Accident feroviar şi tâlhării

• publicat la: 8 februarie 2017
Accident feroviar şi tâlhării

Două persoane, bănuite de comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată, au fost  identificate de polițiștii sătmăreni şi reținute pentru 24 de ore. 

          În data de 07.02.2017,  la ora 16:15, I.P.J. Satu Mare a fost sesizat prin SNUAU 112 de  către directorul unei instituții financiare nebancare, cu sediul pe strada Careiului din Satu Mare,  despre faptul că în urmă cu aproximativ 15 minute,  o persoană necunoscută, care avea trasă pe cap o cagulă, a pătruns  în incinta biroului şi a amenințat-o cu un pistol pe angajata de serviciu, obligând-o să-i dea banii din casierie și  telefonul mobil.

În scurt timp, echipa complexă contituită de către inspectorul șef la nivelul inspectoratului, formată din polițiștii de investigații criminale din cadrul structurii județene și municipale, beneficiind de sprijinul de specialitate al Serviciului Criminalistic și al celui de Acțiuni Speciale, au identificat și prins doi bărbați, bănuiți de comiterea faptei.

Din cercetări, a rezultat faptul că unul dintre ei, un bărbat de 39 de ani din Satu Mare, înainte de comiterea jafului,  s-a asigurat că în birou nu se află nicio altă persoană în afară de angajata societăţii, înlesnindu-i astfel celui de-al doilea  pătrunderea în incinta biroului. Acesta, un bărbat de 41 de ani din Satu Mare, având trasă pe cap o cagulă, a amenințat-o pe angajată cu un pistol cu aer comprimat, obligând-o să-i dea banii deținuți în acel moment în casierie, respectiv 738 lei, dar și telefonul mobil.

După comiterea infracţiunii, cei doi şi-au împărţit în mod egal suma de bani sustrasă. În momentul reţinerii, asupra lor a fost găsită o parte din suma totală, iar în cursul cercetărilor au fost găsite şi corpurile delicte, respectiv telefonul sustras dar şi arma folosită la comiterea infracţiunii.

Față de cei doi s-a luat măsura reținerii pentru 24 ore, urmând a fi prezentaţi instanţei pentru dispunerea de măsuri preventive, iar cercetările vor continua sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată.

Eveniment rutier

În data de 07.02.2017, în jurul orei 22:30, un conducător auto de 37 de ani, din județul Neamț,  aflat la volanul unui ansamblu de vehicule cap tractor și  semiremorcă,  ajuns la trecerea la nivel cu calea ferată simplă fără bariere de pe strada  Șirul Mare, din localitatea  Botiz, județul Satu Mare, nu a oprit să se asigure și a intrat în coliziune cu trenul regio care circula pe ruta Halmeu – Satu Mare.

În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală a  unui bărbat de 34 de ani, pasager în tren.

Întrucât trenul a deraiat, traficul rutier a fost blocat pe durata a aproximativ trei ore, astfel că a fost  deviat și s-a desfășurat pe rute alternative.

Conducătorul auto și mecanicul de locomotivă au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. Ambilor  li s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea determinării eventualei alcoolemii, iar pe numele conducătorului auto a fost deschis un dosar penal pentru  vătămare corporală din culpă.

Buletin de Carei sursa  IJP

Lasati un comentariu