Persecuţiile la care este supusă o tânără fără un ochi şi familia ei. Instituţia Prefectului nu reacţionează

• publicat la: 9 martie 2017
Persecuţiile la care este supusă o tânără fără un ochi şi familia ei. Instituţia Prefectului nu  reacţionează

Despre Andreea Nemethi  nu este vreun careian care să nu ştie de problemele de sănătate cu care se confruntă. O minune numită oameni de bine din SUA au făcut ca fetiţa trimisă acasă de medicii clujeni cu diagnostic concret de  ,,fără şanse,, de supravieţuire  să fie astăzi o tânără bine dezvoltată şi inclusă în sistemul normal de învăţământ.

Străini din Boston, indiferent de etnie, au crezut în şansa la viaţă pentru Andreea  şi au depus eforturi pentru ca tumora oculară  de peste 1kg să fie doar o amintire urâtă.

Succesiunea  de operaţii suferite pentru reconstrucţia feţei au costat evident o mică avere  dar a fost oferită de comunitatea de medici din Boston ca act caritabil. Un exemplu pentru noi toţi această mobilizare a americanilor de …indiferent ce etnie pentru un semen al nostru aflat  în balanţa vieţii.

În tot acest timp, în localitatea de domiciliu, primarul a scos de pe lista de ajutor  părintele însoţitor al fetei iar  comisia judeţeană care acordă certificate de handicap  a considerat că …,,nu e cazul,, deoarece Andreea suferă de  afecţiune încadrată la codul 044 ce viza globul ocular deşi acesta a fost extirapt în urmă cu peste 5 ani.

Mai mult, tatăl fetei, Peter Nemethi a fost scos afară de primar când  s-a prezentat în audienţă pentru a cere explicaţii.

Potrivit celor relatate de domnul Nemethi, toate i se trag de la lipsa lui de susţinere a formaţiunii politice unde primarul este preşedinte. Domnia sa afirmă că deţine înregistrări care atestă cele  menţionate.

ITM certifică abuzul la care a fost supus Nemethi Peter  dar ce folos dacă baronul local Kovacs  are susţinere ce îi permite să nu respecte legea? Republica de la Carei   s-a transformat deja în Republica stalinistă de la Carei după ce braţul legii  a intrat la apă şi  nu mai ajunge în primăria careiană. Primarul se comportă ca un latifundiar care are drept de viaţă şi de moarte asupra locuitorilor pe care îi consideră supuşi ai lui. Grandomania şi sfidarea faţă de cei săraci îl fac  să uite că  şi el este   un biet om  pe acest pământ şi se poate afla oricând într-o situaţie similară în ce priveşte starea de sănătate.

Luni, 6 martie, familia Nemethi a  fost în audienţă la Prefectură. Toată familia. Potrivit celor declarate de membrii familiei,  după ce au urcat pe scări spre sala de audienţe s-au întâlnit cu grupul format din prefectul Bud, primarul Kovacs şi preşedintele CJ, Patako Csaba. La vederea lor, cei trei demnitari au  plecat  ca din puşcă care încotro.

,, Să vedeţi cum au  fugit de noi când am apărut pe scări. Tot cu domnul Găzdac de la Prefectură vorbim dar nu se rezolvă nimic  şi în 18 martie trebuie să plecăm la Boston pentru că deja am întârziat pentru tratamentul de care are nevoie Andreea.  Când noi am venit la rând la audienţă nici presa nu a mai rămas în sală la Prefectură. Suntem persecutaţi pentru că nu suntem cu cine vrea primarul şi vicele. Uitaţi cum arată la noi în faţa casei trotuarul. ..Mi se spune că eu să dau în judecată primăria ca să primesc cei 9 mii de lei care mi se cuvin legal cum a spus ITM…,,

Domnul Nemethi a sesizat organele competente pentru nedreptăţile la care este supus din partea adminsitraţiei. În cursul zilei de ieri a primit răspunsul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Carei în baza unui referat cu propunere de clasare din partea serviciului de combatere a infracţionalităţii economice din Carei. Inspectorul care semnează aste acelaşi care a clasat şi  cazul  proiectului ,,Realizare parc în centrul oraşului,,  realizat de firma Marconst , parc care exista de 50 de ani în Carei dar care se pare că nu a fost observat de  organele de cercetare. Răspunsul de la Parchetul  Carei a fost  făcut deja public la prima oră  de finul bloger al primarului deşi îl primise doar domnul Nemethi şi primarul Kovacs personal. Accesul necondiţionat al acestuia la documentele  primite personal de primar atestă   legătura  de casă întreţinută în dauna careianului sărac şi cu copii cu handicap.

Ajutoarele alimentare de la UE  la care famila avea dreptul au fost primite după ani de zile şi doar după  semnalările Buletin de Carei şi intervenţia Prefecturii. Pentru 5 roabe de lemne ca ajutor  pentru perioada grea a iernii, tot Prefectura Satu Mare a intervenit la primărie adică la UAT Municipiul Carei.

Aversiunea  primarului şi a viceprimarului faţă de această familie cu doi copii cu handicap  a întrecut deja  orice limită şi trebuie oprită pentru a nu mări suferinţa acestor  copii nevinovaţi.

Este  de neînţeles şi ruşinos tot acest război purtat de către administraţia Kovacs cu  Andreea, fata  cu proteză  oculară care nu este încadrată în niciun grad de handicap în timp  ce oameni sănătoşi au pensii de handicapat de vedere în grad ridicat care le permite şi angajarea unui însoţitor!

Dacă pentru Andreea nu este posibilă acordarea unui ajutor de urgenţă pentru a face deplasarea la Boston  pentru anumite categorii de persoane este posibil . Comunităţi întregi de asistaţi sociali stau în locuinţele primăriei Carei fără a plăti utilităţile. Ceea ce pentru sute de persoane este posibil este  refuzat pentru Andreea .

Pentru că am semnalat acest caz a fost lansat un nou atac mediatic la adresa noastră  mai mult pentru a instaura în Carei un climat de teamă pentru cei care au spirit civic şi curajul de a spune ceea ce gândesc şi văd cu ochiul liber. Cu astfel de activităţi se ocupă   redacţia din UAT Municipiul Carei susţinută de primarul Kovacs.

Priviţi cum arată trotuarul din faţa casei familiei Nemethi de pe Calea Mihai Viteazu din municipiul Carei.

 

Buletin de Carei

http://www.buletindecarei.ro/2016/10/se-lacomesc-la-banii-unei-persoane-cu-handicap-si-a-tatalui-acesteia-piedicile-din-calea-spre-medicii-de-suflet-din-sua.html

http://www.buletindecarei.ro/2017/01/bataie-de-joc-un-primar-umileste-familia-unei-adolescente-cu-proteza-oculara.html

comentarii

de mine. la 11 martie 2017 - 07:43

Cine a luat indemnizatiile acestei familii? Unde sant bamii lor? Cine a ridicat indemnizatiile de concedii? Cine fura si cine minte?Ce explicatii dau familiei cei responsabili? Fiecare cetatean acestei tari are dreptul la aflarea adevarului ,respect,siguranta,protectie sociala iniferent daca este puturos , om de nimic, fraier,leses , credul….si Nemeti.

Lasati un comentariu