Cum ajutăm doi handicapaţi locomotor care nu stau pe calculator?

• publicat la: 10 martie 2017
Cum ajutăm doi handicapaţi locomotor care nu stau pe calculator?

Buletin de Carei vă supune atenţiei un nou caz de disciminare în Carei. Este vorba despre o familie de pensionari handicapaţi fizic  care locuiesc în blocul primăriei Carei adică al UAT Municipiul Carei situat în spaţiul dintre Teatrul Municipal,  Biblioteca Muncipală, clădirea primăriei şi Parchet.

Bărbatul se poate deplasa în scaun cu rotile dar femeia este ţintuită la pat şi se poate doar ridica în şezut. Pentru camera din imagine plătesc chirie şi utilităţi.

În această încăpere există o sobă de tablă unde trebuie să facă foc dacă vor căldură. Mâncare primesc de la Cantina socială dar atât.

Nimeni nu le calcă pragul  să îi ajute la curăţenie, nicio asociaţie,  nici   un grup de voluntari. Vecinii au afirmat că e un coşmar pentru ei să între în această cameră din cauza mirosului greu de suportat.

Imaginile vorbesc  de la sine.

Pentru persoane cu acest grad de handicap fizic nu se găseşte un loc la Căminul de bătrâni  numit acum Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Socială (CIAS) ALEXANDRU la fel ca pentru persoane  care nu sunt la fel de nevoite dar au statut   de rudenie cu  persoane influente?

Cei doi pensionari cu handicap fizic nu stau la calculator şi nici pe Facebook  ca să fie motivată ignorarea lor de Primărie prin serviciul de asistenţă socială  după cum afirmau unii comentatori binevoitori şi nici nu au voce  care să deranjeze  conducerea primăriei la fel ca  tânăra cu ochiul extirpat.

Ce facem cu aceşti careieni ? Cum îi putem ajuta?  A  ajuns societatea careiană renumită pentru acţiunile sale caritabile să trieze  suferinzii sorţii în funcţie de simpatiile sale politice , etnice sau religioase?

Aceasta e baia de la parter pe care trebuie să o folosească cei doi pensionari cu handicap locomotor…..

Buletin de Carei

comentarii

de locuitor la 10 martie 2017 - 20:24

Pentru acesti doi batrani chiar nu este nimeni dispus sa le intocmeasca actele necesare sa ajunga la caminul de batrani?
E pacat de Dumnezeu sa-i lasati sa se chinuie.Se vede clar ca ei nu se pot gospodari singuri. Chiar nu lucreaza nimeni la Asisitenta sociala cu inima? Nu mai exista empatie? Poate se vor razgandi acum in postul Pastelui si cineva va face o fapta buna si vor interna acesti bieti batrani atat de bolnavi.

de cartieru la 10 martie 2017 - 23:56

locurile la camin sunt ocupate cu parintii angajatilor din primarie sau ce ale pilelor….directia de sanatate publica sta la mina lui kovacs si isi bate joc de niste handicapati! sa va fie rusine daca stit ce este aia!

de doina la 11 martie 2017 - 00:13

bun titlu! domnul cu ajutoarele nu trebuia sa spuna ca nu merita ajutat cine sta pe calculator.

de Feli la 11 martie 2017 - 07:59

Este revoltator ca nici o asociatie caritabila nu intervine in acest caz. Unde este autoritatea judeteana si locala? Acolo e un adevarat focar de infectie!

de peter. la 11 martie 2017 - 08:07

Domnul cu ajutoarele nu are dreptul sa judece , ameninte pe nimeni.Nu de acea are asociatie cartabila. Daca nu vrea si nu poate sa faca bine Andreei macar sa nu faca rau!Rautarea face rau la ficat.

Lasati un comentariu