Conducerea totalitară a UAT Municipiul Carei şi execuţia publică a celor care nu acceptă totalitarismul în Carei

• publicat la: 19 martie 2017
Conducerea totalitară a UAT Municipiul Carei şi execuţia publică a celor care nu acceptă totalitarismul în Carei

Fanii conducerii totalitare a UAT Municipiul Carei  reînvie  metodele staliniste de execuţie a celor ce doresc  egalitate în drepturi. Aceasta este modalitatea lor de a se exprima că de lege oricum nu au auzit şi cred că legile din România sunt făcute doar pentru a fi încălcate.

Levente Levi
Levente Levi

Image may contain: 1 person, suit
Like · Reply · 2 · 6 hrs

Priviţi  de ce sunt în stare unii doar pentru că sunt deranjaţi când românii cer egalitate în drepturi şi respectarea legilor.

Rolland Bokor Niste idei personale….
1. Oricine din carei, intelege si in limba maghiara, deci, poate fi scris in romana, maghiara, nu conteaza…..
2. Fiind democratie, toata lumea scrie pe ce limba vrea…. Daca cineva nu-l intelege : Google a barátod !!! asa simplu…. nu cred ca ar fi ceva superior oricarui careian….

Tibor Maghiar Dari Melania Lucia dacă nu vrei să vorbesti limba maghiară de ce esti curioasă la postările în limba maghiară?
Eu nu vorbesc spaniola deci nu citesc postări spaniole mai ales dacă nu mie se adresează!
Like · Reply · 2 · 3 hrs

Adevărul deranjează  mereu  aşa că nimeni nu aşteaptă recompense pentru dezvăluri. Am cerut doar exprimare şi în limba română dacă tot se fac interpelări la adresa unor persoane  care nu vorbesc limba maghiară şi  comentatorii de serviciu au luat foc. Doar este vorba de un consilier  angajat la UAT Municipiul Carei  din România, nu e vorba de unul din Spania.

UAT Municipiul Carei  este un oraş multietnic  unde de peste  8 ani de zile  conducerea este una totalitară. În 8 ani am avut parte doar de 2,3 conferinţe de presă, de niciuna de prezentare a bugetului aşa cum se procedează la Satu Mare de exemplu  unde primarul este de la UDMR dar viceprimarii sunt români.   La Carei, primarul şi viceprimarul sunt de la UDMR , la fel şi administratorul public. Cei doi consilieri personali ai primarului sunt doi jurnalişti activi din presa de limbă maghiară dintre care cel cu studii medii este membru in biroul loca al UDMR.

Pentru  curajul de a fi luat atitudine întru apărarea drepturilor  românilor majoritari în Transilvania, Horea, Cloşca şi Crişan au fost traşi pe roată iar Mihai Viteazul  a fost decapitat din ordinul generalului Basta. Istoria noastră e plină de astfel de atrocităţi la adresa românilor  când aceştia  au cerut egalitate în drepturi.

În 2017 la Carei se practică  defăimarea, jignirea şi linşajul mediatic la adresa celor care au spirit civic şi curajul de a cere respectarea Legii în România.

Metodele de batjocorire a imaginii  consilierului Ciută  sunt deja fumate.  Poliţia Municipală şi Locală nu au reuşit nici până la această oră să…depisteze autorii caricaturilor lipite în tot Careiul împânzit cu camere video de supraveghere  şi nici  autorii care vandalizează constant panourile publicitare ale  Buletin de Carei. Dar şefii sunt premiaţi pentru rezultate deosebite în prinderea infractorilor.

Nu spunem că este o coaliţie care protejează interesul administraţiei totalitate din muncipiul Carei care  a exclus românii din conducerea localităţii. Unii comentatori  au un nivel redus de cunoaştere a realităţilor în domeniu legislaţiei încât cred că viceprimarul şi adminsitratorul public sunt aleşi prin votul careienilor.

În schimb  am remarcat că  Poliţia   din Satu Mare a avut reprezentanţi din Satu Mare şi Carei  la expoziţia  de la Castelul Karolyi  unde sunt expuse 3 busturi ale amiralului Hortyi Miklos  care în septembrie 1940 a expulzat românii din aceste locuri dacă nu vorbeau ungureşte. Expoziţia este o palmă pe obrazul pensionarilor  care primesc despăgubiri pentru suferinţele dintre anii 1940-1944 când aici era instaurată dictatura hortystă.

Praful s-a ales de înţelegerea toleranţei şi respectului între etniile ce formează municipiul Carei. Consilierul Ilie Ciută a reuşit  acolo unde alţii din conducerea oraşului  au  dat greş,  adică pe plan profesional. La UAT Municipiul Care este angajată  o întreagă redacţie pe banii careienilor pentru execuţia  vocilor care îi deranjează din afacerile lor.

Acestea sunt metodele cu care  conducerea UAT Municipiul Carei   vrea să scape faţă curată şi să nu dea socoteală pentru cheltuirea banilor publici şi a fondurilor europene. De ce se ascunde  Raportul Camerei de Conturi Satu Mare în urma auditului căreia au fost tăiate  sporurile  considerate nelegale pentru angajaţii din primărie? La  cine au ajuns miliardele date ca ajutoare de urgenţă în ultimii ani?

Comentatorii înflăcăraţi sunt mereu aceiaşi, cu aceleaşi lozinci  care nu acceptă punerea pe picior de egalitate a românilor şi maghiarilor în Carei. Liniştea cerută   înseamnă de fapt   acceptarea  de către români  a tratamentului aplicat de conducerea exclusiv UDMR a mun.Carei.

Pe cine deranjează  aplicarea legilor şi respectul reciproc între etnii la Carei? UDMR promovează prin discursul preşedintelui său Kelemen Hunor  îndemn la toleranţă şi respect pentru minoritarii din localităţile din Transilvania.  De ce atunci la Carei nu se aplică cele transmise de preşedintele Hunor?

Kelemen Hunor: „Nu este nimic de reproşat nimănui dacă iubeşte cultura, limba şi naţiunea. ..”Şi nici o naţiune nu poate să fie liberă dacă cel care trăieşte împreună cu el, alături de el nu este liber….din discursul de la Oradea din 15 martie 2017.

Buletin de Carei

 

 

comentarii

de Bokor Rolland la 19 martie 2017 - 21:08

Iarasi amestecati ca sa puta !!!! Ceea ce ati citat de la mine erau comentarii, la revolta dumneavoastra, ca Megyeri Tamas deţine un blog personal, unde scrie in limba maghiara !!! Cum ati scris este un blog personal !!!

de Buletin de Carei la 19 martie 2017 - 21:28

Buletin de Carei nu raspunde pentru faptul ca nu intelegeti bine limba romana. Si in democratie legile se respecta si la fel si comportamentul civilizat. Nu ne intereseaza in ce limba scrie pe un blog personal ci doar faptul ca foloseste acest blog pentru a/si ataca adversarii politici care nu cunosc limba maghiara.

de Bokor Rolland la 19 martie 2017 - 22:35

Saracii…. Dar tot e un blog personal…. Se scrie pe ce limba vrea autorul, indiferent de continut !!!! Foloseste blogul pentru ce vrea, fiind un blog personal…. Eu inteleg limba romana, dar vad ca dumneavoastra nu prea intelegeti expresia „personal”…

de Denis la 20 martie 2017 - 10:29

DAR ACEST BOKOR E DE ACORD CU BATJOCORIREA POZEI CU CONSILIERUL ..PENTRU ACEST GEST NU A FOST TAXAT LEVI CA DOAR E DE ACELASI NEAM …VA FACETI DE RAS CU CE FACETI BOKORBACSI

de Buletin de Carei la 20 martie 2017 - 13:20

Stimate domnule Bokor, daca ati fi luat atitudine si pentru batjocorirea unui consilier local de catre de Levente din Berveni atunci v/am fi suspectat de bune intentii, de echidistanta si corectiudine. Dar asa cum puneti problema sunteti partinic doar.

Lasati un comentariu