Strada Nicolae Iorga distrusă de incompetenţi va fi reparată din banii careienilor

• publicat la: 12 mai 2017
Strada Nicolae Iorga distrusă de incompetenţi va fi reparată din banii careienilor

M-am născut şi am copilărit pe strada Nicolae Iorga din Carei, în aceeaşi casă în care s-a născut, a copilărit şi mai trăieşte mama  mea. Strada a fost una deosebit de îngrijită, frumoasă chiar, străjuită de castani.  Iniţial a fost pietruită, apoi a beneficiat de drum cu piatră cubică iar după introducerea canalizării din 1976 strada a fost asfaltată. Pe atunci încă se mai lucra în mod logic, adică se  introduceau toate utilităţile, racordurile către gospodăriile oamenilor şi ultima dată se efectua asfaltarea.

După 1993 au început să fie tăiaţi castanii. Apoi, strada a devenit una deschisă pentru traficul greu. Chiar şi în aceste condiţii strada a rămas una îngrijită, cu asfalt de bună calitate .

Până în anul 2015 trimestrul III .  Minţi îmbâcsite  au hotărât ca strada să fie decimată de utilajele grele care  lucrau pentru introducerea ..canalizării, în paralele cu cea existentă şi Funcţională!

Masterplanul  Apaserv  cu 26 milioane euro alocate pentru Carei a  fost un dezastru pentru câteva străzi printre care şi strada Nicolae Iorga sau Calea 25 Octombrie, ambele cu canalizare funcţională în timp ce alte străzi nu au nici la ora actuală introdusă canalizarea. Proiectul Tehnic al lucrărilor nu a fost  accesibil nici măcar serviciului tehnic din UAT Municipiul Carei!  Proiectul şi Buletinele de analiză pentru lucrările Apaserv SA din Carei cu cofinanţare europeană au fost ţinute la mare secret şi au fost refuzate a fi prezentate consilierilor sau angajaţilor din primărie.

Priviţi cum  ,,s-a lucrat,,   la distrugerea porţiunii de drum asfaltat care nu a fost supusă   excavării pentru introducerea canalizării.

http://www.buletindecarei.ro/2016/01/conducta-de-canalizare-sparta-si-lasata-de-izbeliste-dezastrul-masterplanului-apaserv-la-carei.html

http://www.buletindecarei.ro/2016/02/cosmarul-lucrarilor-la-extinderea-retelei-de-apa-si-canalizare.html

http://www.buletindecarei.ro/2016/01/siguranta-cetateanului-pusa-in-pericol-de-lucrarile-la-masterplanul-apaserv.html

La finalul lucrărilor, a fost reparată şi asfaltată doar porţiunea prevăzută în proiect  nu şi cea distrusă de  utilajele grele şi mai ales de incompetenţa celor ce au coordonat lucrarea.

Ce înţelegere să existe între Primăria care ar trebui să lucreze în folosul careianului şi firmele care au efectuat asemenea lucrări? De ce nu a fost penalizată nicio firmă pentru distrugerea asfaltului de pe porţiunea unde nu a fost prevăzut ă a fi introdusă canalizare? De ce se folosesc banii careienilor  ca să se facă reparaţiile  şi asfaltarea drumului distrus de incompetenţa unor firme angajate de Apaserv SA?

Aşa arată acum strada Nicolae Iorga la finalul lucrărilor Apaserv SA….

 

Daniela Ciută

Lasati un comentariu