CSS 2 Baia Mare cucereşte ambele trofee puse în joc la Memorialul Mircea Dohan Carei 2017

• publicat la: 2 aprilie 2017
CSS 2 Baia Mare cucereşte ambele trofee puse în joc la Memorialul Mircea Dohan Carei 2017

Fluier final la Memorialul Mircea Dohan la handbal Carei 2017.  Participare record  la cea de-a șasea ediție a Memorialului Mircea Dohan la handbal. 28 de echipe  şi-au  disputat trofeele, 16 la feminin și 12 la masculin. Competiția  a fost  ”supervizată” de foștii campioni mondiali Cristian Gațu, Ștefan Birtalan  și de fosta vicecampioană mondială Valeria  Motogna. Timp de 3 zile Careiul a devenit capitala  handbalului juvenil din România. O mândrie pentru  orice careian.

Club Sportiv Şcolar 2 Baia Mare a  cules ambele trofee puse în joc şi  la fete şi la băieţi. Din păcate, din Carei nu s-a calificat nici o echipă în  semifinale.

Duminică, în ultima zi a turneului de handbal de la Carei Memorialul Mircea Dohan s-au disputat  calificările în semifinale, semifinalele şi  finalele atât la fete cât şi la băieţi.

Finala la băieţi s-a disputat între băimăreni.  Trofeul la băieţi a rămas şi în acest an la CSS 2 Baia Mare după un meci cu CS Marta Baia Mare încheiat cu scorul  de 37-20. Tot la băieţi finala mică s-a disputat între CSS  Seini şi Alpha Oradea scorul final fiind 28-17.  Lupta pentru locurile 5 şi 6 s-a dat între sătmăreni.  Meciul CS ADEP Satu Mare – LPS SAtu Mare  s-a finalizat cu scorul de 33-24.

La Fete  Trofeul din acest an merge la CSS 2 Baia Mare care au învins cu 16-11 echipa CSS Seini câştigătoarea de anul trecut a Memorialului Mircea Dohan.

Locul al treilea a fost adjudecat de elevele din Ungaria de la Hajdúnánási Sport Klub  după un meci  dramatic, cu câteva accidentări, în compania celor de laTonic Oradea  . Scor final 23-18.

Pentru locurile 5 , 6 s-au întrecut  fetele de la CS Marta Baia Mare cu cele din Zalău de la CSS acestea din urmă pierzînd în faţa băimărencelor.

Vom reveni cu mai multe rezultate  pe măsură  ce le vom primi de la organizatori.

Organizatorii au  mai acordat premii pentru mai multe categorii de jucători. Astfel, Pop Ricardo de la CSS Seini a fost desemnat  Cel mai de Perspectivă jucător la băieţi iar Alexandra Cristea de la Tonic Oradea la Fete.

Tot de la CSS Seini a fost desemnat Cel mai bun Portar în persoana lui Irina Isaiu iar Cel mai Tehnic portar a fost desemnat Roxana Andor  de la CSS 2 Baia Mare la categoria Fete.

La Băieţi, titlul de Cel mai bun Portar a revenit lui Ivan Hroniac de la CS Marta Baia Mare iar  Cel mai Tehnic portar al celei de-a VI-a ediţii a fost  Adrian Maroşan  de la CSS 2 Baia Mare.

Buletin de Carei

Toate imaginile pe pagina de Facebook.

https://www.facebook.com/pg/buletindecarei.ro/photos/?tab=album&album_id=1845330635715206

comentarii

de vasile la 2 aprilie 2017 - 19:54

au fost si sportivii din primarie? vicele si trupa de soc ca tot se dau mari fosti sportivi. sau la alea romanesti nu serveste participare….

de Csaba L. la 18 aprilie 2017 - 13:17

Singurii care au facut handbal in Carei (cei care s-au ocupat cu formarea sportivilor) a fost d-ul prof.Georgescu Vasile de la sc.gen.nr.2 ,dupa care echipe de seniori au fost preluate de d-ul Karacsonyi si d-ul Brem Arpad. In rest toti acesti sportivi -handbalisti din perioada de formare a Minaurului BM ( Podoaba M.,Dohan M.,Berecki, … au jucat doar pentru EI ).

de grigore la 18 aprilie 2017 - 15:36

pe cine a format fostul consilier brem arpad? inca nu am auzit ca sa fie o echipa antrenata de el care sa participe la concursuri si sa aiba vreun rezultat. la fel si celalalt amintit. pe cine au format si ce rezultate au obtinut? daca ei nu au avut rezultate cum pot sa formeze sportivi valorosi asa cum procedeaza Marneanu Ionica si Turcu Florin?

de Horia Mărieș la 18 aprilie 2017 - 17:23

@grigore

Nu cunosc performanțele handbalistice ca jucător sau ca antrenor ale domnului Brém Árpád fiindcă atunci când a ínceput să joace dânsul pe la Carei, eu nu mai eram pe acolo.

Dar, de dragul adevărului, trebuie să menționez aici că îl cunosc bine pe dl. dr. Karácsonyi Károly (Karcsi), că am jucat cu dânsul in aceași echipă în Carei precum și împotriva dânsului și a lui Mircea Podoabă Sr. pe vremea când jucau amândoi la seniori în Baia Mare. În plus, deși eu nu mai eram în Carei, știu sigur că ulterior a antrenat o echipă din Carei care s-a numit Voința (dacă nu mă înșel) și in care evoluau, printre cei amintiți de dl. @Csaba L.., – Mircea Dohan și Brem Arpad.

Pot să certific, cu mâna pe inimă, că dl. Karácsonyi Karcsi (portar de handbal) a fost un sportiv de excepție și, sunt convins, că și un antrenor de handbal foarte priceput. Careiul se va putea mândri mereu cu un om de sport de talia dr. Karácsonyi Károly.

Că lucrurile astea s-au petrecut foarte de mult și că puțină lume din Carei iși mai aduce aminte de cei care practicau handbalul prin anii ’60-’70, asta este o cu totul altă discuție! Atunci însă se juca într-adevăr handbal în Carei, nu ca în zilele noastre.
Poate că oameni dedicați ca dl. Bogdan Georgescu, vor avea șansa revigorării acestui sport în Carei. Ar fi deja cazul!!!

de Csaba L. la 18 aprilie 2017 - 20:43

Pentru „grigoras de la oras”. Poate ca,cultura ta generala despre handbal nu iti permite sa te documentezi de istoria handbalului din Carei.Prof.Georgescu Vasile a descoperit sportivi care au practicat handbalul la nivel de div.A,avand echipa de juniori care mai tarziu au format majoritatea VICTORIA CAREI.Ai tupeu sa declari numai prostii!Dr sunt sigur ca nu esti din Carei,ci esti venit cu pluta de pe Dunare.

de grigore la 18 aprilie 2017 - 22:03

csabalica tata nu trisa cate vede istenu tau! nu era vorba de profesorul Georgescu ci de brembacsi sau te lasa memoria de cand nu mai faci sport?

de Horia Mărieș la 19 aprilie 2017 - 12:25

Erată: Era vorba se pare de Victoria și nu de Voința Carei. Mea culpa.

de Csaba L. la 19 aprilie 2017 - 13:54

grigoras de la oras….. nu stiu daca pricepi romaneste ,dar ai spus asa” la fel si ceilalt amintit,pe cine au format si ce rezultate au obtinut”…. In analiza propriei tale fraze , nu te referi si la prof.Georgescu si la Karacsonyi? Doar la Brem? Hai ca o intoarcem ca la Braila.Si Brem si Karacsonyi au antrenat echipa de fete (primul) si pe cea de baieti(secundul),Dar de format handbalisti ,doar Geogescu a facut.

de grigore la 19 aprilie 2017 - 14:04

csabalica tata te legi de lucruri care nu le pricepi si nu intelegi cu ce se mananca. ai venit de la braila si vrei sa faci reclama acum la haverii care au antrenat echipe de care nu se aude de nici un rezultat? lasa specialisti sa se ocupe de handbal si ramai tu la pescuit!

de Csaba L. la 19 aprilie 2017 - 20:22

„grigorica cu mintea mica”,esti frustat tare cu istoria handbalului din acest oras.Ai venit aici cu pluta ,dar trebuie sa pleci cu racheta.Te contrazici negru pe alb. Sigur ca acele echipe antrenate de Karacsonyi si Brem nu au jucat in Cupele Europene,dar au antrenat.Acum singurul specialist este d-ul Georgescu Bogdan care are grupa de copii si ii pregateste pe gratis. Altii profesori de educatie fizica lucreaza pentru ceva club din Ungaria pentru bani.Dar de ce ati scos reclama lui Georgescu jr.unde mediatizeaza cursul de handbal?

Lasati un comentariu