Cluj-Napoca vs.Carei în problema respectului pentru minorităţi

• publicat la: 6 iunie 2017
Cluj-Napoca vs.Carei în problema respectului pentru minorităţi

După 2 luni de zile de la investirea în funcţia de viceprimar al  municipiului Cluj – Napoca a unei careience  politicianul de la UDMR Carei şi consilier al primarului Kovacs  a descoperit  ştirea.  Aceasta a fost investită în funcţia de viceprimar în data de 4 aprilie 2017 iar la data de 18 aprilie 2017  şi-a făcut publică deja Declaraţia de Avere şi interese.

Ştirea a apărut  la vremea respectivă în toată presa clujeană care a specificat clar că este originară din Carei.

https://www.ziardecluj.ro/olah-emese-este-noul-viceprimar-al-municipiului-cluj-napoca-fost-votata-unanimitate

http://adevarul.ro/locale/cluj-napoca/olah-emese-noul-viceprimar-clujului-1_58e391d05ab6550cb8f4322b/index.html

Deşi UDMR Cluj Napoca are doar 5 consilieri în Consiliul Local  din totalul de 27  şi  ponderea populaţiei maghiare reprezintă doar 16% , pentru  conducerea oraşului nu a fost nimic  deosebit  în a nominaliza ca viceprimar un reprezentant al unei minorităţi.

Spre deosebire de Primăria Cluj Napoca, la Carei  primarul care e şi preşedinte al UDMR Carei precum şi consilierii majoritari de la UDMR Carei refuză să accepte un român în conducerea oraşului Carei în condiţiile în care românii sunt  peste 41,5%.

La momentul actual toate persoanele din conducerea UAT Municipiul Carei sunt  membrii ai  UDMR Carei . La momentul actual în municipiul Carei nu există clase  de meserii pentru pregătirea ospătarilor sau a vânzătorilor sau a tapiţerilor sau a sudorilor decât în limba maghiară adică în acele clase de meserii nu se aude  deloc  limba română.  La ora actuală în municipiul  multietnic Carei  administraţia Kovacs  nu alocă fonduri pentru reabilitare monumente simbol ale românilor şi nici pentru reabilitare Cămin Cultural sat Ianculeşti ce aparţine de UAT Municipiul Carei. Bustul Eroului Naţional Avram Iancu se află pe un soclu degradat  iar Monumentul Ostaşului Român din Carei este împrejmuit de o pădure de tuia de peste 9 m înălţime în timp ce toate celelalte  busturi  neromâneşti sunt atent întreţinute de primărie.

Ce-i drept, poate cazul viceprimăriţei de la UDMR Cluj-Napoca  va constitui  un model pentru Primăria Carei. Pentru toate există un început.

Între timp, din data de 3 iunie 2017 avem un Campion Balcanic din Carei şi viitor participant la Campionatele Mondiale de atletism  din Kenya la categoria sa de vârstă.

 

Buletin de Carei

comentarii

de protestatarul din umbra la 6 iunie 2017 - 21:21

Poate a fost o intimplare dar m-ia fost stearsa adresa.Se pare ca am avut dreptate comentariile mele deranjeaza.Ca si la nivel central UDMR a batut de mult palma cu clica de politiceni romani locali care i-si vad nestingheriti de afaceri.Cind apare un comentariu documentat este deranjant pentu ambele asa zise tabere in conflict.Orce comentariu fara nici o noima este postat de niste oameni care n-au tinut o carte in mina si mai este si apreciat.Cind este vorba de argumente asi ca nu va plac oamenii informati.Voi fi in continuare Protestatarul din umbra bine informat si argomebtat.Semneaza PU.

de unio la 7 iunie 2017 - 06:49

6 iunie 2017 – 21:21
Propun sa semnati PUA, adica si Agramat, fiindca „m-ia”, „i-si”, „Orce”, „argomebtat” va devoaleaza ca fiind departe de gramatica, dar nu foarte departe de cei care n-au tinut o carte in mana. Iar „asi ca nu va plac oamenii informati” este chiar neinteligibil. Oricum, cu regret trebuie sa constat ca in materie de gramatica nu sunteti chiar deloc bine informat.

de Protestatarul din umbra la 7 iunie 2017 - 15:04

Este destul de greu sa scrii de pe un amarit de telefon mobil eu nu am cine sa faca corecturile problema e alta nu greselile mele gramaticale deranjeaza ci continutul. PU

Lasati un comentariu