Pap Cătălin de la Liceul Teoretic premiul I la Concursul de reportaje ,,Iosif Țiproc’’. Alţi doi elevi careieni premiaţi

• publicat la: 11 martie 2017
Pap Cătălin de la Liceul Teoretic premiul I la Concursul de reportaje ,,Iosif Țiproc’’. Alţi doi elevi careieni premiaţi

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, Asociația Scriitorilor de Nord Vest Satu Mare și Cenaclul Cronograf, a organizat la Colegiul Național „Doamna Stanca” în data de 10 martie cea de-a V-a ediție a Galei de Premiere a Concursului de reportaje ,,Iosif Țiproc’’.

Concursul își propune să descopere și să promoveze noi valori provenite din rândurile elevilor de liceu. Reportajele se axează pe ilustrarea realităților din județul nostru, păstrarea tradițiilor populare, evocarea unor personalități și evenimente locale, aspecte din realitatea cotidiană, etc.

Menționăm că nu există o temă impusă, orice subiect din sfera demersurilor jurnalistice este acceptată. Au participat 48 de elevi de la 11 unităţi de învăţământ din judeş.  Juriul a fost format din : Mihai Sălceanu- președinte, Loredana Știrbu, Gheorghe Cormoș, Teodor Curpaș și Pop Rodica.

Premiile au fost următoarele: Marele premiu- Tincu Teodora de la Colegiul Național ,,Mihai Eminescu” Satu Mare

Premiul I Pap Cătălin de la Liceul Teoretic Carei pentru lucrarea „Castelanii. Nu, aceasta nu este o legendă”

Premiul II Meseșan Amelina de la Liceul Teoretic Carei pentru lucrarea „La pas prin judeţul Satu Mare”

Premiul III Pal Adela de la Colegiul National Ioan Slavici

Premiul Cenaclului Cronograf Lăpușan Georgia la Colegiul Național „Mihai Eminescu”

Premiul Asociației Scriitorilor de Nord Vest-Gergely Dana Cătălina – Col Național Mihai Eminescu

Mențiuni: Torz Anca -Colegiul Economic Gheorghe Dragoș; Nemeș Alina-Liceul Tehnologic Turț; Vasile Diana Elena-Liceul Teoretic Carei cu lucrarea „Un sat de moţi la o margine de ţară” ; Molnar Ester-Colegiul Național Doamna Stanca Premiul familiei Țiproc: Diana Feher, de la Colegiul Național „Doamna Stanca”; Bilț Gabriel- Colegiul Național Mihai Eminescu.

..elevii câştigători de la Liceul Teoretic Carei…

Gala de premiere a concursului de reportaje “Iosif Ţiproc” a avut loc la Colegiul Naţional  ,,Doamna Stanca,, în prezenţa conducerii liceului, prof.Anna-Maria Maruşca, director general al CNDS, şi prof. Cristina Gherman, director adjunct al CNDS.

Iosif Ţiproc a trecut în nefiinţă în urmă cu 7 ani, la 13 septembrie 2010. An de an are loc un concurs în memoria  regretatului jurnalist , concurs ce îşi propune să  descopere şi să promoveze valori din rândul tinerilor  de liceu.

Felicitări elevilor de la liceul Teoretic Carei pentru importantele premii obţinute.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu