Bani europeni pentru obiective folosite după bunul plac de un primar cu reţinere pe salariu. A cui este afacerea?

• publicat la: 15 martie 2017
Bani europeni pentru obiective folosite după bunul plac de un primar cu reţinere pe salariu. A cui este afacerea?

Fosta cazarmă careiană a fost transformată în Centru Social în urma accesării de către UAT Municipiul Carei a unui proiect cu finanţare europeană.

După reamenajarea cazărmii cu  2 milioane de euro  din fonduri europene pentru un  Centru social, primăria Carei a mutat acolo Sala de Căsătorii și Starea Civilă precum și alte servicii din cadrul administrației locale.

Proiectul a fost  finanţat în  cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1 „sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere”, Domeniu de intervenţie 1.1. „Planuri integrate de dezvoltare urbană”. Total , 2 milioane de euro!

Recepţia a fost semnată dar nici la ora actuală unele prevederi nu sunt respectate. Pardoseala de pe coridoare e  cea veche de zeci de ani iar obiectivul principal nu este respectat. Ce fel de activităţi sociale se desfăşoară la Starea Civilă sau la Biroul Agricol?

În proiectul  reabilitării Centrului Social postat pe pagina oficială a Primăriei Carei,

Proiect Centrul Social

este menţionat clar  care este Obiectivul principal dar şi cele specifice.

Cine verifică proiectele din cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1 „sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere”? A ajuns legiuitorul din România să facă legi speciale pentru primarul municipiului Carei  care să îi permită să folosească fondurile europene după bunul său plac? am văzut ce a păţit cu cele 4 firme ale sale de mobilier după care şi acum are de plătit datorii…va aduce şi Careiul în stare de datornic?

În timp ce instituţiile de control ale statului dorm în papuci baronul local Kovacs are la primărie redacţie proprie din banii careienilor şi locuieşte în casa unde are sediul social firma de familie .

Pentru astfel de fapte ilegale nu se mai sesizează nici o direcţie economică despre cele apărute în Buletin de Carei. Buletin de Carei nu este  abonat la banul public şi are un administrator angajator de careieni deci nu poate fi manevrat şi şantajat după bunul plac al unui grup de interes. Pentru publicarea de cărţi nu a apelat la fondurile Priomăriei Carei  pentru ca mai apoi să poată fi tras de mânecă  şi dirijat . Deranjează?

Buletin de Carei solicită tratament egal pentru  toţi cetăţenii şi  respectarea legislaţiei în vigoare referitoare la modul de  respectare a obiectivelor reabilitate din banii UE. Cum a verificat Curtea de Conturi modul de cheltuire a banilor alocaţi  pentru acest obiectiv dacă pardoseala de pe căile de acces este aceiaşi ca acum 50 de ani? Dar  modul  de respectare a obiectivului pentru care au fost alocaţi banii europeni?

Adică UE a trimis bani pentru Centru Social iar  baronul Kovacs foloseşte clădirea şi pentru Biroul Agricol şi pentru Sală de Căsătorii sau Stare Civilă şi pentru serviciul Spaţiu locativ. Ce fel de afacere mai e şi asta?

Presa locală aservită nu are voie să scrie despre astfel de afaceri păguboase pentru careieni?

Buletin de Carei

Lasati un comentariu