Caz şocant la Carei. Presa care prezintă doar anumite cazuri sociale cu imagini de anul trecut

• publicat la: 3 aprilie 2017
Caz şocant la Carei. Presa care prezintă doar anumite cazuri sociale cu imagini de anul trecut

La data de 4 iulie 2016 Buletin de Carei semnala cazul unor familii care locuiesc în Carei   în urma postării pe www.domnule primar.ro a interpelării unei asociaţii de ajutorare  careiene.

http://www.buletindecarei.ro/2016/07/sesizare-fara-raspuns-de-3-luni-de-zile.html

La data respectivă subiectul nu a suscitat interesul presei  plătite de Primăria Carei la fel cum nu suscită interesul acestei prese nici focarul de şobolani ce se înmulţesc pe zi ce trece tocmai la blocul cu 70 de familii din spatele UAT Municipiul Carei adică al primăriei Carei mai pe înţelesul tuturor. Sau cazul adăpostului de noapte denumit de Primărie  locuinţă de necesitate …fiind un garaj din curtea Bibliotecii Municipale Carei… Acolo stau 15 oameni care au ca singură sursă de apă un robinet din curte…

http://www.buletindecarei.ro/2016/04/igiena-zilnica-pentru-10-careieni-sub-administratia-kovacs.html

http://www.buletindecarei.ro/2016/08/dezumanizarea-administratiei-careiene-conditii-precare-la-locuintele-primariei-si-agresiuni-fizice.html

Recent, asociaţia careiană de ajutor a postat un material care atrage atenţia asupra situaţiei locatarilor de la adresa  respectivă şi atrage atenţia că filmarea şi imaginile datează de 1 an de zile.

O scurtă deplasare la faţa locului  durează 5 minute.  Aşa am aflat că acum 2 luni au fost aici  reprezentanţi ai Direcţiei Copilului şi Asistenţei sociale Carei care au propus ca minorii celor 2 familii să fie preluaţi de către Direcţia judeţeană a copilului. A existat chiar şi un proces dar Judecătoria Carei a hotărât ca cei mici să rămâmă în grija mamelor lor.

Oamenii respectivi sunt persoane fără pregătire, nici profesională nici pentru viaţă. În condiţiile în care avem atâtea organizaţii caritabile ar fi recomandat ca cineva să se ocupe şi  de instruirea lor, de conştientizarea lor în  necesitatea păstrării curăţeniei. Există  programe  pentru familiile de rromi  , de ce nu ar exista sprijin şi pentru familii defavorizate. Cei care am fost crescuţi în familii decente nu  ne putem  închipui că există persoane care nu ştiu să îşi prepare  mâncarea, să facă curăţenie în jurul lor sau să se instruiască şi să respecte comunitatea în care trăiesc.

Totul se poate însă învăţa.  Sincer, ajutorul cel mai mare nu constă în mâncare şi îmbrăcăminte sau mobilier ci în modul de a învăţa  aceşti năpăstuiţi cum să îşi procure ei singuri acest  lucruri, prin efortul lor , prin munca lor.  Oferind de-a gata tot ceea ce le lipseşte le creăm o dependenţă de cineva şi de ceva anume. Evident că nu este uşor dar nici imposibil. Cei de la Centrul Winkler  Carei  de pe strada Tireamului procedează de ani de zile în acest mod.

Buletin de Carei vă prezintă în continuare imagini actuale din curtea  cu probleme .

Cine de la Asistenţa socială s-a implicat în cuprinderea acestor locuitori în programe  de educaţie?

Buletin de Carei a semnalat constant toate cazurile  sociale deosebite  mai ales pe acelea în care  oamenii au fost agresaţi fizic. Cum se face că un caz în care un bărbat de 57 de ani a ajuns la Spitalul Judeţean cu  traumatisme grave  primite în incinta adăpostului de necesitate din  curtea Primăriei Carei nu a fost   suficient de şocant pentru a fi făcut cunoscut opiniei publice de presa legată de Primărie?  Mai ales că agresorul a comis la scurt  timp după acest incident o crimă în Carei motiv pentru care acum este arestat.  Sau cazul unei eleve cu  un glob ocular extirpat  care este persecutată de Primărie pentru că tatăl acesteia nu este simpatizat de primar şi viceprimar?

Îndrăzniţi dragi colaboratori ai Primăriei Carei să reflectaţi constant toate cazurile sociale nu numai câte unul, pe alese,  toate derapajele din administraţia careiană , modul în care se desfăşoară lucrările şi în care au fost semnate recepţii la obiective realizate din fonduri europene dar care nu sunt integral finalizate. Faţă de Buletin de Carei aveţi avantajul că obţineţi mult mai uşor documente …dacă doriţi.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu