Tânărul care a creat un site de recrutare adus în Guvern de Ponta, dat afară de Guvernul Grindeanu

• publicat la: 27 februarie 2017
Tânărul care a creat un site de recrutare adus în Guvern de Ponta, dat afară de Guvernul Grindeanu

Se pare că nu numai la Primăria Carei nu sunt doriţi tinerii specialişti ci şi la case mai mari din ….altă administraţie. Nu am uitat de  concursul din iulie 2013 când în locul unui tânăr specialist în arboricultură  comisia din primăria Carei (din care făcea parte şi primarul Kovacs) a preferat un agronom  în persoana soţului unei consiliere locale ,administrator la societatea care editează  ziarul de casă al UDMR Carei. Cumetriile, nepotismul sau grupul politic sunt  criterii de angajare  preferate de  administraţia careiană.

Revenind la Guvern, Cristian Botan, în vârstă de 30 de ani, originar din Focşani, a lansat în 2012 un site de recrutare în administraţie, PublicJob.ro. La vremea respectivă, acesta a trimis o scrisoare deschisă la Guvern, avându-l ca destinatar pe premierul Victor Ponta, în care îşi oferea serviciile. Scrisoarea lui Botan nu a rămas fără ecou, iar premierul de atunci a decis să îl coopteze în echipa guvernamentală. Cristian Botan a anunţat astăzi, pe Facebook, că a fost înştiinţat de reprezentanţii Guvernului Grindeanu că nu mai este nevoie de serviciile sale noteaza adevarul.ro.

,,Pentru clarificare, în data de 4 ianuarie 2017, prin ordinul noului secretar general al Guvernului, domnul Mihai Busuioc, am fost revocat din funcția de consilier în cadrul Cancelariei Prim-ministrului. Sunt cumva onorat de importanța pe care mi-au acordat-o, luând decizia respectivă chiar în seara depunerii jurământului la Cotroceni.Am purtat discuții cu mai mulți colegi imediat după decizie, primind asigurări că situația se va așeza și că îmi voi putea continua proiectele. După mai multe săptămâni de așteptare, în final mi s-a transmis off the record că, în ciuda eforturilor depuse, problema nu se va rezolva din pricina faptului că în timpul guvernului anterior am „colaborat cu tehnocrații” și că sunt de fapt „omul lui Cioloș”.

Am lăsat la Guvern un proiect pentru noul site al posturilor vacante din sectorul public, cel actual fiind deja perimat. …..

Accesul meu la proiectul noului site a fost restricționat între timp și acesta a fost ascuns de publicul larg. Cât privește site-ul actual, veți remarca că Guvernul actual a șters de pe prima pagină mențiunea că el reprezintă continuarea portalului PublicJob.ro, precum și numele meu, adăugând în schimb textul „© Secretariatul General al Guvernului. Toate drepturile rezervate”. Pentru că dacă tot vorbim de transparență, organizare corectă a concursurilor și accesul cât mai larg la acestea, atunci e cumva firesc ca Guvernul să declare că un site întreținut din bani publici se află sub drepturi de autor, iar conținutul nu poate fi distribuit mai departe.

Plec din Palatul Victoria mâhnit de faptul că n-am realizat tot ce mi-aş fi dorit, însă împăcat că am reuşit tot ce-a depins numai de mine. Rămân în continuare un avocat pentru transparenţă, integritate şi combaterea nepotismului din administraţie”, a scris pe Facebook Cristian Botan.

Cristian Botan, focşăneanul care a creat site-ul jobs.gov.ro şi care a ocupat funcţia de consilier de transparenţă al fostului premier Victor Ponta, a fost inclus pe lista celor 100 de lideri ai inovaţiei din Europa Centrală şi de Est, în iarna lui 2014.

Portalul iniţiat de acesta are drept scop prezentarea tuturor posturilor din administraţie disponibile, pentru o mai mare transparenţă. Lista în care a fost inclus focşăneanul a fost creată ca parte a unei campanii care are ca scop promovarea inovaţiei în regiune, prin evidenţierea celor care sunt motorul schimbărilor pozitive în societate. În 2014, în top au mai fost nominalizaţi încă doi tineri români, alături de Botan.

Candidaţii pentru NE100 sunt oameni şi echipe care utilizează noile tehnologii în sectoarele lor de activitate, ale căror acţiuni au impulsionat economia, ştiinţa, cultura şi comunitatea. Botan şi-a legat numele de alte cinci proiecte online, care au ca ţintă transparentizarea administraţiei publice: date.gov.ro, internship.gov.ro, online.gov.ro, petitii.gov.ro, transparenta.gov.ro.

Lasati un comentariu