Bustul lui Mihai Eminescu de la Carei a fost dorit doar de ASTRA Carei

• publicat la: 14 mai 2017
Bustul lui Mihai Eminescu de la Carei a fost dorit doar de ASTRA Carei

Ultimul   număr al  ziarului editat de consilierul personal al primarului Kovacs  sub egida asociaţiei Nagykaroly es Videke si UDMR unde consiliera Venig  este membru fondator, membru în  comitetul director  şi administrator prezintă noi minciuni legate de BUSTUL LUI  MIHAI EMINESCU din Carei.

O întreagă coaliţie pentru a ascunde adevărul despre intenţia ASTRA Carei de a amplasa un bust al lui Mihai Eminescu la graniţa de nord-vest.

Până la ora actuală, la UAT Municipiul Carei nu a mai fost depusă  vreo solicitare de amplasare bust Mihai Eminescu la Carei. Nu există niciun document înregistrat pe Ordinea de zi a Consiliului Local care să ateste că altcineva înafară de ASTRA Carei a depus vreo solicitare  pentru bustul patriotului Mihai Eminescu.

În primul rând, doresc  să  atrag atenţia cititorilor  că potrivit documentelor oficiale , Asociaţiunea ASTRA la nivel naţional a luat fiinţă în anul 1861 , în Carei la data de 12 iulie 1923 iar după anul 1990 preşedintele fondator al reînviatei ASTRA Carei  este Daniela Ciută. Asociaţiunea ASTRA a fost desfiinţată în mod abuziv în anul 1948 şi abia după anul 1990 a fost posibilă reînvierea activităţii culturale.

Primul proiect  depus la UAT Municipiul Carei  pentru amplasare bust Mihai Eminescu în Carei  aparţine ASTRA Carei şi a fost refuzat categoric de consilierii UDMR la şedinţa din 24 februarie 2015. Deţinem înregistrare video.

Nimeni nu a mai depus un proiect pentru amplasare bust Mihai Eminescu în Carei nici înainte de această dată şi nici după această dată deşi timp era berechet. Asociaţiunea ASTRA Carei  a depus un nou proiect pentru amplasare bust Mihai Eminescu în Carei , proiect care a fost aprobat la data de 3 mai 2017 de către majoritatea  consilierilor prezenţi. Asociaţiunea ASTRA Carei a depus 2 variante  ca locaţie  dintre care executivul a introdus pe Ordinea de zi a CL doar  una, cea din părculeţul din faţa Parchetului  Carei.

Primarul Kovacs a mai avut încercări de a denatura adevărul după ce Buletin de Carei a semnalat  refuzul consilierilor săi subordonaţi politic de a vota pentru amplasare bust Mihai Eminescu în Carei doar că documentele îl dau de gol fără drept de tăgadă.

http://www.buletindecarei.ro/2017/05/sa-respectam-adevarul-despre-intentiile-de-amplasare-bust-mihai-eminescu-in-carei.html

Cum se face că timp de 2 ani de la primul refuz pentru amplasare bust Mihai Eminescu la Carei  nu a fost introdus de către primar sau altcineva  un proiect similar celui al ASTRA Carei?

Asociaţiunea ASTRA Carei a depus în februarie 2015 şi o solicitare de amplasare bust Otilia Marchiş care a fost amânată atunci şi lăsată tot la stadiul de amânată 2 ani de zile.

Urmare a deciziei  comitetului central de conducere al ASTRA, în luna octombrie 2017 va avea loc la Carei Adunarea Generală anuală a ASTRA, manifestare care  va aduce  în micul nostru oraş Academia Română, înalte feţe bisericeşti şi înalte persoanlităţi din domeniul culturii şi istoriei.  Să fie aceste şicane şi materiale mincinoase un mod de  manifestare la aflarea acestei veşti?

Daniela Ciută

http://www.buletindecarei.ro/2017/05/noaptea-mintii-cand-limba-romana-joaca-feste-necunoscatorilor-sau-cum-este-confundat-despartamantul-astra-carei-cu-conducerea-de-la-sibiu.html

 

comentarii

de mihai la 15 mai 2017 - 08:48

TREZITIVA ROMANI !!!!!!!!!!!!!Acuma trebuie facut ceva nu cand va fi prea tarziu .Noi romani nu santem ascultati la noi in tara .Unguri sa mearga la ei in tara sa conduca nu la noi in tara .UDMR ar trebui interzis in Romania si scos din Parlamentul Romaniei cand romani din Ungaria vor avea partid in ungaria si in parlamentul ungariei atunci vor avea si ei in romania

de onix la 15 mai 2017 - 21:01

Acum aia este bajul vostru ca s-a aprobat bustul lui Eminescu?

de onix la 15 mai 2017 - 21:04

Ptr mihai.Ceva istorie tot au si ungurii pe aceste meleaguri,pentru ca daca nu ar fi,nu s-ar povesti.Daca voi romanii doriti Moldova inapoi ,asa se doreste si Ardealul de unguri.Sau voi vreti pe toate?

de bela la 15 mai 2017 - 21:16

Ardealul are majoritate locuitori romani si nu trebuie sa fi suparat onics pentru asta. La romani trebuie doar locurile unde locuiesc romani. Nu va place sa locuim aici impreuna se poate alege atunci ca azi fiecare are cate pasapoarte vre.

de unio la 16 mai 2017 - 06:37

onix 15 mai 21:04
Republica Moldova are majoritatea populatiei formata din romani. Ardealul are majoritatea populatiei formata din romani. De aceea romanii le vor pe drept. Daca Moldova si Ardealul ar avea majoritatea populatiei ungureasca, atunci ungurii ar avea dreptul de a le cere, nu romanii. Iar daca nu conteaza de ce etnie este majoritatea populatiei, cum fac ungaristii cerand teritorii pe care ungurii nu sunt majoritari, atunci oricine poate cere orice. Adica si romanii pot sa ceara Budapesta si Parisul, New York sau lumea intreaga. Ungaristii pretind Ardealul cu tot atat dreptate cu cat ar pretinde Siberia, Mongolia sau Australia. Asta nu le intra in cap ungaristilor, fiindca atata pot: sa ceara ce nu este al lor dupa dreptate.

de sergiu la 16 mai 2017 - 09:38

atentiune atentiune, se aduce mobila la castel pentru biroul presedintei grofului si consiliera…….masinile sunt aliniate in fata castelului.

Lasati un comentariu