Condica de prezenţă din Primăria Carei. Obligatorie sau benevolă?

• publicat la: 22 mai 2017
Condica de prezenţă din Primăria Carei. Obligatorie sau benevolă?

Luni, 22 mai 2017, am pus o întrebare la Primăria Carei numită şi UAT Municipiul Carei. Unde semnează angajaţii condica de prezenţă şi  dacă toţi angajaţii semnează în condica  de prezenţă. Întrebarea se pare că a fost una încuietoare din moment ce a fost nevoie de mai multe discuţii cu compartimente diferite.

Am aflat că toţi angajaţii din Primărie semnează condica de prezenţă la poartă, în acel registru lung, inclusiv  persoanele plătite  ca şi PFA din banii careienilor. Cei care îşi desfăşoară activitatea la Centrul Social semnează în condica de la  portarul de acolo.

Cel mai mare mister a rămas însă unde semnează condica cei doi consilieri personali ai primarului Kovacs. Sau cine face pontajul lor…La serviciul de Resurse Umane din primărie nu se ştia luni 22 mai 2017  cine le face pontajul…. Nici sus la secretariat nu ştia nimeni despre soarta celor două personaje care se pare că au statut special în primărie.  Ei sunt doar ai primarului de parcă acesta i-ar plăti din buzunarul lui…Ambii sunt redactori activi în presa de limbă maghiară, unul cu studii medii şi altul cu Facultatea Ştefan Gheorghiu 1982  şi sunt plătiţi din banii careienilor, ai tuturor. Când însă vine vorba de scris, aceştia atacă şi denigrează doar persoanele care nu împărtăşesc ideile şi acţiunile primarului Kovacs.

Cu alte cuvinte este un fel de cavalerie  a primarului Kovacs de care se foloseşte pentru a ataca careienii incomozi sau adversarii politici. Programul lor e  aparte de al altor angajaţi din Primărie. Fiecare dintre aceşti consilieri a dat în judecată Buletin de Carei pentru  cauze legate de …onoarea lor . Subiectele legate de  gestionarea banului public şi al fondurilor europene sunt  tabu  pentru presa din primărie   şi nici Buletin de Carei nu este denigrat pentru astfel de subiecte pe care le susţinem cu documente.  Ţinuta  vestimentară şi contractele semnate cu primăria Carei sunt cele mai deranjante materiale ale Buletin de Carei pentru sfătuitorii primarului  dar nici  solicitarea de amplasare   de busturi nu rămâne netaxată.

Programul de voie  din Primărie le permite să  asiste amicii la Tribunalul Satu Mare când aceştia au proces sau  la ale lor.

Primarul Kovacs îşi permite  să gestioneze UAT  Municipiul Carei ca pe un SRL personal ( chiar daca cele 4 personale le-a falimentat rând pe rând…) şi să se folosească de bani careienilor fără a da socoteală pentru ei. Mai mult, oferă finului său materiale din mapa  de lucru a primarului pentru a instiga careienii împotriva  asociaţiunii româneşti ASTRA Carei cum s-a întâmplat după întrevederea legată de  invitaţia către  Primărie de a  susţine cel mai important eveniment cultural, adunarea generală naţională a ASTRA .  Pe când un material despre Raportul Camerei de Conturi Satu Mare  din 2016  la adresa Primăriei Carei?

Până atunci aşteptăm detalii oficiale despre   cine face pontajul consilierilor dacă tot sunt plătiţi din banul public careian.  Putem înţelege …statutul lor special  dar nu putem înţelege aversiunea faţă de  românii care iniţiază activităţi culturale româneşti sau proiecte de amplasare de busturi precum cel al lui Mihai Eminescu.

Poate  la UAT Municipiul Carei nu este reglementată necesitatea existenţei unei condici de prezenţă în care să fie trecuţi şi cei doi consilieri personali ai  primarului dar atunci acest aspect să fie comunicat oficial  ca să nu ne legăm de faptul că  unii postează pe blogul personal în timp ce se află în incinta primăriei în biroul de la etajul 1 de lângă baie. Comunicate oficiale şi conferinţe de presă de genul celor susţinute de primarul din Satu Mare ar fi mai mult decât binevenite.

Pe site ul modern al Primăriei din Ardud apar şi CV urile celor care conduc oraşul aşa că nu vedem de ce nu ar apare şi pe site ul Primăriei Carei  astfel de documente ca să ştim şi noi ce pregătire au cei care îl consiliază pe primarul careienilor şi ce anume îi recomandă pentru acest post.

http://www.buletindecarei.ro/2017/04/orasul-ardud-surclaseaza-municipiul-carei-la-capitolul-site-oficial-primarie.html

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu