Minciuna are picioare scurte! Buletin de Carei vă prezintă documentul care atestă dezinformările promovate în cazul amplasării bustului lui Mihai Eminescu la Carei

• publicat la: 22 mai 2017
Minciuna are picioare scurte! Buletin de Carei vă prezintă documentul care atestă dezinformările promovate în cazul amplasării bustului lui Mihai Eminescu la Carei

Se prăbuşeşete încă o minciună promovată  de primar şi presa sa  susţinută cu bani din bugetul local. Cea legată de cine a  fost primul care a dorit amplasarea unui bust al nemuritorului Mihai Eminescu.

La doi ani de la prima iniţiativă a ASTRA Carei de amplasare a bustului lui Mihai Eminescu într-unul din parcurile oraşului consilierii locali au votat Pentru.

Prima dezbatere din CL Carei a avut loc în data de 24 februarie 2015 şi a fost tratată cu un refuz pentru ca la şedinţa din 3 mai 2017 să se revină asupra acestui refuz şi să fie aprobată cea de-a doua iniţiativă a Asociaţiunii ASTRA Carei.

La discuţiile din cadrul şedinţei de consiliu local primarul Kovacs a afirmat că am fi preluat această iniţiativă de la  fostul preşedinte al  CJ Satu Mare  Adrian Ştef. Evident , afirmaţia a fost făcută în stilul  caracteristic, fără a prezenta dovezi concrete. Vorbe aruncate în vânt.  Afirmaţia a fost imediat preluată , în forma sa neverificată din nicio sursă, de către cei trei jurnalişti ce formează aşa zisa presă de casă. În limba română a scris finul primarului Kovacs, Szasz Lorand, plătit de primăria Carei ca PFA.

Acesta afirmă nici mai mult nici mai puţin că ….,,De fapt, ASTRA Carei nu a făcut altceva decât să încerce să îşi aroge meritele pentru o iniţiativă mai veche, aparţinând fostului preşedinte al Consiliului Judeţean, Adrian Ştef,,....

Acesta este articolul pe care îl publică  finul primarului.

https://opiniedecarei.com/2017/05/03/culisele-amplasarii-bustului-lui-eminescu-la-carei/

Astăzi, 22 mai 2017,  am  intrat în posesia documentului  oficial care atestă că a existat o solicitare de  amplasare a  unui bust al lui Mihai  Eminescu  din partea  Consiliului Judeţean Satu Mare prin Centrul de Creaţie şi promovarea culturii tradiţionale la exact …un an şi două luni  DUPĂ  prima iniţiativă a ASTRA Carei.

Documentul 5187 este datat din aprilie 2016  şi este semnat de  managerul de la Centrul de Creaţie.  Cine cere primeşte. Documentul poate fi găsit la UAT Municipiul Carei. Solicitarea din partea CJ  nu a fost prezentată NICIODATĂ  în vreo şedinţă de Consiliu Local Carei! E la mintea cocoşului că dacă un primar  sau un preşedinte de CJ chiar doreşte amplasarea unui bust nu aşteaptă 2 ani ca să introducă proiectul pe Ordinea de zi.

Prima solicitare pentru aprobarea amplasării unui bust al lui Mihai Eminescu la Carei (aflată pe Ordinea de zi a unei şedinţe de Consiliu Local) a aparţinut ASTRA Carei şi datează din data de 24 februarie 2015 conform înregistrării filmate şi arhivelor din Primăria Carei. Aceasta este realitatea.

Deci cine de la cine a preluat iniţiativa?

Înţelegem nevoia de a crea o imagine pozitivă primarului  Kovacs  după dezvăluirile constante despre cheltuirea banului public de către Primăria Carei şi angajările de la Primăria Carei dar nu înţelegem  cum se face că nici primarul Kovacs şi nici finul acestuia care  este deţinătorul blogului Opinie de Carei  nu au cunoştinţă despre faptul că anul 2015 este înaintea anului 2016. De ce nu or fi prezentat acest document venit de la Consiliul Judeţean în aprilie 2016 prin intermediul Centrului de Creaţie?

O  vorbă românească spune că minciuna are picioare scurte , domnilor…sau cu voia dvs,  adevărul iese întotdeauna la suprafaţă. Nu mai minţiţi şi nu mai dezinformaţi  că vă faceţi de râs!

Buletin de Carei

 

comentarii

de protestatarul din umbra la 23 mai 2017 - 17:49

Un lucru nu inteleg daca s-ar fi facut atita tamtam pentru amplasarea bustului lui Alexander Petrovici alias Petofi Sandor cred ca Budapesta ar fi reactionat.

UDMR ar fi facut interpelare in parlamentul European pe motivul ca le-am jignit poetul national.Ar fi fost de risu plinsului sa fim acuzati tocmai din partea Ungariei ca nu respectam valorile Europene.

Lasati un comentariu