Ouă roşii şi fripturi pentru cei săraci. Acţiune caritabilă a Bisericii Sf.Anton de Padova din Carei

• publicat la: 17 aprilie 2017
Ouă roşii şi fripturi pentru cei săraci. Acţiune caritabilă a Bisericii Sf.Anton de Padova din Carei

Învierea Domnului este cea mai mare sărbătoare a creştinismului. Este o sărbătoare a bucuriei depline, a luminii divine, a comuniunii, a sufletului. In noaptea Învierii  ne bucurăm de o stare harică deosebită, de o părtăşie specială cu semenii şi cu Dumnezeu ce se continuă şi în săptămâna pe care o numim Luminată.

Este un bun prilej de a fi atent cu cei din jur aflaţi în nevoi. La Carei, oraşul extremelor, unii sunt  preocupaţi în ziua de Paşte cu  promovarea unei false istorii  a României   iar alţii iniţiază acţiuni caritabile şi oferă din bucatele pregătite pentru ospăţul de sărbătoare celor  cu care soarta a fost mai puţin norocoasă.

Luni, 17 aprilie 2017, părintele paroh Cristian Tiba de la biserica Sf.Anton de Padova din Carei împreună cu părintele Florin Bogdan au intrat cu multe bunătăţi alimentare în locurile în care  mesele nu au văzut  friptura şi preparatele  culinare specifice mesei pascale.

Prima oprire a fost la  Adăpostul de Noapte din curtea Bibliotecii Municipale Carei numit de Primăria Carei  locuinţă de necesitate. Cei doi preoţi au împărţit ouă roşii, friptura, chiftele, telemea , roşii şi alte preparate tradiţionale. În camerele reci  unde locuiesc împreună femei şi bărbaţi  vitregiţi de soartă a  pătruns  din nou amintirea zilelor în care  fiecare locatar era alături de familia sa ciocnind ouă roşii.

Intraţi dragi careieni măcar odată în aceste încăperi în care  sunt nevoiţi să trăiască semeni ai noştri, mai ales cei care nu apreciaţi ce  aveţi. Găsiţi aici pe lângă persoane care nu mai au aparţinători şi  părinţi  uitaţi de copii lor.

Preoţii milostivi au intrat şi la cele 2 familii cu 6 copii şi au ciocnit ouă roşii cu aceştia oferind sfaturi şi împărţind învăţături pentru părinţii lor.

Au beneficiat de actiunea caritabilă şi locatarii de la blocul ghetou al Primăriei Carei, cel situat în centru între Teatrul Municipal, Bibliotecă şi clădirea noii Primării.

Copii s-au bucurat de toate darurile iar noi ne-am întristat de soarta acestora, de condiţiile aflate, de mizeria  în care au fost lăsaţi de sărbători, de lipsa de implicare a serviciului social şi al Direcţiei de Sănătate Publică.

Dăruind cu gânduri curate vom dobândi veșmânt curat și luminos pentru suflet ca răsplată a faptelor noastre.

 

Daniela Ciută

Lasati un comentariu