Un consilier care nu are nimic sfânt tolerat de primar

• publicat la: 7 martie 2017
Un consilier care nu are nimic sfânt tolerat de primar

Tupeul  politicianului Megyeri Tamas Robert  nu are margini. Hărţuirea este modul său de a reacţiona la  materialele publicate de Buletin de Carei  şi având ca subiect administraţia locală. Politicianul cu studii medii angajat la UAT Municipiul Carei ca şi consilier personal al primarului Kovacs continuă  seria comentariilor la adresa unei activităţi cu caracter religios la care nu a luat parte.  Activitatea religioasă a avut loc în singurul lăcaş de cult careian  refuzat de primărie a fi susţinut finanicar la fel cum se întâmplă cu toate celelalte din localitate. Consilierul în cauză îl are pe primar şi ca şef de formaţiune politică şi are domiciliul în comuna Căpleni. Materialele de pe blogul său personal  hărţuiesc şi linşează mediatic doar persoanele care   au spirit civic şi dezvăluie modul preferenţial de cheltuire al banului public  de administraţia din care  face parte. A  ajuns să se creadă un mic dictator care stabileşte cine ce să facă până şi în biserică uitând că sursa sa de existenţă este banul public careian.

Nu se dă în lături de a mânji până şi o zi de rugăciune ecumenică ce are loc anual în Carei. Faţă de lipsa  claselor de studiu în limba română din  municipiul Carei pentru meseriile de ospătar şi vânzător păstrează o tăcere totală la fel cum a procedat şi în cazul propunerii de desfiinţare prin comasare a Şcolii  gimnaziale Vasile Lucaciu . Aceiaşi tăcere este menţinută şi în cazul refuzului formaţiunii UDMR din care face parte pentru proiectul privind amplasarea bustului lui Mihai Eminescu în Carei sau a proiectului de demolare a bustului lui Avram Iancu din centrul oraşului, monument lăsat în stare de degradare de administraţia din care face parte. Toate aceste informaţii sunt trecute sub tăcere pentru cititorii de limbă maghiară cărora li se adresează. cititorii de limbă maghiară sunt alimentaţi doar cu ştiri  selectate  de acest consilier  pentru a atrage  indignarea faţă de Buletin de Carei sau a administratorului acestuia pentru că nu pot să cred că există vreun careian care este de acord cu discriminarea bisericilor sau a amplasării de busturi doar pe placul politicienilor de la UDMR.

Hărţuirea continuă a Buletin de Carei şi a administratorului acestuia se înteţeşte pe zi ce trece din  partea  politicianului consilier personal al primarului Kovacs. Ceea ce se dorea a fi un eveniment care să consolideze  relaţiile de bună înţelegere între cultele religioase din municipiul Carei a fost   împietat   prin intervenţii scrise la rubrica de comentarii de către  consilierul personal al primarului ce ar trebui să fie garantul menţinerii respectului faţă de fiecare cult.

Fiecare biserică a primit sprijin financiar domnule primar atât pentru cheltuieli de întreţinere cât şi pentru chetuieli legate de lucrări  în interiorul lăcaşelor de cult. Ce urmăriţi prin aceste incitări ale consilierului domniei voastre?

De ce sunt tratate în mod discriminator bisericile din Carei şi ce mesaj  transmiteţi prin acceptarea unui astfel de consilier personal  care îşi permite să comenteze despre locul ocupat de creştini în biserica lor?

Cât timp veţi mai tolera hărţuirea Buletin de Carei doar pentru că nu este pe placul personal al domniei voastre? Nu faceţi decât să ne determinaţi să căutăm ce anume vă deranjează  din moment ce nu oferiţi un comunicat oficial de presă în care să  afirmaţi că articolele în care menţionăm despre  cheltuirea banilor careienilor pentru cai de rasă, susţinere petreceri UDMR  şi renovare sediu sunt mincinoase.  Ce anume mai ascundeţi?  Să nu uitaţi că toată administraţia locală este plătită din bani publici mai exact din banii colectaţi din impozitele careienilor şi în consecinţă ar trebui eliminată orice discriminare. Buletin de Carei şi administratorul acestuia plătesc constant şi la termen fiecare impozit şi taxă deci şi din banii noştri  sunt plătiţi consilierii dvs.

 

comentarii

de vasile la 7 martie 2017 - 23:51

ce rusine domnule primar sa platiti persoane fara bun simt!

Lasati un comentariu