Poliţia ne informează. Evenimente ale zilei de 7 februarie

• publicat la: 7 februarie 2017
Poliţia ne informează. Evenimente ale zilei de 7 februarie

Intervenția promptă a polițiștilor la sesizări, a făcut ca două infracțiuni de furt să nu fie consumate 

Astfel, în data de 06.02.2017, în jurul orei 11:00, polițiștii de la Postul de Poliție  Mediesu Aurit, au fost sesizați telefonic de către administratorul unui magazin mixt din localitate, despre faptul că a surprins în magazin o persoană de sex masculin. Acționând în scurt timp, polițiștii au identificat la locul faptei un bărbat de 44 de ani din Medieșu Aurit. Din cercetări, a rezultat că cel în cauză ar fi pătruns în magazin folosind chei potrivite, cu intenționa să sustragă bunuri. motiv pentru care în present este cercetat pentru tentativă la furt calificat.

Și polițiștii de proximitate din cadrul Poliției Municipiului Satu Mare au reușit, în cursul zilei de ieri, identificarea și prinderea unui minor de 16 ani din Satu Mare, la solicitarea unui  proprietar  de pe strada Barițiu care l-a  surprins pe acesta în locuință, în timp ce încerca să sustragă bunuri.  Și pe numele minorului a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la furt calificat.

Polițiștii din structurile de ordine publică, însoțiți de cei din Serviciul de Acțiuni Speciale, continuă acțiunile derulate în vederea combaterii transportului pe drumurile publice și comerțului ilegal cu produse din alcool și tutun  nefiscalizate.

În acest context, ieri,  06.02.a.c., în jurul orei 16.00, polițiștii Secției Rurale Gherța Mică, acționând pe drumurile publice adiacente comunei Halmeu, au oprit în trafic, la intersecția cu drumul spre Băbești, un autoturism înmatriculat în Ucraina.

La volan a fost identificat un bărbat de 39 de ani din comuna Odoreu, iar în urma controlului efectuat asupra vehiculului, polițiștii au descoperit 445 pachete de țigări susceptibile a proveni din contrabandă.

Cercetările continuă pentru comiterea infracțiunii de transport şi deţinere de mărfuri provenite din contrabandă și care trebuie plasate sub regim vamal iar pachetele de țigări, ce nu prezentau banderole de marcaj sau timbre fiscal, au fost ridicate în vederea confiscării.

Eveniment rutier

La data de 06.02.2017 , în jurul orelor 13:00, polițiștii din Ardud au fost solicitați să intervină la un eveniment rutier produs pe strada Ștefan cel Mare din localitate.

Concret, un bărbat de 29 de ani din Ardud, conducând un atelaj hipo, a acroșat cu partea din față a atelajului o femeie în vârstă de 71 de ani din localitate, aflată în travesarea regulamentară a străzii.

Căruțașul si-a continuat drumul fără încuviințarea organelor de poliție deși victima a fost accidentată ușor, fiind preluată de un echipaj SMURD. După identificare, căruțașul a fost  condus la Spitalul Județean Satu Mare în vederea recoltării de probe biologice, urmând să fie cercetat penal pentru vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului.

          Polițiștii rutieri acționează zilnic pe drumurile publice de pe raza judeţului, pentru a-i determina pe participanţii la trafic să adopte un comportament responsabil şi să respecte regulile de circulaţie.

Cu ocazia activităților desfășurate ieri, 07.02.a.c. pe principalele artere de circulație din județ,  au fost aplicate aplicate 119 de sancţiuni contravenţionale la acte normative care reglementează domeniul rutier, în valoare de  19 605 lei. Ca măsură complementară,  au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce, 4 permise de conducere, pentru abateri ca neacordare prioritate vehicule sau depășirea vitezei legale de deplasare.

 

Buletin de Carei

Lasati un comentariu