Asociaţia foștilor Refugiați și deportați în urma Dictatului de la Viena din 1940 mulţumeşte pentru sponsorizările primite pentru ridicarea monumentului comemorativ

• publicat la: 8 mai 2017
Asociaţia foștilor Refugiați și deportați în urma Dictatului de la Viena din 1940 mulţumeşte pentru sponsorizările primite pentru ridicarea monumentului comemorativ

Asociația foștilor Refugiați și deportați în urma Dictatului de la Viena din 1940 anunţă că a reuşit să strângă toată suma necesară ridicării unui monument simbol pentru comemorarea  careienilor  ce au avut de suferit în urma instaurării dictaturii din 1940. Proiectul de hotărâre pentru aprobarea acestui monument a fost avizat favorabil de CL Carei în data de 27 iulie 2015.

După lungi insistenţe, proiectul  iniţiat de prof. Mihai Bertieanu  a fost introdus pe Ordinea de zi a şedinţei CL din data de  27 iulie 2015.  Domnia sa a susţinut  în  mod civilizat  intenţiile asociaţiei dar mai ales  schiţa monumentului ce se doreşte a fi realizat în condiţiile în care varianta cu cruce propusă a fost refuzată iniţial de administraţia locală.

În cadrul şedinţei CL din 27 iulie 2015  a fost votat  de către cei 14 consilieri prezenţi  proiectul de hotărâre ce conţine  schiţa finală a monumentului, varianta  cu cruce,  aprobată de Asociatia Judeţeană  a Refugiaţilor.  Timp de 2 ani de zile au fost depuse eforturi de către prof. Mihai Bertieanu pentru strângerea sumei necesare acestui monument comemorativ. Domnia sa a duce mulţumiri alese tuturor celor care au contribuit cu donaţii. În municipiul Carei există monumente comemorative similare pentru şvabii deportaţi în primăvara anului 1945 şi pentru honvezii din primul război mondial.

Asociația foștilor Refugiați și deportați în urma Dictatului de la Viena din 1940 face un apel către toţi cei care au  fost în situaţia de a fi constrânşi să îşi părăsească căminele  să ia legătura cu persoanele din conducere pentru a completa lista numelor celor ce vor fi trecuţi pe  plăcile monumentului. Deoarece majoritatea nu mai sunt în viaţă, urmaşii lor sunt rugaţi să cinstească memoria lor  şi prin semnalarea numelor lor pentru a fi cuprinse pe monument.

Pentru detalii suplimentare puteţi contacta redacţia la datele din subsolul paginii principale a Buletin de Carei sau

Mihai Bertieanu 0740 195 934

Elena Coşarcă  0723 831 478

 

,

comentarii

de Horia Mărieș la 8 mai 2017 - 12:22

În atenția Asociaţiei foștilor Refugiați și deportați în urma Dictatului de la Viena din 1940:

Iosif Negrean (1892 – 1959)

http://www.buletindecarei.ro/2014/10/careiul-de-altadata-biografii-uitate-astaziiosif-negrean.html

Lasati un comentariu