Sfidarea careienilor de finul primarului prin negarea realităţii. Până şi Primăria Carei înţelege situaţia şi acţionează înţelept

• publicat la: 15 martie 2017
Sfidarea careienilor de finul primarului prin  negarea realităţii. Până şi Primăria Carei înţelege situaţia şi acţionează înţelept

În municipiul Carei a fost  activată  presa de scandal  cu falsuri şi întregul arsenal  ce funcţiona la  Sătmar  ca  o consecinţă la dezvăluirile  documentate ale Buletin de Carei. Nici Primăria nu mai poate controla fenomenul.

,,Adevărul este că administrația locală a pregătit de mai multă vreme  ( n.r. ..când mai exact? )  un proiect de modernizare a Școlii Gimnaziale Vasile Lucaciu, care urma să fie depus spre finanțare în cadrul POR 2014-2020. Ulterior, s-a anunțat faptul că nu se vor acorda finanțări pentru imobilele istorice.,,  …am citat din  scremerile unui fin de primar, Szasz Lorand,  ajuns  din director de cotidian judeţean…bloger.

Cine  poate  crede astfel de poveşti când la şedinţa  cu directorii de licee şi cu inspectorul şcolar general din 29 noiembrie 2016 de la primăria careiană  se discuta despre desfiinţarea prin comasare  a şcolii Vasile Lucaciu iar apoi au fost convocate şedinţe cu părinţii în decembrie 2016 pentru a li se cere acordul? Sau  se dorea modernizarea pentru altcineva….?

Există cel puţin două cereri depuse  la UAT Municipiul Carei de fostul director Alina Mocanu pentru  reabilitarea şcolii şi toate au fost respinse.

Joaca de-a manipularea şi dezinformarea  se fâsâie din toate încheieturile şubrede ale fanilor de primar după ce acesta le-a dat  …o mostră de înţelepciune.

http://www.buletindecarei.ro/2017/03/se-va-moderniza-scoala-vasile-lucaciu-doar-buletin-de-carei-a-scris-despre-starea-geamurilor-care-se-inchid-cu-cuiul.html

….

Când jalea se transformă în disperare apar materiale de genul  celor cu care finul Szasz Lorand al primarului Kovacs  îşi denigra fostul şef  de la Sătmar  după ce a ajuns director de cotidian judeţean. Nu pentru mult timp pentru că la el  cariera  profesională s-a concretizat  în  …,,avansarea ,,   de la director de cotidian judeţean la ..bloger  în oraşul de domiciliu unde nănaşul  de cununie este primar.  Sătmărenii   scârbiţi de  materiale de genul …împuşcă-l pe Castorică,,  s-au bucurat că au scăpat de  un astfel de  personaj  dovadă că după dispariţia lui de la respectivul cotidian judeţean  au dispărut şi materialele prin care acesta ataca doar opozanţii nănaşului său primar  cu tot cu comentariile  indecente ( de care fie vorba înte noi nu era străin…).

Revenind la lovitura de imagine suferită de fin, îi aducem la cunoştinţă, dacă   nu are  ţinere de minte,  că Buletin de Carei a semnalat  starea dezastruoasă a geamurilor de la Şcola Vasile Lucaciu din data de 10 septembrie 2013.  E problema lui dacă nu e în stare să găsească materialul, noi îl păstrăm  pentru oricine doreşte să se convingă.

A făcut cumva  Primăria Carei adică UAT Municipiul Carei vreun anunţ prin care  înainte de 10 septembrie 2013 să facă cunoscut faptul că intenţionează să includă în proiect această şcoală? Dovediţi , că de minciuni şi bălăcăreli  avem parte din partea finului de primar non-stop. Pe site -ul primăriei sau pe pagina sa oficială nu a apărut niciun astfel de anunţ până acum.

Un jurnalist credibil lucrează cu probe.

Buletin de Carei deţine dovada prin care administraţia Kovacs a alocat  în 2013 din bugetul local 34.000 lei pentru schimbarea geamurilor vechi de 15 ani la o biserică  şi a refuzat schimbarea celor de la şcoala Vasile Lucaciu vechi  de peste 60 de ani.

Unde sunt deovezile în sprijinul poveştilor şi vrăjelilor de cosmetizare a  imagini şifonate a unui primar  care face diferenţe crase între locuitorii oraşului în ce priveşte alocările  de fonduri ?

Când a scris blogerul fin de primar de Carei despre  geamurile care se închid cu cuiul de la şcoala Vasile Lucaciu ca să îşi permită acum să dea explicaţii  despre acest  subiect?.

Recunoaşte finule că administraţia Kovacs pe care o slujeşti prin articole favorabile   ţi-a dat şah-mat   când nu te aşteptai. O fi cântecul de lebădă?

La  fel cum ai  primit   ŞAH-MAT  şi la subiectul comasărilor de şcoli , la fel în cazul claselor de meserii care erau în limba maghiară nu şi în limba română.

Nu ai scris despre aceste subiecte la fel cum nu  ai scris nici despre  faptul că din banii oraşului au fost folosuţi peste 221.000 lei pentru renovarea sediului UDMR când elevilor de la şcoala Vasile Lucaciu  le şuiera vântul pe la ureche în sala de clasă.

Cunosc acest tip de manipulare din partea unui personaj care depinde  de bunăvoinţa  unor personaje ale momentului.  Nu ai cum să ascunzi realitatea cu 2,3 articole   false  pentru că documentele din curtea  UAT Municipiul Carei   sunt oficiale. Numai dacă nu cumva ai altele şi atunci înseamnă că primăria face contabilitate dublă…mai ştii?  Ce nu fac unii pentru un ban nemuncit?

În concluzie, place sau nu place cuiva,  doar Buletin de Carei  a semnalat despre geamurile care se închid cu cuiul prin numeroase articole.

Tot datorită intervenţiilor Buletin de  Carei a fost  efectuată curăţirea mormintelor eroilor din cel de-al doilea război mondial din Cimitrul Mestereszi.

Nu dispera finule de primar, mai sunt subiecte destule pe care le poţi…acapara pentru a ieşi în faţă cu  ceva onorabil. Îţi las posibilitatea de a  rezolva problema de la Centrul Social  renovat din fonduri UE pentru activităţi specifice dar în care nănaşul tău ţine Sala de căsătorii, Starea civilă , Biroul Agricol sau Spaţiul locativ. Reuşeşti să înţelegi că aceste activităţi nu sunt de natură socială şi se desfăşoară cu totul ilegal în clădirea Centrului Social?

Ai la îndemână actele  care atestă că ştrandul termal Carei foloseşte fără avize legale de peste 12  ani apa termală  în scop comercial aducător de profit.  Aducerea de bani la bugetul local nu este  de interes pentru blogul cu care manevrezi opinia publică careiană? Nu ajunge să te uiţi doar peste acte, trebuiesc citite cu atenţie şi înţelese e adevărat dar  asta nu e o problemă pentru un…fost director de cotidian judeţean. Curaj. Careienii au nevoie de jurnalişti care să le apere interesele lor nu pe ale unui grup de interes.  Au poate curiozitatea de a afla unde ajung banii lor din impozitele pe care le plătesc.

Ai voie să scrii cât din impozitele colectate din municipiul Carei merg pentru plata salariilor şi cheltuielilor din primărie? Cât de credibil poate fi un blog înfiinţat ca o reacţie la anumite afirmaţii ale consilierului Ciută ? Mesaj mai clar ca acesta nu poate fi.

Doar prin acţiuni de respect  la adresa comunităţii careiene  putem aduce un  nivel de trai sporit  în fiecare casă nu numai în cele ale grupului de interes. Buletin de Carei a fost şi va fi în continuare garantul respectării legilor prin semnalările  sale despre derapajele nedorite în defavoarea careienilor.

Felicitări încă o dată Primăriei pentru  intenţiile de a moderniza şcoala Vasile Lucaciu, o şcoală de tradiţie în învăţământul careian şi pentru renunţarea de a comasa această şcoală cu colegiul Tehnic Iuliu Maniu  după cum fusese adus la cunoştinţa părinţilor în decembrie 2016.

 

Daniela Ciută

http://www.buletindecarei.ro/2014/09/in-careinici-geamurile-nu-scapa-de-discriminare.html

http://www.buletindecarei.ro/2013/09/pregatiri-pentru-noul-an-scolar-in-scolile-careiene.html

http://www.buletindecarei.ro/2017/01/din-44-milioane-lei-alocati-pentru-invatamantul-careian-in-2016-nu-a-mai-ajuns-nimic-pentru-geamuri.html

http://www.buletindecarei.ro/2016/10/uat-municipiul-carei-esecul-multiculturalitatii-si-al-tolerantei-sub-administratia-kovacs.html

comentarii

de un parinte la 15 martie 2017 - 15:41

Bravo consilierii! Bravoo domnul Primar Kovacs Eugen !!A promit a si facut !!

de simona la 15 martie 2017 - 19:12

bine era daca faceau inainte sa se faca scandal. atunci ar fi demonstrat ca sunt interesati de elevii careieni asa au demonstrat ca au facut de gura presei.

Lasati un comentariu