Carei, oraşul nimănui? Lucrări de asfaltare nesemnalizate şi trântite la foc automat

• publicat la: 17 iunie 2017
Carei, oraşul nimănui? Lucrări de asfaltare nesemnalizate şi trântite la foc automat

O LADĂ  de plastic  ţine loc de semnalizator de lucrări de asfaltare la Carei! Turnări de asfalt  fără consolidarea fundaţiei, la foc automat. Priviţi modul de lucru…de mântuială!  

Priviti străzi asfaltate la Satu Mare!  Aici nu sunt demodate bordurile ….

Pentru a doua oară în ultimii 9 ani are loc procesul numit de presa de casă a Primăriei Carei …Marea Asfaltare. Prima, cea din 20111, a sărăcit bugetul local cu 1,5 milioane de lei adică 15 miliarde  prin nerespectarea prevederilor din Caietul de Sarcini al lucrării,  acel Carei de Sarcini la care au avut acces consilierii şi nu cel prezentat de primărie  instituţiilor ce vin în control.   Atunci, primăria s-a împrumutat de bani pentru a plăti la zi lucrările către firma Drum Construct din Pericei deşi era prevăzută lucrare cu credit furnizor. Plăţile la zi au cuprins şi ratele cu dobânzile ce ar fi trebuit plătite în decursul anilor adică plus 15 miliarde.

În mod cu totul curios pentru aceste afirmaţii niciunul din consilierii personali ai primarului, redactori activi în presa de limbă maghiară,  nu a fost deranjat într-atât încât să conteste cele  scrise de Buletin de Carei cum procedează când scriem despre faptul că se doreşte demolarea bustului lui Avram Iancu sau despre faptul că limba română nu se aude  nici în şoaptă în clasele de meserii din liceele careiene sau că Monumentul Ostaşului Român este ascuns după o perdea de tuia de peste 9 m înălţime.

Marea asfaltare sau Marea Păcăleală de fapt se derulează în această perioadă cu viteză ameţitoare am putea spune.  În decurs de câteva ore strada Nicolae Iorga a fost  umplută cu un covor asfaltic…lucrările pregătitoare  efectuate la fel de rapid  au avut darul de a distruge şi spaţiul verde din faţa caselor gospodarilor careieni. Carei,  Oraşul nimănui! Nimeni din administraţie nu este deranjat de aceste aspecte, nimeni nu trage la răspundere firma executantă pentru modul de lucru.

Situaţia este similară şi pe strada Gheorghe Lazăr, din celălalt capăt de oraş dar de fapt peste tot.

Priviţi semnalizarea de la intersecţia străzii Independenţei( a străzii Gării) cu strada Ecoului….O LADĂ  de plastic  ţine loc de semnalizator de lucrări!

Hotărât lucru, administraţia Kovacs-Keizer nu are ca punct forte   calitatea lucrărilor  efectuate în Carei. Peste 5 milioane de euro costă aceste lucrări  de asfaltare executate de firma din Pericei, bani împrumutaţi de la bancă de către UAT Municipiul Carei  şi  a căror returnare se va face abia din 2018 tot de careienii care plătesc taxe şi impozite.

Buletin de Carei

 

comentarii

de daciafan la 18 iunie 2017 - 12:27

Lucrarile sunt la fel de proaste ca cele din 2011 (prima mare asfaltare) respectiv 2015 (asa zisa modernizare a cartierelor).

de unio la 18 iunie 2017 - 17:09

@daciafan
E un „progres” pe care nu l-ati sesizat! Anume, lucrarile sunt la fel de proaste, dar .. mai scumpe! In aceeasi logica, la viitoarea mare asfaltare se vor cheltui 7 milioane de euro si nu vor mai fi lucrari! Ca sa nu se mai comenteze calitatea lor! Doar „aici noi suntem acum”, cum zice ungaristul Rozsa Albert (depanator TV) cel ce vrea statuia lui Kolcsey in loc de Eminescu

Lasati un comentariu