A înflorit arborele de mătase şi la Carei

• publicat la: 19 iunie 2017
A înflorit arborele de mătase şi la Carei

Mai sunt 2 zile până la Solstiţiul de vară.  Arborele de mătase tocmai a înflorit semn că vara şi-a  intrat  în drepturi înaintea solstiţiului. Deşi este o specie sensibilă la frig, am reuşit aclimatizarea lui cu succes şi în Carei, la fel ca în cazul hortensiei suitoare.  De peste 12 ani înfloreşte an de an şi bucură privirile  trecătorilor.

Arborele de mătase are denumirea ştiinţifică de Albizia julibrissin, are  coroana semirotundă şi  atinge atât în înăltime cât si în diametru 6-8 m.  Este  un arbore delicat cu frunziş foarte fin, elegant, de culoare verde intens, asemănător frunzelor de ferigă.  Are flori roz în buchet , ce apar la capătul ramurilor, cu înflorire din iunie până la sfârsit de august.

Rezistă la temperaturi de până la -15 grade Celsius în general  dar şi în ierni mai geroase dacă este protejat.

Albitia este foarte decorativ prin florile, frunzele dar și prin forma coroanei  care dau un aer de vegetație luxuriantă aparte. Florile sale sunt grupate în mici buchețele iar petalele lor sunt ca niste filamente fine,plăcut mirositoare.   Arborele de mătase este o plată rezistentă la secetă dar iubitoare de un sol reavăn, argilo – nisipos. În condiții de lumină slabă sau apă puțină el creşte lent. Este  recomandată  plantarea sa în plin soare si udarea lui în primii cinci ani de la plantare. Vara rezistă bine la caniculă .

 

Lasati un comentariu