unul dintre aceştia este Szasz Lorant. În fiecare dimineaţă din ultimele luni, acesta vine în incinta primăriei , foloseşte conexiunile la internet ale primăriei, baia primăriei Carei şi alte beneficii  iar apoi denigrează Buletin de Carei sau pe Daniela Ciută.

Cu alte cuvinte, am ajuns ca pe banii cu care contribui  ca taxe şi impozite locale atât ca persoană fizică cât şi juridică să fiu denigrată pentru opinia mea diferită de cea a primarului în funcţie sau pentru că semnalez  discriminarea la care  sunt supuşi românii şi cultura lor ,  modul  preferenţial în care  se alocă fonduri din primărie şcolilor, Bisericilor şi asociaţiilor  sau  achitarea la suprapreţ a unor lucrări de pe raza oraşului.

Pentru îndrăzneala de a spune  şi a demonstra cu acte cele scrise, am ajuns să fiu  obiectul  denigrărilor  presei de casă a primarului. Procesele intentate de reprezentanţii presei de casă pentru colaborarea mea  cu careianul Horia Mărieş nu şi-au atins scopul de a mă speria. Provin dintr-o familie  prezentă de generaţii  în  oraşul Carei. Părinţii şi bunicii mei au fost alungaţi de  adminsitraţia hortistă instaurată în oraş în 1940 doar pentru vina de a fi fost români. Nu s-au speriat, s-au refugiat la Petroşani pentru a scăpa cu viaţă dar au revenit imediat după victoria Armatei Române  şi au rămas în continuare demni  români aşa că nişte procese nu vor reuşi nicidecum să mă sperie . Voi consemna în continuare despre  neregulile din Primăria Carei , despre discriminările la care sunt supuşi cei ce nu fac sluj în faţa conducerii- români, maghiari şi evrei deopotrivă.

Sunt întreprinzător local, angajator şi plătitor de taxe şi impozite locale. Nu beneficiez de  fonduri de la primărie şi nici de contracte cu alte instituţii ale statului aşa că nu pot fi şantajată.  NU ESTE NORNAL ca primarul să permită împărţirea careienilor în cetăţeni de rang 1 şi 2  în funcţie de preferinţele sale  ca să nu spun mai mult.

A  ajuns UAT Municipiul Carei să fie condusă ca un SRL   de către primar?

Am văzut că o Direcţie întreagă cum e cea de sănătate şi învăţământ a rămas în aer  luni  de zile pentru că toţi angajaţii şi-au luat concediu fără plată pentru a pleca la muncă în străinătate, că a fost tăiată panglica inaugurală la primărie  de 2 ani de zile dar încă lucrările de renovare ce au  ajuns la 2 milioane de euro nu sunt finalizate, că există angajaţi care sunt şi pensionari dar şi beneficiari de salarii grase din primărie dar să plăteşti angajaţi din bani publici pentru a denigra vocea opoziţiei nu vi se pare prea obraznic domnule primar Kovacs?

Aveţi şi alte persoane cu care aţi semnat contracte de colaborare ca PFA domnule primar, şi nu puţine . Acestea de ce nu au loc în biroul din apropierea biroului dvs ca să beneficieze şi ei de loc la masa pe care alţii îşi pun laptop-urile zilnic, cu conexiune de internet asigurată? Pe ce criterii îi selectaţi pe cei care au sau nu loc  la biroul de la etajul 1 ?

Vă aduc  la cunoştinţă că pentru servicii din cadrul UAT Municipiul Carei  ca Starea  Civilă, Spaţiul Locativ, Biroul Agricol sau cel de patrimoniu nu  a fost găsit spaţiu în primărie aşa că aceştia sunt   ,,cazaţi,,   în incinta Centrului Social  renovat din fonduri eruopene pentru  a adăposti activităţi sociale.

Dar pentru cei care prestează servicii în folosul imaginii primarului se găsesc mereu modalităţi de răsplătire generoasă , culmea, din bani publici.

 

Daniela Ciută

sursa foto, opiniedecarei

comentarii

de je suis CAREI la 20 ianuarie 2017 - 22:56

cat mai rabdam un primar care ne confisca orasul?
el a falimentat societatile lui si acum cheltuie banii orasului pe masina pentru el pe scriitori dupa modelul ceausist si pe votantii de la casele sociale de pe doina si maniu!

de Eugen la 21 ianuarie 2017 - 11:17

vom rabda mult si bine pentru ca d-na Ciuta nu este sustinuta de cei care se considera oameni de buna credinta, care se considera mari patrioti dar de fapt sunt lingai la fundul acestui primar sovin. Sper sa nu fie prea tarziu cand ne vom trezi la realitate!!

Lasati un comentariu