Ce poţi să faci în Carei de 1 Mai? Propuneri pentru alte destinaţii

• publicat la: 29 aprilie 2017
Ce poţi să faci în Carei de 1 Mai? Propuneri pentru alte destinaţii

Ziua de 1 mai este sărbătorită nu numai în România ci şi în majoritatea ţărilor lumii ca Zi Internaţională a Muncii.  În acest an, ziua de 1 mai este o zi de luni deci  avem parte de un weekend prelungit. Pentru cei care nu au plecat în minivacanţă şi  au rămas acasă  Buletin de Carei  oferă câteva idei despre cum  se  pot  petrece aceste zile libere.

1. Parcul Castelului Karoly

Natura a înverzit  iar  o plimbare pe aleile parcului vă poate relaxa după o săptămână de lucru.

Puteţi citi o carte aşezat pe băncile  de pe alei dar va trebui să vă protejaţi împotriva răcorii. Cei care aveţi copii puteţi folosi locul de joacă din spatele manejului. În caz de vreme ploioasă puteţi intra la Sera de flori exotice. Terenurile de sport din spatele serei sunt disponibile şi îşi aşteaptă iubitorii de mişcare.

Dacă vremea va fi senină luni 1 mai  se vor putea face grătare în spaţiul  folosit în acest scop  şi în alţi ani cu diferite ocazii.

2. Muzeul Municipal Carei  din Castelul Karolyi

Cele două destinaţii  reprezintă  o altă variantă de petrecere a timpului liber. Pentru Muzeul  Carei orarul este de la 9,00  la 17,00 dar în ziua de luni 1 Mai va fi închis. Aveţi ocazia să vizitaţi expoziţia,, Leul Românesc la 150 de ani,, sau sălile de la etaj cu expoziţia permanentă.

3. Monumentul Ostaşului Român din Carei rămâne în continuare locul preferat de întâlnire al careienilor. Chiar dacă sâmbătă ploua mărunt fântâna arteziană era funcţională iar copii  se jucau cu mingea peste monument.

Părinţii copiilor sunt rugaţi să aibă în vedere că acest ansamblu monumental   a fost recent restaurat  din fondurile consistente alocate de Consiliul Judeţean Satu Mare şi este înscris în Lista Monumentelor naţionale deci nu se cade ca opera  sculptorului băimărean Gheza Vida să fie  transformată în teren de joacă mai ales că peste drum  parcul oferă  spaţii de joacă amenajate.

4.   Cei cu chef de bălăceală  au la dispoziţie o întreagă listă de locuri cu bazine atât cu apă termală cât şi rece. Ştrandul din Carei  se va deschide abia la data de 1 iunie dar cel din Tăşnad a avut recent deschiderea oficială adică vineri 28 aprilie  şi se află la doar 28 de km.

Tot aproape, la Satu Mare se află Aquastar care a dat  startul la distracția pe tobogane, într-un bazin cu apă încălzită (28-29 °C)  începând de SÂMBĂTĂ – 29 aprilie!

La Aquastar Satu Mare  există chiar un centru de consultaţii medicale, fizioterapie, kinetoterapie în sală şi în apă, duş subacval, împachetări cu nămol, masaj ( terapeutic, relaxare, limfatic, facial, anticelulitic, masaj capilar Indian) reflexoterapie, peeling corporal, kinesio tape, drenaj limfatic cu aparat. Merită să vă răsfăţaţi în această minivacanţă.

5. Dacă nu aţi ales un sejur prelungit în alte localităţi dar sunteţi dornici de a face o ieşire cu maşina vă ispitim cu o destinaţie aparte…Sarmizegetusa Regia. Aici veţi putea participa de 1 mai la  ateliere şi demonstraţii ale Terra Dacica Aeterna – Filiala Deva începând cu ora 11,00.  Toţi  vizitatorii sitului Sarmizegetusa Regia vor avea acces liber de 1 Mai şi vor beneficia de ghidaj gratuit în interiorul monumentului UNESCO, a informat Consiliul Judeţean Hunedoara.

Până la cetate aveţi doar 320 de km deci nu este  de neluat în seamă.

6.  O excursie pe Valea Vaserului şi o plimbare cu Mocăniţa este o altă propunere pentru cei care vor să  facă o ieşire de 1 mai. Distanţa e de 204 km. Cei care sunteţi  amatori de senzaţii noi  aveţi ocazia să înnoptaţi într-un hotel special, unic în România: un tren!

Trenul-hotel “Carpatia-Express” este amplasat la doi pasi de gara CFF Vişeu de Sus, iar oaspeţii hotelului îsi pot parca masinile pe arealul îngrădit si păzit al gării. Garnitura compusă dintr-o locomotivă cu abur, două vagoane de dormit şi un vagon restaurant oferă locuri de cazare pentru 40 de persoane.

Valea Vaserului, care măsoară 50 km din Vişeu de Sus până la staţia terminală Comanu, nu se poate compara cu nicio altă vale din Carpaţi. Ea cuprinde o zonă împădurită enormă, care până la taberele muncitorilor nu este locuită şi singura cale de acces o reprezintă calea ferată forestieră. Ca şi zonă ce face parte din Parcul Natural „Munţii Maramureşului“, Valea Vaserului se află sub protecţie europeană.

Cu siguranţă că cei care au ales acest  traseu nu voi uita peisajele mirifice din Ţara Maramureşului.

7. Nu am uitat nici de cei pasionaţi de pescuit. Aceştia au numeroase posibilităţi de aruncat momeala în jurul Careiului.  Lacul de la Ianculeşti este administrat de către  Primăria Carei prin  consilierii locali dar nu a fost făcut public  programul de activităţi de la acest sfârşit de săptămână.  A fost efectuată recent o populare cu peşte şi se anunţă pe  reţelele de socializare chiar organizarea unui concurs.

8. Terasele şi localurile careiene îşi aşteaptă clienţii care au ales  să înlocuiască un sejur  la distanţă cu o simplă ieşire  cu prietenii.

 

Să aveţi parte de o minivacanţă liniştită!

Buletin de Carei

Lasati un comentariu