Când doi se ceartă UDMR câştigă

• publicat la: 19 iunie 2017
Când doi se ceartă UDMR câştigă

Mai sunt două zile până când moţiunea de cenzură PSD va fi depusă împotriva  guvernului desemnat de PSD.

PSD are nevoie de 233 de voturi pentru susţinerea acestei moţiuni.

Comisia de administraţie a Senatului a adoptat, luni, un proiect de lege privind consacrarea zilei de 15 martie ca sărbătoare a comunităţii maghiare din România, angajatorii putând acorda la cerere zi liberă pentru persoanele care aparţin comunităţii maghiare.

Senatorii au adoptat un raport favorabil, aducând proiectului iniţial un amendament potrivit căruia angajatorii pot acorda zi liberă la cerere pentru persoanele care aparţin comunităţii maghiare.

Senatul este prima cameră sesizată, Camera Deputaţilor fiind for decizional în acest caz, mentionează mediafax.ro.

Un proiect de lege iniţiat de UDMR în Parlament a trecut în procedură de urgenţă prin comisii.

Un proiect iniţiat de parlamentarii UDMR care presupune mărirea cotei repartizate din impozitul pe venit încasat la bugetul de stat fiecărei unităţi administrativ-teritoriale a fost votat favorabil luni de senatorii din Comisia de administraţie, legea urmând să intre în plen.

Proiectul de lege semnat de parlamentarii UDMR prevede ca „din impozitul pe venit încasat la bugetul de stat la nivelul fiecărei instituţii administrativ-teritoriale în luna anterioară, cu excepţia impozitelor din venituri din pensii, se alocă lunar, până cel târziu la data de 8 a lunii în curs, o cotă de 45% la bugetele locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor pe al căror teritoriu îşi desfăşoară activitatea plătitorii de impozit pe venit; 12% la bugetul local al judeţului; 23% într-un cont distinct, deschis pe seama direcţiei generale a finanţelor publice judeţene la trezoreria municipiului reşedinţă de judeţ, pentru echilibrarea bugetelor locale ale comunelor, ale oraşelor şi ale municipiilor, precum şi a bugetului local al judeţului”.

UDMR motivează iniţiativa legislativă argumentând că astfel se oferă un grad mai mare de autonomie locală şi este sprijinită buna funcţionare a comunităţilor locale.  Nici un cuvânt despre lipsa de reprezentare în comunităţile locale conduse exclusiv de UDMR a celorlalte etnii mai ales când acestea sunt în pondere de peste 40% cum este cazul municipiului Carei.

comentarii

de unio la 20 iunie 2017 - 10:50

De ce ar spune vreun cuvânt? RMD(i)SZno cere pentru unguri. Românii nu contează!

Lasati un comentariu