Ne-a părăsit Vaida Gheoghe Elemer

• publicat la: 5 februarie 2017
Ne-a părăsit Vaida Gheoghe Elemer

Unul dintre absolvenţii de seamă ai fostului liceu careian  ,,Vasile Lucaciu,, ne-a părăsit în cursul zilei de 4 februarie 2017, după o grea suferinţă. Ştirea a fost comunicată  pentru Buletin de Carei de  un grup de foşti absolvenţi ai   fostului liceu Vasile Lucaciu.

Vaida Gheorghe Elemer s-a născut la Diosod, judetul Salj. A absolvit liceul  ,,Vasile Lucaciu,,   din Carei în 1953 cu media generală 10, fapt ce i-a permis să intre fără examen de admitere la Institutul Politehnic din Bucuresti, Facultatea de Chimie Industrială, pe care a absolvit-o în 1957.  In 1962 îl regăsim la Departamentul pentru pregătirea exportului de anvelope de la Uzina de Anvelope Danubiana prin Întreprinderea de Comert Exterior Bucuresti.

In 1967 a fost reprezentant pentru industria chimică la Agentia de pe lângă Ambasada României din Danemarca. In 1972 a fost director de export la Centrala Industrială de Cauciuc, apoi director adjunct la Intreprinderea de comert exterior Danubiana. Din 1979 până în 1984 a fost directorul părtii române din societatea mixtă româno-germană Victoria Reiffen GMBH Frankfurt am Main, unde a promovat exportul de anvelope si produse din cauciuc pe piata RFG.

Din 1985 a fost seful grupului de consilieri pe probleme de comert exterior al guvernului. După 1989 a fost repreyentantul pentru România al unei firme germane, pozitie din care facilitează realizarea unor investitii prin societăţi mixte precum  Fabrica de Saci din polipropilenă PelicanBag cu unităţi de functionare în Tulcea, Negresti Oaş si Botoşani, Fabrica de suc de Mere din Focşani.

Cea mai mare realizare în această perioada este Fabrica de Generatoare Electrice în societate mixtă cu Electoputere Craiova. S-a pensionat în anul 2000, dar a mai continuat să activeze până în anul 2005.

Trupul neînsufleţit a fost depus la capela cimitirului Belu din capitală iar înmormântarea va avea loc în data de 7 februarie de la ora 14,00.

Buletin de Carei

comentarii

de Cristian Derșidan la 6 februarie 2017 - 13:59

Am absolvit Facultatea de Chimie Industriala a Institutului Politehnic ‘Traian Vuia’ din Timișoara în anul 1976. Am fost repartizat la Întreprinderea de Anvelope ‘Victoria’ Florești (Prahova)pentru Întreprinderea de Anvelope Zalău aflată în construcție. Am apelat la D-l inginer Vaida pentru a obține transferul în interesul serviciului. Dânsul a înțeles dorința unui tânăr de a reveni în Careiul natal, lângă cei dragi. Și iată-mă din nou acasă! Au trecut de atunci 40 de ani și îi mulțumesc și azi.
Fie-i amintirea binecuvântată!
Condoleanțe familiei, D-nei profesoare Liana Igna (Vaida), D-lui Cătălin Igna

Cristian Derșidan

Lasati un comentariu