Cumetriile din Primăria Carei şi disperarea de a nu se deconspira traseul banului public. Manual de ascundere de informaţii prin atacuri

• publicat la: 16 februarie 2017
Cumetriile din Primăria Carei şi disperarea de a nu se deconspira traseul  banului public. Manual de ascundere de informaţii prin atacuri

Urmare a materialului   ,,Cine se aseamănă se adună!,,   postat pe blogul Opinie de Carei în cursul zilei de ieri, am trimis  un Drept la Replică autorului pentru corecta informare a cititorilor, refuzat de  cel  care ascunde informaţii importante pentru careieni informaţii  care aduc atingere imaginii primarului  cu care este în relaţii de cumetrie.

Materialul postat  conţine informaţii  greşite ca să nu spun mincinoase  legate de Buletin de Carei şi administratorul acestuia,  Daniela Ciută.

Pentru cineva care se pretinde a fi jurnalist este de neînţeles o astfel de dezinformare servită cititorilor  săi  fără  o minimă  documentare. Din anul 2010, mai exact din luna februarie, ziarul Buletin de Carei a trecut de la apariţia  ca săptămânal în formă tipărită la apariţia ca portal de ştiri în mediul online.

Buletin  de  Carei a cumpărat de la NapocaNews  prin societatea editoare a acestuia platforma informatică, uşor modificată. Nu e niciun secret în asta şi nicio ruşine.  Anterior, am plătit un avans pentru  cumpărare site la o societate din Zalău dar care nu a mai finalizat  comanda noastră.

Deci, înafară   de partea informatică din februarie 2010  nu mai este nicio legătură  cu societatea la care se face  referire . Pe pagina de deschidere a Buletin de Carei scrie în subsol faptul că realizator este SC BTC News SRL. În limba română, ,,realizat,,  nu are acelaşi înţeles cu ,,administrat,,.  Nu era mai simplu  ca autorul să întrebe redacţia Napocanews pentru a se edifica  asupra relaţiilor?  Un jurnalist   abordează şi părţile înainte de a se exprima în scris şi de a  pune un verdict.
Metoda de dezinformare  folosită  la adresa Buletin de Carei nu este  o noutate  dar  din respect pentru orice cititor trebuie  să se ofere  informaţii corecte, adică adevărate.   Site-ul Buletin de Carei are  un găzduitor diferit de realizatorul site-ului, găzduitor  din România aflat la foarte  mare distanţă de  Carei,  cu care avem încheiat un contract supus legislaţiei actuale. Şi pentru contorizare Buletin de Carei apelează  la un serviciu de   trafic  ce poate fi urmărit de orice cititor deoarece nu are nimic  de ascuns. Buletin de Carei nu oferă date  ,,din burtă,,   cum se spune ci date ce pot fi verificate oricând  şi de oricine.  Buletin de Carei nu a fost  dat în judecată niciodată pentru publicare de documente false din administraţia locală. Deranjează? Fiecare document scanat şi publicat  este un document ce poartă ştampila primăriei sau a instituţiilor la care facem referire. Nici măcar autorul dezinformării, Szasz nu a negat veridicitatea contractelor pe care le-a avut cu Primăria Carei şi pe care le-am publicat.

Tentativele de spargere a  site ului Buletin de Carei sunt monitorizate la ora actuală  de instituţiile statului la care am făcut plângere şi nu credem că au vreo legătură cu denigratorii noştri, sau?  Buletin de Carei   îşi asumă  toate articolele mai ales pe cele în care dezvăluim cheltuirea banilor careienilor după bunul plac al administraţiei Kovacs . Dovediţi că minţim, evident cu acte nu cu invective şi poveşti la colţ de blog.

Buletin de Carei consideră incidentul ca o refulare a autorului pentru că nu poate publica materiale legate de modul de cheltuire a banilor careienilor de către actuala administraţiei  fără a aduce atingere  imaginii naşului său. Cum ar putea justifica faptul că a cheltuit peste 220 mii lei pentru renovare sediul UDMR unde este preşedinte sau că permite ca angajaţi din primărie să nu plătească impozit pe clădirea concesionată  din patrimoniul oraşului? Să aducem în discuţie şi exploatarea resursei naturale apă termală fără autorizaţii legale şi fără plata aferentă de peste 14 ani?

Buletin de Carei

comentarii

de iarnanudorm la 16 februarie 2017 - 23:19

disperarea naste monstri

de gabor la 17 februarie 2017 - 21:33

lorand de ce mergi in fiecare dimineata la primarie de la ora 8 si folosesti biroul de langa baie si curentul pe care le platim noi careienii?
daca esti pfa de ce nu lucrezi de la biroul tau?sau deja ai angajare la primarie?

Lasati un comentariu