Tamburii de reclamă din centrul Careiului de aceiaşi vârstă cu geamurile de la şcoala Vasile Lucaciu

• publicat la: 2 februarie 2017
Tamburii de reclamă din centrul Careiului de aceiaşi vârstă cu geamurile de la şcoala Vasile Lucaciu

Tamburi de reclamă din centrul Careiului. Imagini surprinse în data de 1 februarie 2017. Trecem zilnic pe lângă ei, îi ocolim cu grijă ca să nu ne agăţăm  în fiarele ruginite şi obosite moral. Din păcate, unii s-au obişnuit cu ei, cu halul în care se prezintă şi nu mai reacţionează. Asta vrem să aratăm tinerei generaţii din Carei? Ca să îşi dorească să plece cât mai repede şi cât mai departe? 

În  plină iarnă, grupul de comando din jurul conducerii administraţiei careiene nu mai ştie cum să contracareze prezentarea de către Buletin de Carei a realităţii careiene, realitate  susţinută de imagini clare şi nu făcute la firul ierbii cum am văzut că procedează  mânuitorii obiectivelor aservite. Le transmitem pe această cale că nu noi trebuie să ne ruşinăm de faptele noastre.  Buletin de Carei nu face  decât să consemneze  realitatea careiană aşa cum este ea.

V-am prezentat  starea în care se prezintă Biblioteca Municipală Carei la ora actuală, discriminarea la care sunt supuse anumite obiective deosebite ca arhitectură sau importanţă pe HARTA CAREI, modul jalnic în care a fost impusă tăcerea privind comasarea şcolilor  în Carei, modul în care se acordă grupului de interes contracte de concesiune pe sume derizorii, modul în care primăria cumpără cai de rasă pentru  asociaţia unei consiliere din primărie, modul în care banii careienilor merg pe renovare de sediu  UDMR unde primarul e preşedinte, modul în care primarul cumpără din banii careienilor prin fundaţia de promovare turism local autoturism pentru folosinţa sa exclusivă şi multe altele.  Pentru toate aceste îndrăzneli, Buletin de Carei şi administratorul acesteia sunt  atacaţi  de cei care scriu pentru promovarea imaginii cosmetizate  a celui ce  cheltuie de multe ori în mod abuziv banii careienilor.

Primarul care cheltuie peste 220.000 lei pentru renovarea sediului unde ţine şedinţele  organizaţiei unde este preşedinte şi aprobă cheltuieli din banii careienilor pentru  agapele aceleiaşi organizaţii pe care o conduce, uită de condiţiile în care elevii de la şcoala Vasile Lucaciu  stau la cursuri.

Acestea sunt geamurile din clasele de la etajul 1 şi de pe coridoare.

Nu numai condiţiile din şcoli sunt neglijate. Priviţi  cum arată tamburii de reclamă din centrul Careiului…..unul e sprijinit pe două pietre…dinţii  vremii au muşcat adânc din el…

Deşi am mai scris despre această situaţie, administraţia locală a rămas la fel de nepăsătoare la aspectul oraşului de pe Calea Mihai Viteazul sau din cartierul Republicii din intersecţia cu strada Iuliu Maniu.

Decât să finanţaţi  redactori activi din presa scrisă maghiară care să denigreze Buletin de Carei,  mai bine aţi aloca aceste fonduri  pentru remedierea  situaţiilor prezentate, domnule primar.

Sunteţi mulţumit de cum arată  obiectivele din imagini? Fac parte din oraşul unde sunteţi primar. Lăsaţi la o parte orgoliile şi discriminarea şi  încercaţi să reprezentaţi toţi careienii  pentru că toţi careienii sunt plătitori de taxe şi impozite.

 

Buletin de Carei

comentarii

de PROAUTONOMIST la 2 februarie 2017 - 19:57

Da, asa este, dar sa nu uitam cat au tinut aceste geamuri, fiind ca erau facute pt. o scoala maghiara, in vremea maghiara. Tamburii vostrii cat au tinut si cand au fost facuti ? Astept un raspuns doamna sovinista….

de propatria română la 2 februarie 2017 - 20:15

scoala maghiara cu munca românilor ca fără ei voi ajugeaţi ca şi grofii care au pierdut la cazinouri castelul în 1907!primii co,unişti în carei în anii 50 tot alde ca voi au fost.bagă nasu la arhive şi plângi apoi la budă prosto ce eşti!dacă tăceai filozof rămâneai spune o vorbă românească dar voi nu ştiţi deastea.tamburii arată ca şi administraţia udemeristă din carei.atâta ştie aşa arată.barom vagy!

de PROAUTONOMIST la 2 februarie 2017 - 20:35

Cu munca romanilor ???? Ia arata-mi o scoala , o cladire veche din oras care a fost facuta de romani…le-ati primit gata facute si pe gratis … in locul vostru mi-ar fi rusine sa intru in parc si in castel de exemplu, dar nu va duce mintea la asemenea comportare…sunteti niste venituri cu totii…solutia ar fi sa plece fiecare acolo unde poate aprinde o lumanare pe mormantul bunicului…tu unde te-ai duce ?

de propatria română la 2 februarie 2017 - 21:42

ba gîgă prosto,nici castel nu aveaţi dacă nu puneau mâna românii din cartierul haiducilor!grofilor nu le-au trebuit ungurii lor pentru garda de corp ca nu aveau incredere nici in indemanarea lor si nici in caracterul lor! esti prea prosto ca sa citesti istoria si dai aici din gura ta urat mirositoare de balegar fermentat!venituzra esti tu cu neamu tau ca noi avem si in pivnita castelului dovada continuitatii pe aceste meleaguri de pe vremea dacilor liberi. noi nu sarbatorim crestinarea pentru ca noi asa ne+am nascut nu a TREBUIT SA VINA CINEVA SA NE CRESTINEZE.VOI PUTETI MIGRA DE UNDE ATI VENIT CA NU VA DUCEM LIPSA SI MAI RAMANEM SI CU BANI LA BUGET…ceva de cazionourile si datoriile pentru care au pierdut castelul in 1907 ai auzit intre timp fa fej?

de dacia la 2 februarie 2017 - 22:39

daca tot discuta muii de mormintele bunicilor …
În urmă cu câteva zile, consilierii maghiari de la primăria Târgu-Mureş au propus să amplaseze statuia unei personalităţi de-a lor undeva în oraş.Consilieri români au fost de acord, cu două condiţii: 1.să amplaseze şi românii o statuie a unei personalităţi autohtone şi 2. cele două personalităţi reprezentative fiecărei etnii să aparţină aceleiaşi perioade istorice. Consilierii maghiari au fost total de acord.Consilierii români au spus, ca urmare, că vor sa amplaseze o statuie de-a lui Decebal…Şedinţa s-a suspendat…

de erik la 2 februarie 2017 - 22:40

primarul kovacs sau nevasta unde au in carei mormintele bunicilor mai proautonom..iist?

de erik la 2 februarie 2017 - 22:41

poate spui si lajos unde are ale bunicilor?

Lasati un comentariu