Procesul Verbal al şedinţei din martie 2017. Discuţiile despre Buget sunt admise doar în comisiile de specialitate din care nu face parte consilierul Ciută

• publicat la: 26 aprilie 2017
Procesul Verbal al şedinţei din martie 2017. Discuţiile despre Buget sunt  admise doar în comisiile de specialitate din care nu face parte consilierul Ciută

Miercuri 29 martie 2017 a  avut loc  şedinţa ordinară a Consiliului Local Carei în care s-a dezbătut aprobarea Bugetului de Venituri şi cheltuieli pe anul 2017. La această şedinţă a fost invocată Legea 215 din 2001 de către  consiliera UDMR Eva Mărginean pentru a împiedica discutarea proiectelor legate de buget în Comisia  juridică din care face parte şi consilierul Ilie Ciută. Primele 9 puncte de pe Odinea de zi nu au fost discutate în Comisia Juridică . Curios este faptul că această Lege 215 a administraţiei locale nu a fost invocată la celealte comisii de specialitate care au discutat în prealabil  fiecare  punct de pe Ordinea de zi deci  totul a fost doar o înscenare pentru a-l  împiedica  pe consilierul Ciută  de a interveni, de a-şi îndeplini  atribuţiile sale de consilier local.

Intervenţiile pertinente şi la obiect ale consilierului Ciută  nu sunt deloc  remarcate pentru a nu afecta imaginea executivului  care întocmeşte mapa consilierilor. La fel cum singurul care remarcă când lipsesc Rapoarte de Specialitate de la Proiectele de hotărâri incluse în dosarul şedinţelor  este consilierul Ciuta şi de această dată propunerea sa logică  şi normală de aprobare în primul rând a Bugetului şi abia apoi a alocărilor de sume din Bugetul local a fost votată în unanimitate de toţi colegii săi la începutul şedinţeidin 29 martie 2017.

Cei care au urmărit înregistrarea  video a şedinţei  din 29 martie 2017  pot constata că Procesul Verbal nu redă  fidel  intervenţiile vorbitorilor acestea fiind de multe ori  redate  trunchiat  şi nu integral.  Un exemplu în acest sens este şi intervenţia consilierului Ciută care a solicitat primarului  să dea curs cererilor sosite din partea unor biserici ( de fapt  din partea unei anumite biserici care este mereu neglijată de UAT Municipiul Carei). În aceste condiţii în Procesul Verbal apare  propoziţia ,,consilierul propune alocare de fonduri  pentru finanţarea bisericilor,,  şi nu adevărata intervenţie.

Ca o completare, la şedinţa de consiliu în care s-a discutat desprte Bugetul pe anul 2017 precum şi derspre bugetele  instituţiilor din subordinea primăriei Carei nu a fost prezent nimeni de la Direcţia economică, de la contabilitate. Spre deosebire de UAT Municipiul Carei, la şedinţele  CL din oraşul Tăşnad unde se dezbate bugetul este prezentă şefa serviciului finaciar contabil, Adriana Oşan. La Carei  nu a fost niciodată prezentă doamna Gindele Emese  ce conduce departamentul economic.

https://www.facebook.com/IubescTasnad/?pnref=story

Buletin de Carei

Lasati un comentariu