Fraude, tâlhării, accidente şi permise suspendate, toate pe data de 2 februarie

• publicat la: 3 februarie 2017
Fraude, tâlhării, accidente şi permise suspendate, toate pe data de 2 februarie

Un tânăr de 18 ani, bănuit în comiterea mai multor furturi din auto pe raza municipiului Satu Mare, a fost reținut de către polițiștii de investigații criminale pentru 24 de ore.

În data de 02.02.2017, în urma activităților specifice întreprinse de polițiștii judiciariști din cadrul  Secției 1 Poliție Satu Mare cu sprijinul de specialitate al  Compartimentului Identificări Judiciare al Serviciului Criminalistic, a fost identificat un tânăr de  18 ani din comuna Brăhășești, județul Galați, cu reședința în Satu Mare,  care este bănuit că în noaptea de 30/31.01.2017, ar fi spart geamul portierei unui autoturism  parcat pe strada Aurora din municipiu, iar din interior a sustras un telefon mobil și o brichetă metalică cu încărcare USB, cauzând un prejudiciu  de 1000 lei.

Din cercetări a rezultat că tânărul ar mai fi comis în perioada decembrie 2016 – ianuarie 2017, alte patru furturi din auto, prin același sistem de operare, toate pe raza cartierului  Micro 16. Prejudiciul total estimat  se ridică la suma de 3000 lei și a fost recuperat în proporție de 10 %.

Față de cel în cauză s-a dispus continuarea urmării penale și luarea măsurii reținerii în baza ordonanței organelor de cercetare penală, pe o durată de 24 ore, urmând a fi prezentat în data de 03.02.2017 procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare, cu propunere de luare a unor măsuri preventive.  Cercetările în cauză continuă atât în vederea administrării de noi probe cât și pentru recuperarea prejudiciului cauzat.

Accident de circulație la Negrești Oaș

 

În  data de 02.02.2017, la ora 18.35, polițiștii rutieri negreșteni au fost solicitați să intervină la un evenimet rutier produs  în localitatea Negrești Oaș, soldat cu rănirea ușoară a unei persoane și avarierea a trei autovehicule.

 

 

În fapt, un bărbat de  de 46 ani, din localitatea Trip, conducând o autoutilitară pe strada  Victoriei,  pe fondul nepăstrării distanței regulamentare în mers, a acroșat un  autoturism care se deplasa în față lui, condus de  un negreștean de 31 ani. În urma impactului, autoturismul acroșat a fost proiectat într-un al treilea autoturism, condus, în aceeași direcție de mers, de o femeie de 49 ani, din Negrești Oaș. În urma evenimentului a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto al autoturismului acroșat.

Toți cei implicați în accident au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ,  totodată le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.  În cauza s-a întocmit dosar penal și se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Poliţiştii efectuează controale pentru prevenirea şi combaterea faptelor de evaziune fiscală și  de prevenire a fenomenului de contrafacere a produselor.

 

          În cursul zilei de ieri, 02.02.2017, polițiști din cadrul Serviciului de Investigarea Criminalității Economice au acţionat în baza unui Plan de acțiune inițiat la nivel local pentru combaterea evaziunii fiscale și prevenirea fenomenului de contrafacere a produselor textile și industriale în orașul Negrești Oaș, respectiv în zona pieței și a complexului comercial din localitate.

În acest context, s-a urmărit modul de respectare a legalității  funcționării agenților economici, identificarea și ridicarea produselor suspecte a fi contrafăcute în vederea expertizării și stabilirea  modalității de aprovizionare, respectiv identificarea sursei de contrafacere,  modul de evidențiere în contabilitate a mărfurilor comercializate, verificarea documentelor primare existente la agenții economici.

În baza neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 15 sancțiuni contravenționale în valoare de 20.500 lei, constând în comercializarea de produse contrafăcute, comercializare de produse fără documente de proveniență și schimb ilegal de valută. Ca și măsură complementară, s-a dispus ridicarea în vederea confiscării a unor bunuri diverse   în valoare de 2625 lei și a sumei de 75 euro.

13 conducători auto s-au ales cu dreptul de a conduce vehicule suspendat, pentru neacordare de prioritate pietonilor 

În cursul zilei de 02.02.a.c. polițiștii rutieri au acționat pentru prevenirea şi combaterea cauzelor  generatoare de accidente de circulaţie pe raza judeţului, în  principal cea de  neacordarea de către conducătorii auto a  priorităţii de trecere  pietonilor angajați în traversarea regulamentară a drumului public.

Astfel, pentru abaterile constatate pe acest segment, au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce, 13 permise de conducere.

În total, pentru toate abaterile rutiere constatate în cursul zilei de ieri, au fost aplicate au fost aplicate 79 de sancțiuni contravenționale  în valoare de peste 16 000 lei.

Lasati un comentariu