Cum să ajungi de la PFA la consilier al unui primar de municipiu

• publicat la: 17 februarie 2017
Cum să ajungi de la PFA la consilier al unui primar de municipiu

Actuala organigramă a primăriei Carei cuprinde şi două posturi de consilier  direct subordonaţi primarului. unul dintre ele a fost ocupat încă din 2008 de către jurnalistul  Boros Ernest-Gheorghe iar celălat a fost ocupat pănâ în 2015 mai de Vasarhely Ileana după care postul a fost acordat  unui  jurnalist, Megyeri Tamas Robert din Căpleni. Avem cu alte cuvinte doi consilieri personali ai primarului Kovacs doi jurnalişti activi în presa de limbă maghiară.  O redacţie în toată regula am putea spune, chiar şi fără  ţine seama de faptul că nu sunt singurii cu care primăria are contracte.

Dacă angajarea lui Boros Ernest Gheorghe e  operată imediat după instalarea primarului Kovacs  la Primărie în 2008, celălalt jurnalist a  avut în prealabil contracte cu Primăria Carei ca PFA. Având în vedere că sumele decontate sunt din bani publici, careienii trebuie să ştie pe ce se cheltuie banii lor. Mai ales că acest consilier este o persoană publică având şi calitatea de politician ce face parte din biroul local al UDMR Carei şi fiind chiar candidat pentru Consiliul judeţean la alegerile din 2016.

La data de 31 iulie 2012  UAT Municipiul Carei încheie un contract de prestări servicii cu PFA Megyeri Tamas. Obiectul contractului este furnizarea de servicii de Internet către clienţoo beneficiarului care e primăria şi de a stabili condiţiile generale de furnizare a serviciilor. Serviciile de internet vor consta în oferirea de spaţii pentru publicitate pe site ul nagykaroly.ro, se specifică în contractul 9707. Valoarea contracxtului este de 700 d elei şi e valabil 12 luni.

Înainte de expirarea contractului, la data de 30 aprilie 2013 se încheie un alt contract, cu numărul 5606 , de această dată valoarea fiind de 2000 lei ce se plătesc în 15 zile de la emiterea facturii. Obiectul este de această dată de  prestare de servicii de întreţinere site web pentru primărie. Durata acestui nou contract e de 12 luni în aceleaşi condiţii de plată.

La data de 29.04.2014 avem şi un act adiţional 1 la contractul 5606 prin care perioada se modifică de la 12 luni la 19 luni.

În această perioadă, în iulie 2014  a participat la o serată literară la Castel  unde a avut ţinuta din imagine. În partea înnegrită se aflau două eleve din clasa a X-a .

Ultimul contract încheiat înainte de a fi angajat ca şi consilier este datat 30.12.2014 , are numărul 16973 şi este în valoare de …3.000 lei.

În acest contract scrie negru   pe   alb că site ul ce trebuie adminsitrat pentru 3 mii lei lunar este www.municipiulcarei.ro, cel care nici măcar în ziua de azi nu are completate secţiunile cu informaţii legate de ONG uri, investiţii ,etc  din 2014  până în 2015 mai când a preluat funcţia de consilier.

Pe site la ANI figurează cu declaraţia de avere din imagine depusă înainte de alegerile din iunie 2016.

Menţionăm că la UDMR Carei din partea căruia a candidat pentru  Consiliul judeţean , preşedinte este primarul Kovacs, şeful său şi pe linie profesională.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu