Imagini neromanţate din Carei. Drumurile desfundate nu pot fi acoperite cu un ghiocel

• publicat la: 11 februarie 2017
Imagini neromanţate din  Carei. Drumurile desfundate nu pot fi acoperite cu un ghiocel

Încrâncenarea cu care grupul de presă aservit  serveşte  careienilor doar imagini la firul ierbii, ipostaze idilice ale vieţii de contribuabil careian nu face decât să întărească faptul că administraţia locală este depăşită de situaţie. Ca iubitori de frumos şi deci şi de flori, am dori ca să putem fotrografia aceste frumuseţi din orice unghi nu doar din cel care maschează uzura  avansată a drumurilor şi trotuarelor careiene.

Faptul că municipiul Carei are un drum principal cu multe terase private frumos amenajate este bine cunoscut de toată lumea la fel şi faptul că vin mulţi turişti să viziteze Castelul dar la capitolul drumuri nici măcar la talpa  broaştei nu ajungem. Singurul drum ce aparţine de UAT Municipiul Carei care se află în bună stare la 3 ani de la recepţia sa este drumul de intrare spre  Ianculeşti  realizat  în perioada în care exista un delegat sătesc ales în mod democratic şi nu impus pe criterii politice.

E un adevărat act de curaj să tranzitezi municipiul Carei sau să te deplasezi pe străzile din oraş , chiar şi pe strada principală din prima zonă de impozitare, Calea 1 Decembrie 1918. Singurii avantajaţi sunt  patronii de la service-urile auto care au astfel asigurate comenzi non-stop.

La ora actuală avem în Carei peste 20 de străzi de pământ, avem străzi fără canalizare sau apă curentă. Culmea ironiei, pe unele străzi cu canalizare a mai fost introdusă a reţea, în paralele cu cea existentă, fără racord către utilizator şi toate acestea prin misteriosul Masterplan al Apaserv  SA Satu Mare unde Buletinele de analiză şi proiectul tehnic  sunt ŢINUTE LA SECRET.

http://www.buletindecarei.ro/2016/01/cum-se-ingroapa-milioanele-europene-masterplan-apaserv-lucrari-de-canalizare-pe-o-strada-cu-canalizare.html

Nu toate străzile de pământ se află la periferia oraşului cum poate gândesc unii cititori. Una dintre ele, strada Mioriţei, este de o deosebită importanţă dacă ne gândim la faptul că face legătura între DN19 intrarea dinspre Oradea în Carei, cu ştrandul termal. Turiştii ar scuti timp şi combustibil dacă nu ar face ocolul până la intersecţia cu strada Viilor şi apoi să traverseze hârtoapele de pe strada amintită.

Strada Mioriţei  este deosebit de largă şi ar permite în capătul dinspre ştrand chiar amenajare de parcări  din care primăria să îşi rotunjească veniturile în perioada sezonului estival. Dar se pare că nu există acest interes  din partea administraţiei Kovacs care cheltuie banii oraşului  în mod discriminator, cu tentă vădit favorabilă pentru un anumit grup.

Şoferii care au drum pe această stradă sunt nevoiţi să uzeze de toate calităţile lor de mânuitori ai volanului  în încercarea de a-şi proteja maşina. Cratere la tot pasul, noroi la fel ca în parcările careienilor ce locuiesc pe strada Zăgănescu aflată în a doua zonă de impozitare.

Autorităţile se laudă  în acest timp cu lucrările de asfaltare ce vor demara în primăvară în urma validării unei licitaţii cu preţ sub 50% din cel oferit  dar nu spun că străzile de pământ din oraş nu vor fi eradicate şi nici dacă lucrarea de asfaltare va fi de ,,trântire,,   a unui covor asfaltic sau făcute temeinic , cu întărirea fundaţiei pentru obţinerea unei durate de viaţă sporite.

Aşa arată momentan strada Mioriţei din Carei…de la intrarea de pe Calea 25 Octombrie până la ştrandul termal….

cladirea alba din capătul pozei de mai jos este clădirea ştrandului

…şi am ajuns la intrarea la ştrand.

Cei care aleg ruta ocolitoare, pe Calea 25 Octombrie şi apoi pe strada Viilor, au parte de acest traseu….

http://www.buletindecarei.ro/2016/05/cum-se-promoveaza-turismul-local-in-carei-drumuri-proaste-piste-de-biciclete-pe-trotuare-stricate-si-masina-cumparata-de-fundatia-de-promovare-a-tursmului-local-pentru-primar.html

 

Daniela Ciută

comentarii

de Boii la 11 februarie 2017 - 22:17

Vor fi asfaltate.Atunci sa le fotografiati

de Prof.Viorica Boldur la 11 februarie 2017 - 23:41

Absolut jenant.In 2017?!

de relu la 12 februarie 2017 - 08:21

primarul este la al 4 lea mandat.toate strazile sunt praf.cu ce s/a ocupat pana acum?pe ce a cheltuit banii nostri?

de geza la 12 februarie 2017 - 08:57

boii nu stiu ca aceasta strada nu este in lista pentru asfaltare…hi.hi.hi.hi.hi.

de mark la 12 februarie 2017 - 15:32

Voi ati prezentat gropile in mijlocul asfaltului,maine Lorand va prezenta asfaltul in jurul gropilor.Suntem de rasul……………../

de Buletin de Carei la 12 februarie 2017 - 15:36

Dacă sunteţi din Carei vă rog să faceţi o deplasare la faţa locului şi să remarcaţi că strada nu are asfalt! Este cuprinsă la primăria Carei în categoria străzilor de pământ. Buletin de Carei vă oferă doar informaţii reale ce le puteţi uşor verifica. Noi nu pozăm din unghiuri moarte doar pentru a masca realitatea şi nici poze la firul ierbii nu practicăm. Intenţia noastră e de a pune la treabă administraţia locală dacă tot e plătită din banii careienilor. Să aveţi o duminică plăcută dar reţineţi! Strada Mioriţei nu a văzut niciodată asfaltul!

de poet la 12 februarie 2017 - 15:46

ghiocelii o sa creasca,cand hora mioritei o sa danseaza,o sa fie asfaltata,cand hora o sa danseaza, nu ajunge din cauza lacomiei,o sa ajunge cand ajungem pe malul orastiei,sa ne bucuram de centura de ocolire,ca oricum o sa fie finalizate,daca banii nu ajunge altunde,o sa avem totusi drumuri bune.

de stradamioritei la 12 februarie 2017 - 16:02

draga mark,ce surpriza ar fi daca lorant ar pune pila la nanasul primar si sa astupe gropile cu asfalt si apoi sa scrie despre faptele bune ale primarului pentru careieni ca si asa nu din banii lui face!

de mine. la 12 februarie 2017 - 18:38

Exact ca la Asuaj.MM.RUSINE PRIMARULUI !!!

de asuajul la 12 februarie 2017 - 18:46

nu jigniti satul asuaj din cauza unui datornic!
satul este prosper si nu are nimic a face cu cel care numai s-a nascut acolo dar a trait in odoreu.

de mine. la 12 februarie 2017 - 19:21

Trebuia sa ramana acolo.A venit la oras sa faca avere.

de sonia la 12 februarie 2017 - 19:30

ce conteaza de unde a venit. conteaza sa fie om si sa doreasca sa faca ceva pentru oras. am inteles ca domnul primar nu plateste impozite la oras. cum se poate asa ceva?

de Carei. la 12 februarie 2017 - 19:58

Este un om gol si nu doreste sa faca ceva pentru oras.Nici impozitele nu plateste.RUSINE!!!

Lasati un comentariu