Tineri în vizorul Poliţiei…furt de material lemnos, vitezomani, arestaţi preventiv

• publicat la: 16 februarie 2017
Tineri în vizorul Poliţiei…furt de material lemnos, vitezomani, arestaţi preventiv

Propunere de schimbare a măsurii controlului judiciar cu cea de arestare preventivă pentru un bărbat din Carei bănuit de furt

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Carei au reușit în cursul zilei de ieri 15.02.2017, în urma activităților specifice desfășurate, identificarea unui bărbat de 23 de ani din Carei, pe care îl bănuiesc de comiterea unui furt în noaptea de 13/14.02.2017. Din cercetări, a rezultat că în acea noapte, dintr-un autocar parcat pe strada Iuliu Maniu din Carei, tânărul  ar fi sustras o  stație radio emisie- recepție și alte bunuri, recuperate toate și restituite păgubitului.

Întrucât față de  acesta se dispuse anterior măsura controlului judiciar pentru alte fapte penale comise, polițiștii au înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei propunerea de înlocuire a măsurii controlului judiciar cu măsura arestării preventive. Cercetările continuă.

  •  

Acțiune de prevenire a tăierilor ilegale și a furturilor de material lemnos

 

În data de 15.02.2017, între orele 14:00-16:00, polițiștii Postului de Poliție Homoroade, împreună cu specialiști silvici din cadrul Districtului Silvic Oțeloaia, au organizat și desfășurat o acțiune pe linie silvică, pe raza comunei Homoroade,  pentru prevenirea tăierilor ilegale și a furturilor de material lemons. În acest context, în pădurea de pe raza comunei, a fost depistat un bărbat de 37 de ani, din localitatea Solduba județul Satu Mare, în timp ce  tăia fără drept arbori cu motofierăstrăul. Cercetarea la fața locului a relevat că faptul că până în momentul surpriderii lui, bărbatul a tăiat șapte arbori cu diametere  cuprinse între 14-32 cm.

În funcție de calculul valoric de specialitate, în cauză se vor dispune măsurile legale. Materialul lemnos a rămas în custodia Districtului Silvic Oțeloaia, iar motofierăstrăul a fost ridicat în vederea confiscării.

 

 

          Şoferii care s-au abătut de la respectarea normelor rutiere, au rămas fără premisele de conducere

 

Poliţiştii sătmăreni organizează frecvent acţiuni în scopul determinării conducătorilor auto să respecte limitele de viteză impuse de lege.

 

O astfel de acţiune a fost organizată ieri, 15.02.a.c. pe principalele artere de circulație din județ. În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au constatat o infracţiune şi au aplicat 202  contravenţii în valoare de peste 30.000 lei. Dintre acestea, 84 au fost aplicate conducătorilor auto care nu au respectat regimul legal de viteză, iar pentru 6 dintre ei, s-a dispus și măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce.

 

În data de 03.02.2017 în jurul orei  22.40, un tânăr de  26 de ani din comuna Bixad, județul  Satu Mare, conducând autoturismul proprietate privată pe strada A.I. Cuza din Satu Mare, a fost implicat într-un accident de circulaţie soldat cu pagube material. Efectuând verificările de rigoare, polițiștii au constatat că cel de la volan avea dreptul de a conduce vehicule suspendat, motiv pentru care i-au întocmit dosar penal.

Printre conducătorii auto care au rămas fără permis de conducere se numără și o tânără de 25 de ani Cluj Napoca, surprinsă de aparatul radar  în timp ce-și conducea autoturismul cu 110 km/h prin orașul Ardud, dar și un tânăr de 19 ani din Satu Mare, care a condus un autoturism prin localitatea Botiz. cu o viteză de 113 km/h.

Lasati un comentariu