Accidente, furturi din Carei, acţiuni rutiere…

• publicat la: 2 februarie 2017
Accidente, furturi din Carei, acţiuni rutiere…

Neacordarea priorității de trecere pietonilor a fost cauza unui accident rutier produs în această dimineață în Satu Mare    

În dimineața zilei de 02.02.2017, în jurul orei 07.00, polițiștii Biroului Rutier Satu Mare, au fost sesizați despre producerea unui eveniment rutier la intersecția bulevardului Cloșca cu strada Magnoliei.

Din cercetări, a rezultat că un  conducător auto de 68 ani, din Satu Mare, conducând autoturismul proprietate personală pe bulevardul Cloșca, pe fondul neacordării priorității de trecere, a accidentat grav o femeie de  70 ani, din Satu Mare, care  era angajată în traversarea străzii pe trecerea de pietoni marcată și semnalizată corespunzător.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ,  s-au recoltat probe biologice de sânge in vederea stabilirii eventualei alcoolemii în cadrul dosarului penal constituit pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Persoane bănuite de comiterea unor furturi, cercetate de polițiștii din Satu Mare și Carei 

Polițiștii de investigații criminale sătmăreni, au identificat în cursul zilei de ieri un bărbat de 55 de ani din comuna Homoroade, pe care îl bănuiesc de comiterea unui furt. În fapt, bărbatul, aflându-se în data de  25.01.2017 în casieria unui furnizor de utilități publice de pe strada Păuleștiului, a profitat de neatenția părții vătămate și i-a sustras telefonul mobil evaluat la  valoarea de 350 lei. Telefonul a fost recuperat și va fi restituit păgubitului, cercetările urmând să continue în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a celui în cauză.

Polițiștii de investigații criminale din Carei, au fost sesizați de către proprietarul unui magazin alimentar din municipiu, despre faptul că în perioada 30.01-01.02.2017, în repetate rânduri, persoane necunoscute sustrag bunuri alimentare din magazin.

În cursul zilei de ieri, polițiștii careieni, în urma investigațiilor specifice desfășurate, beneficiind și de imaginile captate de camerele de supraveghere video ale societății, au reușit identificarea principalului bănuit de comiterea furturilor, în persoana unui tânăr de 23 de ani din municipiul Carei.

Întrucât cel în cauză este recidivist, față de acesta s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Parhetului de pe lângă Judecătoria Carei cu propunere de luare a unor măsuri preventive.

Poliţiştii au identificat un bărbat de 41 de ani, care deținea un mandat de executare a pedepsei închisorii.

Ieri, 1 februarie, poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale au acţionat pentru depistarea persoanelor date în urmărire în temeiul legii şi pentru punerea în aplicare a mandatelor de executare a unor pedepse privative de libertate emise de instanţă. Astfel, a fost identificat un bărbat de 41 de ani din Satu Mare, pe numele căruia Judecătoria Satu Mare a emis mandat de executare a pedepsei de un an detenţie, pentru comiterea  infracţiunii de furt calificat.

Cel în cauză îşi va executa pedeapsa în penitenciar.

Activități rutiere

În data de 01.02.2017, între orele 11:00-13:30 polițiștii Secției Rurale Satu Mare, împreună cu specialiști  din cadrul Registrului Auto Român, au organizat o acțiune pe DN19 în localitatea Ciuperceni, cu scopul prevenirii și combaterii evenimentelor rutiere a căror cauză o constituie starea tehnică a autovehiculelor precum și cu privire la încălcarea regulilor de circulație de către participanții la trafic. În acest context au fost controlate peste 20 de autovehicule iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 8 contravenții la OUG 195/2002 în valoare de  2.465 lei, în două dintre situații  s-a impus ridicarea certificatelor de înmatriculare pentru defecțiuni tehnice.

comentarii

de bravo la 3 februarie 2017 - 11:42

cand vom afla cine a fost barbatul care a venit cu pistolul la casa de schimb valutar din Carei?

Lasati un comentariu