Nu numai la Carei se fac asfaltări penibile….Drumul Tăşnad – Santău

• publicat la: 4 februarie 2017
Nu numai la Carei  se fac asfaltări penibile….Drumul Tăşnad – Santău

Starea drumurilor din județul Satu Mare este un subiect binecunoscut de toată lumea, atât în urma mediatizării lui, cât și în urma cunoașterii din teren din partea fiecărui cetățean cu mașină, care are cel mai mic drum prin județ. Mai multe proiecte de asfaltări au fost demarate și sunt în curs în această perioadă a anului, dar acest lucru nu garantează însă sfârșitul problemelor legate de infrastructura rutieră, nici măcar acolo unde se lucrează.

O situație elocventă în acest caz a fost ridicată de consilierul județean Adrian Cozma, care a prezentat ceea ce se petrece pe drumul județean 108M, Tășnad – Santău. Acolo, deși drumul se repară, gropile au apărut deja după primul strat turnat.

„Am văzut că lucrările înaintează, lucru care bucură pe toată lumea. Ceea ce nu mi se pare normal este că după ce a fost turnat primul strat de asfalt, cum ar fi fundația acestui drum, sunt o grămadă de pete peticiri, gropi, calitatea lasă profund de dorit, nu putem să nu observăm acest lucru. Poate constructorul o să se apere că este primul strat. Nimeni nu mă poate convinge, pentru că la fel ca la o casă și un drum, orice construcție, care nu are o fundație, o temelie de calitate, poate ulterior să prezinte calitatea pe care o așteptăm și să fie rezistent în timp. Am observat, în general din partea executanților de drumuri în special, că astea ne dor, există o superficialitate în executarea lucrărilor atunci când vine vorba de fonduri guvernamentale. Cred că sunt mult prea superficiali. Atunci când e vorba de fonduri europene parcă sunt mai atenți la calitatea lucrărilor.”, a fost luarea de cuvânt a consilierului liberal.

Firmei i-au fost refuzate de la plată facturi în valoare de 600.000 de lei din cauza acestor deficiențe la capitolul calitate în executare, dar nimeni nu garantează că, în ciuda penalizării, calitatea va fi ajustată la un nivel optim, astfel încât să nu ne trezim peste doi ani de zile cu un drum la fel de impracticabil ca înainte de reparații. Trebuie să fim extrem de atenți la acest gen de lucrări și la executanții lor, pentru că există multe precedente de acest fel, în care la scurt timp după finalizarea lucrărilor drumul a fost mai prost decât înaintea intervenției.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu