În atenţia angajatorilor. Copiii careienilor ştiu să facă un calcul corect

• publicat la: 20 iunie 2017
În atenţia angajatorilor. Copiii careienilor ştiu să facă un calcul corect

Elevii careieni au intrat de câteva zile în binemeritata vacanţă de vară.  După un an şcolar lung a venit vremea perioadei de odihnă, de încărcare a  bateriilor cum se spune pentru  următorul an ce va începe în luna septembrie. În timp ce unii elevi  vor beneficia de tabere sau vacanţe  cu repaus total, alţii aleg  sau sunt nevoiţi să presteze munci pentru care  aşteaptă şi recompensa materială.

O variantă pentru care au optat mai mulţi elevi  este culesul de afine  într-o localitate limitrofă Careiului. Doar că în acest an copii au fost foarte dezamăgiţi de  modul în care au fost trataţi, de fapt păcăliţi.

Cei care au fost la cules de afine  an de an povestesc că acum 2 ani primeau 700 de lei lunar . 6 ore pe zi. Deja de anul trecut au primit doar 350 lei pentru ca acum să li se promită 60 de lei zilnic dacă culeg 10 kg de afine.  În momentul în care  au predat fructele culese au aflat că cei 60 de lei promişi au intrat la apă şi au devenit 28 în condiţiile în care cantitatea culeasă a fost mai mare de 10 kg. Drept urmare, elevii au ales să nu mai meargă.

E de admirat dorinţa  acestor copii de a avea un job pe timpul vacanţei. Faptul că sunt  foarte tineri  nu înseamnă că nu ştiu să facă calcule, mai ales că mulţi sunt elevi eminenţi. Aşa că aviz angajatorilor… nu desconsideraţi foarte tânăra generaţie care îşi cunoaşte drepturile şi ştie să facă corect socotelile. Să ne bucurăm că tinerii noştri au astfel de preocupări în timpul lor liber. Nu merită să îi dezamăgim.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu