Consilierii careieni se joacă de-a înfiinţarea şi desfiinţarea de firme. Primarul recunoaşte că Serviciul de impozite a funcţionat ilegal la Centrul Social

• publicat la: 7 aprilie 2017
Consilierii careieni se joacă de-a înfiinţarea şi desfiinţarea de firme. Primarul recunoaşte că Serviciul de impozite a funcţionat ilegal la Centrul Social

CL Carei a înfiinţat o firmă în anul 2014, după 6 luni de la înfiinţarea oficială a votat Statutul  iar acum se propune radierea ei. TOTUL  pe bani publici.

Unul dintre subiectele discutate la şedinţa de astăzi a CL Carei a fost şi proiectul de hotărâre privind  dizolvarea şi radierea societăţii comerciale Cafeneaua Culturală SRL Carei având ca asociat unic Consiliul Local Carei  iniţial iar după înregistrarea oficială apărând ca asociat şi Fundaţia de promovare a turismului, cea prin care primarul Kovacs şi-a luat maşina Renault  Fluence.

Prima care a dorit să afle mai multe detalii despre această societate a fost consiliera Szulak , aceasta întrebând dacă a funcţionat vreodată  societatea  CL Carei.

La fel ca în zicala …,,gura păcătosului adevăr grăieşte,, primarul a motivat lipsa de activitate a acestei societăţi prin lipsa spaţiului adecvat  datorită necesităţii respectării obiectivelor proiectului pentru care au primit finanţare europeană şi anume  amenajare Centrul Social Carei.

,, ideea  a fost  că vom face o Cafenea Culturală ca librărie  acolo unde am fost nevoiţi să aducem finanţele scoase de la Centru Social pentru respectarea proiectului ..Chestiunea  e pur formală cu radierea  mi-a spus  Gindele Emese că e mai bine să închidem firma  decât să dăm anual bani,,

Adică în spaţiul alocat de primărie pentru Cafeneaua Culturală a fost adus de la Centrul Social Serviciul de Taxe şi impozite .

Cei care nu au fost de acord cu radierea au fost consilierii Ilie Ciută şi Eva Mărginean din comisia juridică. Ceilalţi au votat pentru dizolvarea ei.

SC Cafeneaua Culturală SRL a fost înfiinţată în anul 2014  când a fost organizat şi un concurs pentru postul de administrator. Concursul a fost anulat chiar înainte de data stabilită pentru probe dar fără a fi oferită nici o justificare din partea UAT Municipiul Carei. Ulterior înfiinţării acestei societăţi a fost supus aprobării consilierilor Statutul societăţii după o logică şi legalitate specifice Republicii de la Carei.

http://www.buletindecarei.ro/2015/04/in-dispretul-legii-primaria-carei-vrea-aprobare-pentru-statut-la-6-luni-dupa-inregistrarea-unui-srl-al-cl.html

Buletin de Carei

Lasati un comentariu