Dacă e luni e zi de piaţă la Carei. Puieţi de pomi fructiferi la preţ de dumping

• publicat la: 13 martie 2017
Dacă e luni e zi de piaţă la Carei. Puieţi de pomi fructiferi la preţ de dumping

În municipiul Carei ziua de luni este zi de  piaţă mare. Producătorii agricoli dar în special comercianţii vin să îşi valorifice produsele.  Astăzi, 13 martie în piaţă a fost abundenţă de puieţi de pomi, cartofi, mere, ceapă, sfeclă roşie, arpagic, usturoi şi…haine de toate felurile.

Am stat de vorbă cu câţiva vânzători de puieţi de pomi fructiferi de diverse soiuri şi aceştia se plâng de concurenţa neloială , cu preţuri de dumping, din partea unor persone care nu deţin statutul de comerciant cu acte în regulă. Puieţii de soi  se vând cu 12-14 lei   bucata de către cei  care cumpără marfa pe factură , cu certificat de calitate  în timp ce  unele persoane îi  oferă la 7 lei  dar nu stau mult timp în acelaşi loc….

Gospodarii careieni cu produse din gospodăriile lor sau  din satele înconjurătoare  devin pe zi ce trece o raritate. Ei  sunt primii vizaţi de orice control ce intră pe poarta Pieţei Agroalimentare Carei.

Şi dacă tot vorbim de intrarea în Piaţa Agroalimentară Carei, aceasta este intrarea principală.

Să o repare tot Buletin de Carei ? Gropile nu sunt rezultatul iernii grele   din care tocmai am ieşit. Ele tronează acolo bine mersi de ani şi ani de zile  sfidând  orice careian prin atitudinea lor semeaţă.

Administraţia locală nu foloseşte acea intrare când intră la piaţă sau lor le vin acasă….cumpărăturile?

Nu vă agitaţi … e doar o simplă întrebare.  Gropile însă nu sunt simple deloc!

 

Buletin de Carei

Lasati un comentariu