Avem 4700 de câini în Carei, 100 la adăpostul Asociaţiei Puffi şi 15 pe stradă

• publicat la: 7 aprilie 2017
Avem 4700 de câini în Carei, 100 la adăpostul Asociaţiei Puffi şi 15 pe stradă

Vineri 7 aprilie 2017 a avut loc şedinţa ordinară a CL Carei. A lipsit  doar consilierul UDMR Hago Nandor. Pe ordinea de zi au figurat 20 de puncte  deorece au mai fost introduse înainte de şedinţă şi alte subiecte.

Unul dintre subiectele abordate a fost cel al iniţierii unui protocol de colaborare dintre CL Carei şi Asociaţia pentru protecţia animalelor Puffi. A fost prezentă la dezbateri preşedinta asociaţiei Maria Ardelean. Toate comisiile de specialitate întrunite în prealabil au decis ca discuţiile să  aibă loc în plen.

Consiliera Venig a solicitat  un raport privind chetuielile pe anul trecut  privind activitatea de îngrijire a câinilor fără stăpân din Carei iar consiliera Eva Mărginean a propus de la bun început amânarea discutării acestui subiect  pentru a obţine mai multe informaţii de la domnul Lobonţ  Ioan  care este responsabil proiect.

Maria Ardelean a specificat că în urma activităţii intense prestate, câinii fără stăpân din Carei s-au redus ca număr….,,cei pe care acum îi vedem în oraş nu sunt maidanezi în totalitate ci câinii ai căror propietari îi lasă pe stradă ca să nu facă mizerie în curte…Avem până în prezent un număr de 1480 de câini sterilizaţi dar oamenii îi lasă pe alţii în dragă voie să se înmulţească…Am cerut sprijin  d ela Primărie pentru recensământul cîinilor din Carei şi în mare pot să vă spun că avem în oraşîn jur de 4700 de cîini….Lumea nu pricepe că e normal şi sănătos să fie sterilizaţi, castraţi….Avem peste 200 de adopţii…Aş vrea să văd cine mai face ce fac eu…,,

Primarul Kovacs a intervenit pentru a susţine amânarea acestui proiect de colaborare până la întocmirea unui raport  cu cheltuielile financiare aferente  cu facturi cu tot şi donaţii, precizând că dacă se va semna actul de colaborare va avea pretenţia de a nu mai găsi cîini fără stăpân pe stradă.

Consilierul Ilie Ciută a solicitat lămuriri  despre persoanele care vin pe la casele oamenilor  cu vaccinul antirabic dar şi despre  numărul câinilor care se află pe stradă la ora actuală.

Potrivit celor declarate de Maria ardelean, pe străzile Careiului sunt în jur de 15 câini iar la adăpost sunt 100.

Toţi consilierii au votat pentru amânarea aprobării acestui Proiect.

 

Buletin de Carei

 

comentarii

de Eniko la 10 aprilie 2017 - 12:59

Să fim serioși. Cca. 15 câini se plimbă prin cartierul MV I-II.
D-na Ardelean nu știe să numere.

Lasati un comentariu