Summit-ul HR-ilor la Cluj-Napoca, eveniment de referință în industria resurselor umane

• publicat la: 9 martie 2017
Summit-ul HR-ilor la Cluj-Napoca, eveniment de referință în industria resurselor umane

La nivel european, inclusiv în România, se constată o situaţie critică în privinţa resurselor umane. Criza de personal determină companiile să-și motiveze angajaţii prin programe de lucru flexibile, beneficii salariale sau abonamente la săli de sport. Pe de altă parte, sute de mii de tineri nu-şi găsesc un loc de muncă, iar managerii constată că angajaţii buni lipsesc. Astfel de subiecte aduc în discuţie specialiştii din domeniul resurselor umane şi management prezenţi la HR Summit Cluj-Napoca.

Mai sunt trei săptămâni până la Conferinţa de Resurse Umane HR Summit Cluj-Napoca, desfăşurată în 29 – 30 martie, iar cele mai interesante tematici propuse abordează schimbările locului de muncă, programme de lucru flexibile – argumente pro şi contra, motivarea angajaţilor, talent management, change management sau aspecte legislative referitoare la timpul de lucru.

Găsim răspunsuri de la oamenii cu experință, care înţeleg importanţa acestui domeniu, la întrebările principale ale celor care activează în departamentele de HR ale companiilor. Vorbim despre modele de urmat, dar şi despre recunoaşterea şi implementarea oportunităţilor. Peste 15 speakeri o să împărtăşească cunoştinţele strategice şi know-how-ul, ei fiind o sursă excelentă de inspiraţie pentru cei prezenţi la eveniment”, au declarat organizatorii evenimentului, reprezentanţii Libero Events.

Industria IT în România – 75.5000 de angajați, în peste 14.000 de companii

Nu este o noutate faptul că interesul pentru domeniul IT este foarte ridicat în România. Numai în 2014 veniturile cumulate ale companiilor din IT – aproximativ 14.000 – a fost de 4 miliarde de euro, informează un studiu realizat de Clusterul iTech Transilvania. Cu asemenea sume şi locurile de muncă sunt multe: 75.500 de angajaţi înregistraţi în România, cu un salariu mediu de circa 2600 de lei.

Joburile din zona de IT şi inginerie vor continua să dea bătăi de cap companiilor care vor avea nevoie de tot mai mulţi specialişti, iar bătălia dintre companii pentru aceste resurse va fi acerbă”, spune într-un interviu pentru o revistă de specialitate Elena Antoneac, Managing Partner GMS-T la Nestlers Group.

Elena Antoneac, cu peste 13 ani de experienţă în domeniul HR, a consiliat mai mult de 2000 de migranţi din mai mult de 40 de ţări în materie de taxe şi imigraţie. Elena Antoneac joacă un rol activ  în încercarea de a schimba Legea Imigraţiei în România astfel încât să fie mai potrivită pentru nevoile şi cererile pieţei muncii şi să ajute companiile locale în încercarea de a atrage forţa de muncă necesară. Elena este speaker în cadrul conferinței de resurse umane HR Summit Cluj, unde discută despre mobilitatea forței de munca – provocări și soluții.

Pot sporurile, team building-urile sau implicarea socială să-i motiveze pe angajaţi?

Lucrez de la 18 ani, şi am fost profesoară, am lucrat în corporaţii, în companii mici, dar şi singură, că freelancer. Când activăm în domeniul asigurărilor, discuţiile purtate cu majoritatea clienţilor erau despre cum să motiveze şi să retina angajaţii, iar eu nu le putem oferi ceva complex. Apoi mi s-a oferit posibilitatea de a lucra în compensare&beneficii şi de a putea construi un business de la zero, acoperind toate ariile de HR. Mă bucur şi acum că am avut curaj, s-a dovedit a fi cea mai frumoasă alegere”, afirmă Oana Datki, Managing Partner Consulteam.

Oana discută la HR Summit Cluj despre motivarea angajaților, ea fiind implicată în studiul anual la nivel internaţional al salariilor. În ultimii 19 ani ea a activat în organizaţii internaţionale, câştigând o vastă experienţă în vânzări sau consultanţă în resurse umane.

KPMG Belgia & Lyst, UK: studii de caz și insight-uri, la HR Summit Cluj

How to Drive Engagement & Retention through World Class Onboarding, este studiul de caz despre care Wouter Van Linde, HR Director, KPMG Belgia, discuta la HR Summit Cluj. Pe parcursul workshop-ului pe care îl va susține, Wouter va discuta despre cum implicăm noua generație, despre întregul proces de retenție la nivelul Wordclass și despre implicația tehnologiei în cadrul acestui proiect.

Matt Buckland, Head of Talent & Human Resousces Lyst, aduce în discuție în cadrul HR Summit Cluj, strategii și metode inovatoare de recrutare. “Când ne aflăm la un interviu, căutăm persoane potrivite, care dețin cunoștințe solide în domeniu. În același timp, acestea trebuie să dețină și o serie de soft skills – acestea ne fac oameni. Recrutarea este despre conexiune”, susţine Matt. El este prezent în sesiunea plenară a conferinței, unde va dezbate noutată din domeniul recrutării.

Conferința HR Summit se află la a XII – a ediție la nivel național și are loc în 29 și 30 martie, la Impact Hub Cluj-Napoca.

Conferința este susținută de: Great People Inside, Marsh Broker, Popovici Nițu Stoica și Asociații, Siveco România, Nestlers Group, Noerr, Black Card Events, Hart Consulting, Psychometric Systems, Romanian Software, HRM Force, Euro GSM, Edenred, GentLab, Kommio, Autoworld.

Lasati un comentariu