Protest anunţat la Carei pentru joi seara

• publicat la: 2 februarie 2017
Protest anunţat la Carei pentru joi seara

Aseară, pe pagina de Facebook  Monumentul Ostaşului Român, Carei, Judeţul Satu Mare a apărut primul anunţ pentru organizarea unui protest la Carei împotriva adoptării de Guvernul Grindeanu  la ceas de noapte a Ordonanţei de urgenţă ce vizeată graţieri şi dezincriminări de abuzuri în servici.

În imagine au apărut trei tineri care invită la protest de la ora 19,00 la Monumentul Ostaşului Român.  Ulterior, a mai apărut un organizator, la aceiaşi locaţie dar cu o oră mai devreme, protestul anuţat având acelaşi scop.

Dacă până la ora actuală în Careiul liniştit şi paşnic nimeni nu se înghesuia să iasă la protest, iată că adoptarea pe furiş a  unei Ordonaţe de urgenţă de către foarte nou investitul  Guvern Grindeanu  agită mai mult spiritele  decât orientarea banilor careienilor către favoriţii primarului.

Până acum, doar tăierile masive de arbori din pacul Castelului şi din oraş au scos oamenii din casă. Ultimul protest  care a avut loc la Carei a fost înregistrat în data de 13 martie 2013 şi a avut ca scop împiedicarea tăierilor de arbori atât din parcul odată Dendrologic cât şi din oraş.

http://www.buletindecarei.ro/2013/03/primul-protest-stradal-impotriva-taierii-copacilor.html

FIECARE  dintre participanţii de atunci la protestul paşnic  a fost apoi luat la întrebări de  şeful de la locul de muncă care a fost  la rândul său chestionat de persoane din conducerea oraşului dacă  există  justificare pentru  perioada de protest.

Astfel a înţeles conducerea primăriei să gestioneze acea situaţie când copaci falnici  cădeau din picioare seceraţi de drujba unui particular  plătit  cu zeci de milioane lunar.

Oare cine din primărie va fi prezent deseară pentru a monitoriza cine participă la protestele anunţate?

Guvernul Grindeanu  a fost constituit exclusiv din embrii ai PSD , formaţiune care dacă e să ne luăm după cele declarate de primarul Kovacs la începutul anului, are un protocol încheiat cu UDMR pentru 6 luni de zile. Tot la acea dată, primarul a declarat într-un interviu acordat finului său că ….,,Ar fi o problemă pe care aș vrea să o supun atenției UDMR Satu Mare. Trebuie să înțelegem că PSD este la putere.  Astfel, un post de vicepreședinte al Consiliului Județean trebuie dat social-democraților. N-ar fi rău ca UDMR să dea PSD și un post de viceprimar la nivelul municipiului Satu Mare…,,…sfaturi date de un primar  care conduce doar alături de un viceprimar  tot de la UDMR…

Va fi curios de văzut  deseară dacă la protest va participa cineva de la UDMR în condiţţile în care liderul de grup din Camera Deputaţilor  şi-a manifestat dezaprobarea pentru adoptarea acestei Ordonanţe de urgenţă  fără a fi trecută prin Parlament.

Dintre Asociaţiile careiene, Unirea 2009 Carei invită la protestul de la ora 19,00 pe pagina sa oficială.

https://www.facebook.com/unirea.carei?hc_ref=SEARCH&fref=nf&qsefr=1

Buletin de Carei

 

 

comentarii

de omul la 2 februarie 2017 - 15:37

va fi acll maidanul si cu ala de la adapostul de noapte care bate orasul si apoi decarteaza la lajos!
toti de la dspl si asistenta vor fi in aletrta de grad zero numa sa fiti atenti deseara cum vor sta pe margine si vor da raportul…mama lor de capuse ce traiesc pe spinarea noastra!

de poet la 2 februarie 2017 - 16:26

un protest,va fi un mare test,dar pe hotii cine opreste,nu o sa fie boierime niciunde,numai dezordine.

Lasati un comentariu