Casa de Cultură care face diferenţa

• publicat la: 25 aprilie 2017
Casa de Cultură care face diferenţa

Două oraşe din judeţul Satu Mare şi două moduri total diferite de conducere a lor.  Mai ales când vine vorba de elementul cultural. Oraşul cel mic  are bust al lui Mihai Eminescu în  plin centru  iar oraşul mai mare, municipiu chiar, refuză bustul poetului naţional pe motiv că   ,,nu a contribuit la cultura locală,, nespecificând la care dintre ele fiind vorba de un oraş multietnic. Şi în oraşul Negreşti Oaş există bust al poetului naţional şi la Marghita, oraş multietnic  şi nu au fost consemnate până acum  ,,lupte de stradă,,   din acest motiv.

http://www.buletindecarei.ro/2015/02/udmr-carei-interzice-statuia-lui-eminescu-in-carei.html

Oraşul mic accesează proiecte pentru  realizare Casă de Cultură de înaltă clasă în timp ce municipiul aşteaptă  ca timpul să desăvârşească opera de degradare la care este supus  Căminul Cultural  Ianculeşti din subordinea sa.

Pentru cine nu a recunoscut încă cele două oraşe menţionăm că este vorba despre Ardud şi Carei.

Iată ce scrie pe pagina de Facebook a  oraşului Ardud….

O veste bună pentru toţi ardudenii!

După multe încercări şi contestaţii, vă aducem la cunoştinţă faptul că în data de 19 aprilie 2017 s-a semnat contractul de achiziţie publică şi execuţie de lucrări la obiectivul de investiţii: „Casa de Cultură cu 400 de locuri în oraşul Ardud, str. Ardudul Mic, nr. 16, judeţul Satu Mare.”

Această ştire apare pe pagina oraşului Ardud din judeţul nostru alături de imagini cu noua clădire.

La UAT Municipiul Carei  este linişte  desăvârşită când vine vorba de satul Ianculeşti ce aparţine de  oraşul nostru. Nici un proiect nu a fost accesat pentru reabilitarea clădire  Cămin Cultural sau pentru vreun alt obiectiv cultural. Primarul Kovacs a promis în campanie că va renova clădirea fostei şcoli dar  după prealuarea noului mandat  s-a răzgândit  şi a iniţiat chiar un proiect prin care propune demolarea clădirii mult mai noi decât sediul actual al primăriei care a fost renovat cu 2 milioane de euro şi tot nu este terminat  sau a  manejului   din parc dar nu sunt singurele exemple.

Prima imagine este macheta noii Case de Cultură a oraşului Ardud iar a doua este cea a Casei de Cultură Ianculeşti ce aparţine de UAT Municipiul Carei.

Buletin de Carei

http://www.buletindecarei.ro/2017/04/crapa-lucrarea-de-peste-2-milioane-de-euro-din-fonduri-europene.html

http://www.buletindecarei.ro/2017/01/se-poate-si-asa-la-primaria-carei-niciun-proiect-pentru-imbunatatirea-vietii-contribuabililor-din-ianculesti-nici-pentru-geamurile-seculare-de-la-scoli.html

Lasati un comentariu