A parcat normal iar apoi maşina a fost înghiţită de craterul format. Descoperire uriaşă

• publicat la: 25 februarie 2017
A parcat normal  iar apoi maşina a fost înghiţită de craterul format. Descoperire uriaşă

Potrivit stiridebuzau.ro, acum 2 zile s-a format un crater adânc de peste 2 m pe o stradă din Râmnicu Sărat.  Cratetul format a înghiţit un autoturism parcat regulamentar pe strada respectivă din zona centrală a oraşului.

Circulatia a fost deviată de pe strada Mihail Kogălniceanu aflată pe DN2 (E85) Focsani – Buzău pe străzi secundare.

Sub bucata de asfalt surpată s-a descoperit o pivniţă veche de aproape 300 de ani. Prin urmare, groapa nu va fi astupată, iar Directia de Cultură Buzău a cerut clasarea de urgenţă a sitului.

Pivniţa descoperită datează de  pe vremea lui Constantin Brâncoveanu.

foto digi24
„Pentru a o pune în valoare, singura procedură este clasarea de urgenţă, procedură deja demarată la nivelul directiei pentru cultură. Vom face toate demersurile către Ministerul Culturii”, a declarat Constantin Catoi, directorul Directiei de Cultură Buzău, conform Digi24.

Potrivit lui Daniel Costache, directorul Muzeului judetean Buzău, „nici nu intră în discutie astuparea si turnarea de asfalt deasupra”.

„Din ce am văzut, înăuntru există guri de aerisire fix sub sosea, nu este exclus ca DN 2 (E85) să fie afectat mult mai mult in viitorul apropiat sau mai îndepărtat. Din punct de vedere arheologic se impune restrictionarea traficului si se impun săpături. Am făcut recomandarea ca pe un spatiu de minim 100-150 de metri sa fie facute prospectiuni pentru determinarea extinderii structurilor subterane identificate”, a mai spus acesta.

Conform sursei, se vorbeste chiar despre transformarea gropii in obiectiv turistic.

Lasati un comentariu