Un loc de joacă ad-hoc ascuns de ochii lumii dar în centrul oraşului Carei. La blocul primăriei chiriaşii fac legea

• publicat la: 11 martie 2017
Un loc de joacă ad-hoc ascuns de ochii lumii dar în centrul oraşului Carei. La blocul primăriei chiriaşii fac legea

Vineri, 10 martie 2017. De la ultima noastră vizită la blocul din spaţiul locativ al UAT Municipiul Carei înălţimea  grămezilor de gunoaie a crescut vertiginos. La fel şi în băile de la fiecare etaj. Locatarii  nu sunt atenţiontaţi de nimeni pentru a se păstra un minim de condiţii de igienă în incinta clădirii de locuit.

Geamurile montate de administraţia locală sunt fixe şi deci este imposibilă spălarea lor pe dinafară.

Blocul  este înconjurat de clădiri importante precum Teatrul, Judecătoria, Primăria, Parchetul Biblioteca dar şi curţi ale careienilor de pe strada Stefan Vonhaz şi Kolcsey Ferenc.

Vremea însorită a scos din cămările cu miros pestilenţial  un grup de fetiţe  dornice de joacă. Frumos îmbrăcate, aranjate, au coborât la cel mai apropiat loc de joacă de casă, adică  curtea din spatele blocului…În bloc locuiesc  şi familii care ştiu să întreţină locuinţele în stare curată, care au copii înscrişi la şcoală şi care învaţă bine .  Una dintre aceste familii are 4 copii şi toţi cei 6 membrii ai familiei stau în într-o singură cameră .  Aceştia însă nu au primit   repartiţie  în noile blocuri sociale de pe Tireamului.

Blocul ghetou…de la intrare până la etaj….

…cladirea care se zăreşte pe geamul fix este a primăriei

Unde fac duş aceşti oameni? Cum se spală? …..

 

Buletin de Carei

Lasati un comentariu