Creştere spectaculoasă a populaţiei oraşului Carei sau date eronate?

• publicat la: 22 aprilie 2017
Creştere spectaculoasă a populaţiei oraşului Carei sau date eronate?

 Atacurile furibunde  din ultimul timp al presei plătite de primăria Carei la adresa noastră ne fac să ne  întrebăm dacă materialele însoţite de documente scanate sunt chiar atât de deranjante  pentru grupul de interese care profită de pe urma bugetului nostru local încât să necesite  penibilul circ pe modelul  celui sătmărean apus  deja….. Oare ce fel de interese ascunse o fi determinat executivul careian  să prezinte CL  un raport din care reiese o creştere spectaculoasă a populaţiei careiene? De la 21.112 locuitori la finele lui 2011 cică am ajuns la 24.473….Cum se face că această creştere nu a fost reflectată şi în listele electorale oficiale care sunt în continuă descreştere, de la scrutin la scrutin?  

Pe  Ordinea de zi a şedinţei extraordinare de vineri 21 aprilie a fost inclus şi proiectul privind reactualizarea suprafeţei de spaţiu verde respectiv a indicatorului spaţiu verde pe locuitor.

Urmare a semnalărilor apărute pe Buletin de Carei privind lipsa Registrului local al spaţiilor verzi acesta a  apărut şi la Primăria Carei. Legea e totuşi lege chiar dacă în Republica de la Carei  se încearcă mereu ocolirea ei.

http://www.buletindecarei.ro/2016/02/legea-e-lege-domnule-primar-si-trebuie-aplicata-apare-registrul-spatiilor-verzi.html

http://www.buletindecarei.ro/2017/01/strainii-care-ajuta-primaria-carei-sa-respecte-legile-tarii-linsajul-mediatic-la-adresa-buletin-de-carei-nu-ajuta-la-ocolirea-legii.html

Din Raportul de specialitate întocmit  pentru şedinţa extraordinară de vineri  am aflat  date  inedite despre  UAT Municipiul Carei.

Astfel, în timp ce pe lista întocmită de Guvern  cu  localităţile în care s-au produs scăderi accentuate de populaţie   Careiul se află pe locul 12, cu o scădere a populaţiei de 25,21% adică cu 7373 locuitori, din Raportul de specialitate reiese că populaţia Careiului a ajuns la cifra de 24.473 locuitori.

Menţionăm că potrivit datelor ultimului recensământ, Careiul avea 21.112  locuitori. Când şi cum s-a produs această creştere bruscă e un mister în condiţiile în care anual se nasc  puţin peste 500 de copii în Carei iar decesele sunt în medie de 350 anual.

Dacă nu ar exista antecedente am lua în calcul şi posibilitatea de a se greşi la întocmirea statisticilor  dar pentru că vine vorba de …,, reîncadrarea unor suprafeţe în …terenuri degradate,, …am mai avut experienţe de acest gen. Nu am uitat de data de 6 decembrie 2012 când  sătenii din Ianculeşti s-au mobilizat şi au ieşit în faţa excavatoarelor care vroiau să distrugă păşunea satului pentru …a se planta pin negru. Potrivit datelor oferite instituţiilor judeţene de către primarul Kovacs, 10 ha de păşune au fost încadrate la categoria teren degradabil doar pentru a planta o pădurice de pin negru în mijlocul păşunii ianculeştenilor!

Mirificele peisaje ale Ianculeştiului i-au căzut cu tronc primarului care a crezut că poate păcăli sătenii.

Ce surprize ne mai pregăteşte administraţia Kovacs-Keiser în privinţa  încadrării unor terenuri la categoria …degradate?

Cum se face că  o astfel de creştere spectaculoasă a populaţiei nu este dată ca exemplu de către Prefectură care  reprezintă  Guvernul în teritoriu?

Pentru 2.500 lei lunar  plătiţi  unui blogger din banii careienilor  avem pretenţia să aflăm adevărul despre  destinaţia banilor publici, despre  conţinutul detaliat al materialelor dezbătute  sau nu în  şedinţele de consiliu, despre  criteriile de angajare  în Primărie, despre  asfaltarea străzilor la care nu este realizat branşamentul la gospodărie de la conducta principală introdusă anul trecut şi nu  să citim despre vendete personale  având ca scop deturnarea atenţiei cititorilor de la problemele economice importante.

Buletin de Carei

 

 

Numai în Buletin de Carei puteţi citi despre  ce  conţin materialele oferite consilierilor  şi despre care nu se discută în faţa camerelor de filmat  sau despre giumbuşlucurile primăriei cu bani publici  fapt pentru care se  duce o campanie de presă împotriva celor care  sunt aproape de noi. Presa aservită primarului nu menţionează nici un cuvânt despre  folosirea ilegală a apei termale în scopuri comerciale aducătoare de profit, despre concesionarea ştrandului pentru suma de 1000 euro anual, despre folosirea Centrului Social reabilitat din fonduri europene  şi pentru alte activităţi decât cele pentru care au fost acordate fondurile, despre  lipsa claselor de învăţământ profesional în limba română pentru meseriile de ospătar, vânzător , tapiţer, plăpumar, despre interzicerea amplasării bustului lui Mihai Eminescu în Carei şi despre interzicerea amplasării de busturi româneşti în parcurile oraşului, despre angajările pe criterii politice din primăria ce  poate fi denumită fără a greşi ca SC Familia SRL sau despre contractele de colaborare ale unor consilieri aleşi locali cu Primăria Carei. Pentru reparaţii la sediul UDMR au fost alocaţi din banii careienilor peste 220.000 lei, tot din banii careienilor primăria a cumpărat pentru asociaţia Equus 2 cai lipiţani  cu 18.000 lei bucata şi au fost tipărite hărţi din care lipseşte Monumentul Ostaşului Român ca obiectiv la fel ca şi frumoase biserici româneşti. Nu se poate ierta Buletin de Carei faptul că Primăria a fost obligată să cureţe  mormintele eroilor din cel de-al doilea război mondial şi nici  faptul că am făcut public proiectul primarului prin care dorea comasarea şcolilor din oraş care ar fi dus şi la desfiinţarea celei mai reprezentative şcoli româneşti, fostul liceu  ,,Vasile Lucaciu,,.

Ceea ce nu ne omoară ne întăreşte aşa că pot fi  liniştiţi careienii, vom continua seria dezvăluirilor  modului în care  gestionează bani şi posturi  UAT Municipiul Carei.

http://www.buletindecarei.ro/2016/10/statul-roman-pagubit-grosolan-la-carei-dupa-12-ani-se-incearca-intrarea-in-legalitate.html

comentarii

de Elena Alexandra la 24 aprilie 2017 - 16:51

Adevarul este undeva la mijloc. Avem crestere demografica dar nu spectaculoasa.

de norbi la 24 aprilie 2017 - 18:06

cine crede ca in Carei suntpeste 24 .000 locuitori???? precis ca vrea primaria sa smenuiasca ceva proiecte

de Oli la 24 aprilie 2017 - 19:08

am fost 25 de mii, la Zilele orașului, cândva…

Lasati un comentariu