Lovitură de Teatru. Familia căreia i-a crescut un gard de 2,32 m în faţa geamului a fost atenţionată de primărie să îşi blocheze geamul. Document

• publicat la: 30 mai 2017
Lovitură de Teatru. Familia căreia i-a crescut un gard de 2,32 m în faţa geamului a fost atenţionată de primărie să îşi blocheze geamul. Document

Hărţuire în formă continuă la adresa unei familii din TireamUn caz  care ne-a fost semnalat în urmă cu 2 săptămâni în localitatea Tiream a ajuns să degenereze  şi să devină un coşmar  de neînchipuit pentru o familie modestă, fără posibilităţi, cu soţul suferind şi cu 2 copii aflaţi în întreţinere.

Familia locuieşte în casa ridicată de înaintaşi în anul 1928 şi pănâ acum nu a existat nici o problemă legată de unde este amplasat un geam sau altul sau de faptul că nu are baie sau de faptul că şi-a introdus apa curentă abia în anul 2004.

Nu se ştie din ce motiv, vecinii au început construcţia unui gard din bolţari de beton ce a ajuns la înălţimea de 2,32 m taman în faţa geamului lor de la dormitor.

Familia a semnalat acest fapt la primărie care iniţial a afirmat că nu este legal ca după doar  2 zile să afirme că vecinii au toate actele în regulă.

http://www.buletindecarei.ro/2017/05/cum-poti-ramane-fara-fereastra-la-casa-proprietate.html

Oamenii au depus sesizare la Inspectoratul de stat în construcţii de unde au primit număr de înregistrare dar şi la primăria Tiream.  De atunci a început calvarul pentru această familie  care nu înţelege de unde atâta înverşunare în ce priveşte blocarea geamului lor de la dormitor.

Casa lor a devenit acum loc de pelerinaj pentru cei  care ar trebui să vegheze la  tratarea nediscriminatorie a tuturor locuitorilor comunei.

Zilnic sunt  ameninţaţi  cu amenzi dacă nu semnează fel de fel de declaraţii care sunt trimise cu femeia de serviciu din primărie şi semnate de primar.

Una din găselniţe  a fost chemarea la primărie  a familiei pentru e discuta cu un inspector de la Inspectorstul de Stat în construcţii Satu Mare şi care s-a prezentat ca fiind înlocuitorul domnului Vasile Cîmpean, un anume Vuzec. Acesta a ameninţat cu o amendă de 1.000 lei dacă nu îşi face proiect pentru introducerea apei potabile vizat de către ISC Satu Mare  în condiţiile în care tot satul a primit aprobare de la Primărie pentru  această lucrare fără a mai fi nevoie de avize de la ISC.

Să fie în comunca Tiream o lege specială pentru familia Mateş? Poate ar trebui publicată şi în Monitortul Oficial ca să poată lua la cunoştinţă şi familia respectivă de statutul special pe care îl are.

Cireaşa de pe tort a fost înştiinţarea din cursul zilei de astăzi, trimisă tot prin femeia de serviciu din primărie , prin care familiei i  se pune în vedere să blocheze de tot geamul de la dormitor, adică să îl facă ..,,fix şi mat,,!

Nu vreţi să se şi mute din comună domnilor de la primărie? Dacă au greşit când au construit casa în 1928 de ce nu aţi luat măsuri până acum?

Dacă terenul de sub casă era un câmp petrolier am fi înţeles  toate aceste demersuri împotriva unei vieţi liniştite a familiei Mateş  dar până acum nu a fost făcută această constatare aşa că rămâne întrebarea, cine se bucură de  hărţuirea la care este supusă zilnic această familie?

 

Buletin de Carei

 

comentarii

de Strada9 la 3 iunie 2017 - 14:07

Legea zice ca n-are voie sa aibe geam mai aproape se 3 metrii de gardu vrcinului… unde-i lege nu-i tocmela.. sa-si mute casa mai departe daca nu-i convine

de Tireamu la 3 iunie 2017 - 14:38

Casa scrie ca a fost construita in 1928. Vecinu cand a venit acum cativa ani a gasit asa casa si nu a avut bai pana acum. Legea e lege si trebe respectata si daca ai pile la politie si primarie! de ce ati cumparat casa daca nu va convine geamul de la vecini asa cum are tot satul?

de Mentalitatea prostimii la 6 iunie 2017 - 09:00

În acest caz nu se respecta legea în tot satul.
Si nimeni nu este peste drepturile rezervate omului la intimitate.

de justitia la 6 iunie 2017 - 09:14

Legea nu permite nimanui construirea unui gard de boltari de beton de peste 2,30 m intre case! Nu se respecta nici prevederile din CODUL CIVIL referitoare la vedere! mafia din sat vrea sa reduca la tacere prin astfel de intimidari vocile celor care au ceva de spus!

de nume anonim la 15 august 2017 - 21:38

Eu cred ca o avut ei metivele lor personale sa constuiesca acel zid.Legea nu interzice in nici un fel sa construiesca zid pe proprietatea lui si nici familia respectiva nu e asa modesta cum cred toti.Eu va asigur ca aste e mai mult un razboi intere ei ca sa dovedeasca unul in fata celuilalt cine e mai tare.Sunt sigura ca cei care cunoaste aceea familie, ar fi de acord ca atunci cand zidul nu exista ei stateau in fata geamului ca in fata unui televizor si asta incalca intimitatea oricui.Nu-i asa???

de colonia la 16 august 2017 - 14:36

si anonim si prost! primarul e in aceiasi situatie! si el are geam catre vecini .are si vecina cu gardu inca 2 geamuri catre vecina din cealata parte .bine ar fi ca vecina sa faca gard de 3 m infata la cele 2 geamuri

Lasati un comentariu