Unirea Basarabiei cu România a fost marcată la Carei. Sobru, fără steaguri tricolore

• publicat la: 27 martie 2017
Unirea Basarabiei cu România a fost marcată la Carei. Sobru, fără  steaguri tricolore

Luni, 27 martie 2017, de la ora 11, în Sala Festivă a Liceului Teoretic Carei, cu ocazia aniversării a 99 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, a avut loc un moment festiv, organizat de către Direcția de Cultură a municipiului Carei în colaborare cu Liceul Teoretic Carei.

La eveniment au participat elevii claselor IX A, X E, XI E și XII E, împreună cu profesori de istorie și limba română de la instituția școlară gazdă.
Au luat cuvântul prof. Monica Mădăras, directorul Direcție de Cultură Carei, Bogdan Georgescu și elevul George Budușan, care au vorbit despre însemnătatea evenimentului și despre contextul istoric al unirii Basarabiei cu România.

Tot cu această ocazie, au fost arborate drapele tricolor  în jurul Monumentului Ostașului Român din  centrul Careiului.
Unirea Basarabiei cu România a fost votată la data de 27 martie 1918 de către Sfatul Țării, (parlamentul Republicii Democratice Moldovenești) și a reprezentat concretizarea și biruința mișcării « româniste » din acest ținut. Efectele Unirii au fost anulate la 28 iunie 1940, când Rusia a anexat din nou Basarabia, în baza pactului secret Ribbentrop-Molotov.

comentarii

de magic la 27 martie 2017 - 17:25

si ce mare era cocarda de 15 martie iar acum nici macar un steag in locul cocardei….dreptate este doamnelor si domnilor profesori?

de Eu la 28 martie 2017 - 21:02

Ce legătura are Careiul cu asta, pe cine mai interesează? Pe tineretul de azi?
Eventual pe naționaliști, bloggeri frustrați și niște oameni din armată să facă nostalgie. Mă faceți să râd.Sigur că profesorii au organizat ceva de nevoie. Cei din Basarabia nu doresc să fie români.

de vasile la 29 martie 2017 - 06:41

Cei din Basarabia sunt romani pentru ca asa s-au nascut din mosi stramosi tiot asa cum romani s-ai nascut din mosi stramosi si pe acest pamant. Vrei sa spui ca profesorii au organizat ceva de nevoie? De nevoia cui? Au fost pusi de conducere la fel ca la 15 martie? Pe cine din Carei deranjeaza romanii?

Lasati un comentariu