Uite sporul, nu e sporul. Două Primării din judeţ cu situaţii diferite pentru acelaşi spor

• publicat la: 23 martie 2017
Uite sporul, nu e sporul. Două Primării din judeţ cu situaţii diferite pentru acelaşi spor

Primarul Kereskenyi Gabor a dat în judecată Primăria, prin intermediul sindicatului Mintia, alături de câteva sute de angajați, solicitând acordarea unui spor de antenă, de 10%.  “Este procesul în ceea ce privește sporul pentru condiții vătămătoare, așa zisul spor de antenă, care este contestat de Curtea de Conturi. Am considerat că trebuie să fiu solidar cu angajații din cadrul Primăriei pentru că, spre deosebire de alte instituții, unități, unde beneficiază angajații sau lucrătorii de sporul de antenă, în speța noastră, pe Palatul Administrativ sunt amplasate fel de fel de antene care, conform buletinelor de măsurători, chiar emit niște radiații, care sunt dăunătoare sănătății angajaților”, a spus primarul sătmărean.

La Carei, la 36 de km distanţă situatia este cu totul alta, ca de obicei.

Aici , salariaţii din Primărie adică de la UAT Municipiul Carei au spor de antenă de 15%  în condiţiile în care pe clădire nu există antene  cum e cazul celor din  Satu Mare. .

Spre  deosebire de angajatii din  incinta Primăriei Carei,  agenţii de la Poliţia Locală  primesc spor de antenă de…10%.

Urmare a auditului Curţii de Conturi Satu Mare, au fost tăiate sporurile de dispozitiv şi cel de stabilitate. Pentru cei care au salarii de peste 10 mii lei la UAT Municipiul Carei sau de peste 5 mii lei, sporul tăiat nu e mare  lucru dar pentru cei care au salarii obişnuite  orice leu contează mai ales când ai acasă şi copii de vârstă şcolară.

În timp ce la Primăria Satu Mare primarul comunică cu cetăţenii prin  conferinţe de presă, la Carei, omologul şi colegul său de partid  trimite în faţă presa aservită pentru a  arunca  doar informaţiile dorite şi pentru a denigra orice voce  care este interesată de soarta banului public adunat de la careieni.

 

Buletin de Carei

Lasati un comentariu